shop Iconic Elements Spotless Day! Pigmentserum Spotless Day is de perfecte combinatie tegen pigmentvlekken door de zon! Van huidarts Francis Wu. Clean beauty ten voeten uit. Vol niacinamide!   Bekijken We love Sisley. Al sinds de jaren negentig toen het een van de weinige superluxe merken was, waarvan je altijd verrassend royaal veel samples mee […]

07:15 - 04:21
luistertijd 07:15 - leestijd 04:21

We love Sisley. Al sinds de jaren negentig toen het een van de weinige superluxe merken was, waarvan je altijd verrassend royaal veel samples mee naar huis kreeg, na een bezoekje aan de Douglas parfumerie. Als je toen nog geen geld had om een prachtig product aan te schaffen, kon je met de hoeveelheid miniaturen een heel eind komen. En waren ze op? Dan ging je toch weer…

Het was slim, om je zo kennis te laten maken met een mooi merk, gebaseerd op plantaardige stoffen, met heerlijke natuurlijke geuren (geuren die je kunt dromen, zo sereen als ze zijn bij Sisley). Jong geleerd oud gedaan, later is vaak een Sisley product aangeschaft van het salaris. Je voelde je een koningin te rijk. Ook het oprichtersverhaal van de adellijke familie d’Ornano van wie overigens het bedrijf nog altijd privé bezit is, en waarin tegenwoordig ook de kinderen werkzaam zijn…geweldig.

Sisley zit niet stil, meerdere keren per jaar zien we tegenwoordig weer nieuwe producten uitkomen. Afgelopen jaren kwamen er een aantal spraakmakende sterproducten (denk Supremÿa at Night) uit met hoogwaardige technologie om tekenen van huidveroudering af te remmen in de huid (en ook Sisleÿum voor mannen – waaraan mijn eigen man verslaafd is geraakt: ‘ik wil nooit meer iets anders,’ riep hij onlangs nog!) en recent twee heel bijzondere items die gericht zijn op versterking van een frisse teint.

Ten eerste de foundation, de Skinleÿa. Het is niet zo maar een make-upproduct, het is een volwaardig verzorgingsproduct, waarbij het optisch verfraaien van de teint hand in hand gaat met ultieme verzorging. Sisley noemt het Skinleÿa, een gladstrijkende anti-age foundation die de huid lift. Geen mis te verstane claim, die onderbouwd wordt met de volgende eigenschappen:

Wat zit er in?

Hoe voelt het?

Rijk! Het zit in een pot en komt met een kwastje. Ons probleem met kwastjes is vaak dat je er net teveel aandoet, waardoor de dosering voor de huid ook teveel wordt. Wij werken het liefst met de vingers. De formule is zo vol dat je echt maar heel erg weinig nodig hebt. Het smeert inderdaad ook nog eens ongelofelijk makkelijk uit. Aanvankelijk voelt het aan als een behoorlijk rijke dagcrème en ben je ervan overtuigd dat het echt teveel is, maar gaandeweg trekt de substantie in de huid en houd je inderdaad een frisse, en ook verrassend gematteerde teint over die mooi geëgaliseerd is. Vanwege de volheid van het product en het feit dat het verzorgende stoffen bevat, is naar ons idee geen extra verzorging eronder nodig, tenzij je huid wellicht heel erg droog is. Experimenteer ermee om het product alleen op die delen van het gezicht aan te brengen die extra verfraaiing nodig hebben en werk de foundation goed uit over de huid. Het feit dat je het zeer dun kunt aanbrengen, stelt je in staat om er lang mee te kunnen doen. Skinleÿa kost 123 euro en dat is uitzonderlijk voor een foundation. Daarom is Skinleÿa wat ons betreft ook geen gewone foundation, maar een allround verzorger en bovendien een heel luxe ervaring. Als we heel eerlijk mogen zijn, zouden wij Skinleÿa liever in een pompverpakking zien, om er gegarandeerd zuinig mee om te kunnen gaan, en zo hygiënisch mogelijk.

Dan het masker, waarvan het verhaal is opgebouwd rond de zwarte roos en ook in een prachtige bessenpaarse tube komt. Chic! De Black Rose Cream mask geeft je huid en daarmee ook de teint een instant oppepper. Vermoeidheid, vale kleur, lijntjes – het masker kan al het leed op zijn minst verzachten.

Het is een 15 minuten-prep waar een cocktail van werkzame stoffen aan toegevoegd is. We noemen:

Hoe het voelt?

Het masker heeft een cremegel structuur en ruikt subtiel naar rozen. Het zit in een tube en is makkelijk en hygiënisch in gebruik. Je brengt het royaal aan op je schone huid en laat het tien tot 15 minuten intrekken. Daarna haal je het eraf met een wattenschijfje. Meer hoeft niet. Je kunt het ook als een nachtcrème gebruiken en dus lekker in laten werken tijdens je slaap. Na een kwartier voelt de huid heerlijk zacht en gehydrateerd aan en ziet ze er fris uit, inderdaad een beetje blozend. Het is een mooie, luxe oppepper als je nog de deur uit moet, maar vanwege de collageenstimulerende en anti-oxidatieve eigenschappen vinden wij het ook een heel goed masker als er veel blootstelling aan zon is geweest (geen verbranding!). Als je het gevoel ook hebt dat je deze zomer eigenlijk een beetje teveel zon hebt gehad, net iets te bruin bent geworden en bang bent voor dat verweerde huidje! Dit bad met zwarte roos heeft een navenant exclusief prijskaartje van 101 euro voor 60 ml. Voor de liefhebber dus.

De producten zijn vanaf september 2011 te koop.

 

Lees ook