Geurloos, dus goed voor de gevoelige huid

04:50 - 02:53
luistertijd 04:50 - leestijd 02:53

Lierac Homme Lift Fermeté facial contour cream

Zijn we als consumenten eerder geprikkeld om die producten aan te schaffen waarvoor uitbundig reclame wordt gemaakt? Hoe open staan we dan nog voor merken die we niet kennen? Hoe onbevooroordeeld en kritisch zijn we eigenlijk nog als we dagelijks met zoveel reclameboodschappen worden overstelpt. Met die vragen indachtig ga ik de test aan met de contour verstevigende gezichtscrème van het mij tot nu toe onbekende merk Lierac.

Laboratoria Lierac Paris is in 1975 in Frankrijk opgericht door een arts ( met esthetische correctie als specialisatie). Zijn huidverzorgingsproducten staan voor waarden als efficiëntie, veiligheid en gebruikscomfort. Lierac Homme biedt een complete lijn verzorgingsproducten aan op maat gemaakt voor de veeleisende man. Het merk is heel groot in Franse apotheken.

Ik ga aan de slag, en bekijk ten eerste de verpakking. Mijn eerste indruk is dat ik niet echt gecharmeerd ben van de leverkleurige omdoos en lettertype erop oogt nogal ouderwets. In de winkel zou het alleen om de verpakking niet direct mijn aandacht trekken. Terwijl dat juist tegenwoordig zo belangrijk is met het enorme aanbod van producten waar ook mannen aan blootgesteld worden. Maar vind ik de pot zelf wel weer mooi: eveneens leverkleurig maar afgewerkt met een zwarte deksel. De inhoud is 40 ml – een beetje karig.

De stof die het moet doen heet glaucine. Volgens Lierac is het in staat om lokale vetophopingen (rondom de kin) op te lossen en de vorming van collageen te stimuleren.

Daarnaast zijn er in de crème collageen III-versnellers aanwezig die samen met een rogge extract ( zorgt voor een liftend en verstevigend effect) de structuur van de dermis (= middelste laag van de huid) versterken. Maar het maximale effect moet verkregen worden door wat Lierac het exclusieve SKINPOWER – complex ( = een energiecomplex samengesteld uit 5 mineralen en oligo elementen zoals  ijzer, magnesnium, koper, zink en mangaan – in 1% in de crème verwerkt) die de ‘uitgerekte weefsels onmiddellijk opspant’.

Wauw, denk ik bij mezelf. Ik heb hier te maken met een ongelofelijke supercrème! Als resultaat belooft Lierac mij dat de huid strakker voelt na het aanbrengen van de crème. En dat mijn gelaatscontouren iedere dag opnieuw worden gemodelleerd waardoor mijn gezicht er jonger en uitgeruster uitziet. Wat wil ik nog meer van deze crème?

Uiterst benieuwd geworden probeer ik de spierwitte niet-vette crèmetextuur die snel intrekt …of in mijn geval zelfs razendsnel! Van alle crèmes die ik heb gebruikt, gaat dit toch wel met  turbosnelheid mijn huid in. Deze belofte, die ook op de verpakking staat, wordt dus waargemaakt. De crème laat geen glimmend laagje achter, waardoor ze ook prima geschikt is voor overdag.

 

Bernardo concludeert:

Ondanks dat de crème makkelijk uitsmeert en goed intrekt, vind ik hem niet zuinig in gebruik. Ik heb zeker vier tot vijf ‘halen’ uit de pot nodig om mijn hele gezicht te kunnen doen.

Omdat ik benieuwd ben of ik aanspannend huidgevoel ervaar, wacht ik geduldig. Er gebeurt niets. Is mijn huid niet verslapt genoeg? Ik ervaar wel een droog gevoel, is dat de aanspannende kracht? Dat is dan niet prettig. Ik wil een gehydrateerd gevoel.

Helaas vind ik het feit dat het geurloos is, ook niet zo luxe. De tijd waarin mannen alleen vrijwel geurloze crèmes wilden gebruiken, ligt volgens mij toch nu wel ver achter ons.

We hoeven ons niet meer te schamen dat we crèmes gebruiken die ook nog eens lekker ruiken. Want juist een lekker ruikende crème kan “verslavend” werken en nodigt mij vooral uit tot veelvuldig gebruik ervan. Het prikkelt je reukorgaan en geeft net dat beetje extra.

Zelfs na weken smeren loop ik niet echt warm voor deze crème en eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik met deze crème aan moet. Er is geen klik tussen mij en het product. De uitdrukking “geen vlees noch vis” is hier dan ook van toepassing. Lierac geeft aan “ de taal van de mannenhuid aan te spreken” maar ik vrees dat onze vriendschap niet lang zal stand houden.

Note: nu lees ik wel in de Nederlandse online winkel van Lierac dat je bij een droge huid eerst een after shave balsem moet aanbrengen, en dan pas de liftende crème. Ik heb dat dus niet gedaan en dat kan mijn test resultaat zeker beïnvloeden. Hou daar even rekening mee.

 

Lees ook