shop DiorShow smudge en waterproof mascara DiorShow wordt geroemd als een van de beste mascara’s ter wereld. Het is absoluut smudge- en waterproof en heeft een superborstel. Bekijken In 2010 lanceerde Clarins de Capital Lumière Crèmes, gebaseerd op de revitaliserende kracht van pioniersplanten als lepelblad – volgens Clarins is dit een zeldzame plant die ooit […]

03:41 - 02:12
luistertijd 03:41 - leestijd 02:12

In 2010 lanceerde Clarins de Capital Lumière Crèmes, gebaseerd op de revitaliserende kracht van pioniersplanten als lepelblad – volgens Clarins is dit een zeldzame plant die ooit door zeelui als bron van vitamine C werd gebruikt – en waltheria, familie van het kaasjeskruid. Pioniersplanten zijn uitermate sterk – ze zijn de eersten die groeien op nieuwe stukken grond, bijvoorbeeld na een grote bosbrand. Clarins wist krachtige extracten uit deze sterke planten te verwerken in de nieuwe lijn voor een stralender teint. De claims zijn mooi: ‘de crèmes herstellen de jeugdige uitraling van de huid, maken haar steviger en geven haar een mooie, gezonde glans.’

Clarins gaat nu een stap verder en introduceert het logische vervolg:  Sérum Capital Lumière. Dit serum is ontworpen om de werking vande Capital Lumière Crèmes te versterken en pakt daarnaast twee speciifieke huidproblemen aan: donkere vlekjes en een vale, donker geworden teint. Al na één applicatie verheldert je teint en je huid voelt meteen zacht en comfortabel aan, zo lezen we, en na twee weken dagelijks gebruik verminderen donkere vlekjes, is je teint egaler en je huid strakker en steviger.

Om de donkere vlekjes aan te pakken bevat dit serum hexylresorcinol, een antiseptische stof die veel gebruikt wordt om verkleuringen tegen te gaan, onder meer bij bijvoorbeeld garnalen. Deze stof wordt goed verdragen door de huid en blokkeert twee enzymen: tyrosinase, een enzym dat onder invloed van de zon of hormonale verandering aanzet tot het overdreven produceren van melanine, en peroxidase, een enzym dat vooral de aanmaak van eumelanine, een heel donker pigment, stimuleert. De werking van hexylresorcinol wordt versterkt door de toevoeging van een extract uit Spergularia, oftewel spurrie, wederom een pioniersplant.

De verhelderende werking van Sérum Capital lumière wordt bereikt door toevoeging van de extracten uit de bast van de katafray, een boom die alleen op Madagascar groeit. Clarins ontdekte dat dit extract de hydratatiemechanismen van de huid stimuleert en de barrièrefunctie van de huid versterkt. Samen met het toegevoegde hyaluronzuur zorgt dit ervoor dat de huid veel beter gehydrateerd is en daardoor ook gladder en stralender. Het serum bevat ook extract van de wortel van cangzhu, een Chinese plant die al eeuwen in de Chinese geneeskunst wordt gebruikt, en een sterk effect heeft op het metabolisme van de huid. Zo helpt het de cel-activiteit, die afneemt met het klimmen der jaren, weer een ‘boost’ te geven, en stimuleert het fibroblasten bij de aanmaak van collageen.

Clarins testte Sérum Capital Lumière twee weken lang op 133 vrouwen van boven de vijftig. Van deze vrouwen gaf 58% aan dat ze een gevoelige huid hadden, en maar liefst 80% had last van donkere vlekjes. Ruim 92% van de vrouwen vond het serum prettig aanvoelen op de huid. Zo’n 90% merkte directe verbetering in hun teint na één applicatie en bijna 80% constateerde na twee weken dat hun teint aan helderheid gewonnen had, en egaler en steviger was. Ruim 70% zag een vermindering van donkere vlekjes.

Je gebruikt het serum voor je dag en/of nachtverzorging, op een goed gereinigde huid. Uiteraard raadt Clarins aan om na het serum de Capital Lumières Crèmes te gebruiken. Clarins Sérum Capital Lumière kost € 83,50 voor 30 ml.

*********************

Stralende teint? Bekijk deze film waarin Sabine wordt opgemaakt met de instant lichtreflecterende, teintverfraaiende producten van Clarins:

[media id=120 width=620 height=350]

Lees ook