Chanel Précision Ultra Correction Lift Express Lifting firming mask Ik ben dol op maskers.

03:17 - 01:58
luistertijd 03:17 - leestijd 01:58

Chanel Précision Ultra Correction Lift Express Lifting firming mask

Ik ben dol op maskers. Zeker twee keer in de week verwen ik mijn huid met een masker. Meestal zijn dit vochtinbrengende maskers, aangezien ik een zeer vochtarme huid heb. Voor BeautyJournaal mag ik ditmaal een masker van Chanel proberen. Ik ben fan van de huidverzorging van Chanel. Het zijn fijne producten in gebruik en meestal zeer effectief.

De Ultra Correction Lift  Mask is onderdeel van de Ultra Correction Lift: een range doelgerichte anti-verouderingsoplossingen. De lijn is er op gericht om de huidcellen te liften aan de oppervlakte maar biedt ook een natuurlijke liftende werking tot in de kern van de huid(aldus de site van Chanel).

Chanel geeft aan dat ze een proteïne “tensine” ontdekt hebben, die een essentiële rol speelt bij het verouderingsproces. Tensine heeft een bindende werking, en zorgt er voor dat de huidcellen hun vorm en vitaliteit behouden. Kortom, tensine zorgt er voor dat de huid stevig en soepel blijft. Het blijkt dat als we ouder worden, de productie van tensines afneemt en daarmee onze huid verslapt en rimpels zichtbaar worden. Chanel heeft met een gepatenteerd procedé ,“elemi PFA” ontwikkeld (een actieve werkstof) die de aanmaak van tensines op gang brengt. Het klinkt voor mij zeer geloofwaardig. Ik ben benieuwd!

De verpakking (zowel doos als tube) hebben een luxe uitstraling. Een zwarte parel, passend bij mijn zwart-witte badkamer. De tube heeft een platte dop, zodat deze makkelijk op zijn kop blijft staan. Hierdoor is het makkelijk om het masker uit de tube te krijgen.

Gebruik:

Het masker is een wit-transparante gel die heerlijk ruikt (niet te penetrant). Het is makkelijk uit te smeren en je hebt slechts een grote hazelnoot van het product nodig om je gehele gezicht te bedekken. Mijn huid krijgt direct een mooie subtiele glans en mijn teint verbetert zichtbaar.

Sabine concludeert:

De huid voelt zeker een minuut enigszins plakkerig aan. Maar daarna is dat gevoel weg en blijft er een gehydrateerd gevoel over. Gek genoeg heb ik het gevoel alsof ik een verfrissende voeten-gel op mijn gezicht heb gesmeerd. Je kent dat gevoel wel, een soort van verkoelende emulsie. Maar ook dat gevoel verdwijnt na een paar minuten. Er blijft een heerlijk zacht huidje over. Nu maar eens kijken of het ook een visueel effect heeft.

Ik bestudeer mijn gezicht in de spiegel. Jeetje! Het lijkt wel alsof mijn huid compleet gelift en strakgetrokken is! De kleine rimpeltjes zijn weg en diepe rimpels zijn duidelijk verminderd. Wat een resultaat! Hier word ik blij van. Ik wil dit effect elke ochtend.

Het is de bedoeling dat je het product twee keer per week aanbrengt. Het kan ‘s ochtends of ‘s avonds. Simpelweg 10 minuten laten inwerken en dan met water afspoelen. Maar er is een tweede toepassing. Na je huidverzorging, een dun laagje aanbrengen en daarna je make-up opdoen. Ook deze toepassing is top! De make-up pakt goed op het masker en blijft bovendien beter zitten.

Lees ook