Elke huidskleur heeft zo haar eigen problemen. Roodheid, vlekken, verkleuringen, acnélittekens, sproeten en donkere vlekken – het komt bij verschillende huidskleuren in verschillende gradaties.

07:09 - 04:17
luistertijd 07:09 - leestijd 04:17

Elke huidskleur heeft zo haar eigen problemen. Roodheid, vlekken, verkleuringen, acnélittekens, sproeten en donkere vlekken – het komt bij verschillende huidskleuren in verschillende gradaties. Estée Lauder maakte de nieuwe Idealist Skintone Illuminator voor elke huidskleur en elke etniciteit, en da’s bijzonder.

Door niet meer traditioneel uit te gaan van de klassieke huidverdelingen in droog, vochtarm, vet en gevoelig, maar in te spelen op individuele problemen die sporen op de huid achterlaten (als gevolg van veroudering en leefstijl) – en dan ook nog eens mens-breed te gaan kijken en geen onderscheid meer tussen huidskleur en cultuur te maken – kun je gerust zeggen dat we hier van een trendbreuk kunnen spreken, en, in het verlengde daarvan: van een nieuwe trend: act global – think local (voorheen was het: act global – think local). Aangezien de multinationals zich steeds meer over de wereldbol verspreiden en ook verre landen en continenten als China en Zuid Amerika tot vruchtbare afzetmarkten gaan rekenen, én ook de culturele meltingpot in traditioneel witte landen toeneemt, is het reuze slim om te kijken of je al die facetten bij elkaar kunnen vegen en daarop multifunctionele producten kunt afstemmen.

Natuurlijk is het niet helemaal Multi-culti – de huidige trend naar teintverfraaiers is heel erg ingegeven door de behoeften op de Aziatische markten. Maar laten we eens kijken wat deze nieuwe teintverfraaiers van Estée Lauder beloven.

De beloften voor het serum Idealist Even Skintone Illuminator zijn groot: de huid wordt onmiddellijk helderder, roodheid wordt direct minder en na slechts twee weken gebruik wordt de teint veel egaler. Idealist Skintone Illuminator bevat de ‘Triple-Optic’technologie. Lauder legt dit uit als: vervagende optische ingrediënten egaliseren het huidoppervlak, kleurcorrigende optische ingrediënten neutraliseren roodheid en verkleuring en verhelderende optische ingrediënten verhogen de reflectiecoëfficient van de huid.’ Deze drie aspecten van Idealist Skintone Illuminator moeten vanaf de eerste applicatie zichtbaar zijn. Op langere termijn is de ‘CorrectTone’ technologie werkzaam.

De belangrijkste stoffen zijn ondermeer: glucosamine-DP  (het star-ingrediënt) dat exfoliërende eigenschappen heeft en doordat het gekoppeld is aan dimethoxytodyl ook een pigmentvormingsafremmende werking heeft, vitamine C, rijstzemelen, zoethoutwortel en gentiaan. Gezamenlijk pakken ze donkere huidvlekken (door hun huidverhelderende eigenschappen) aan en kalmeren ze de huid. Volgens dr. Pernodet, hoofd R & D van Estée Lauder in Amerika, is het product twee weken op vrouwen van verschillende raciale afkomst getest in de leeftijdscategorie van 35 tot 65 jarigen. Binnen die 2 weken zou 62% al een aanzienlijke huidverbetering ervaren, laat ze ons weten tijdens een exclusieve persmeeting in Antwerpen.

Het serum ruikt lekker fris en is luchtig en niet vet. Het product is ’s ochtends en ’s avonds te gebruiken, op een goed gereinigde huid en onder de gebruikelijke dag of nachtverzorging. 30 ml. kost € 65,-

Tegelijkertijd brengt Estée Lauder Idealist Cooling Eye Illuminator op de markt. Een oogproduct met een vergelijkbare technologie dat vermoeide ogen, wallen en donkere kringen aanpakt. Estée Lauder heeft uitvoerig gekeken naar de oorzaken van donkere verkleuringen rond de ogen en wijdt deze aan onder meer een slechte circulatie van vloeistoffen (bloed, lymfevocht), aan stoornissen in de melanineproductie en verspreiding en aan irritaties.

Ook is er voor dit product bijzondere aandacht besteed aan de verpakking. De tip van de tube waar het oogserum uitkomt, is gemaakt van een keramieksoort die Nasa ook gebruikt in de Shuttle technologie. Het voelt altijd koel aan en dat verhoogt het aanbreng-genot rond de ogen.

Idealist Cooling Eye Illuminator bevat het ‘Dark Circle Correcting Complex’. Een van de meest interessante stoffen in dit product is Pinoxide (een handelsnaam voor een blend van bicyclische monoterpene diolen (BMTd). Deze cocktail komt uit het lab van AGI Dermatics dat is enkele jaren eigendom is van het Estée Lauder concern). Er zijn beloftevolle aanwijzingen dat deze stof de bloedtoevoer kan stimuleren, de huid kan verwarmen (dat voel je ook een beetje – zit er daarom ook een ijskoud keramisch topje op de tube?) en met deze eigenschappen wellicht ook zou kunnen helpen bij blauwe plekken. Injectables artsen in Amerika tonen daarom ook al belangstelling voor deze stof om blauwe plekken als gevolg van de inspuitingen tegen te gaan.

Verder zit er magnolia-extract in, vitamine C, botanische extracten, zeealgen, cafeïne en sucrose. 90% Van de geteste vrouwen merkte na twee weken een vermindering van donkere kringen en vochtophopingen. De snelle optische verdoezeltrucs komen van stoffen als parelpoeder en polymeren. De kleur is iriserend goudachtig. Je moet er goed op letten echt weinig te gebruiken omdat je anders (en dat geldt ook voor het skintone serum) een te sterke gouden gloed te zien krijgt op je gezicht. Je kunt het onder je dagverzorging aanbrengen.

BEST DEAL! Shop deze producten hier online.

Veel vrouwen in de leeftijdsdoelgroep van BeautyJournaal zijn gesteld op producten van Estée Lauder en in het bijzonder op items uit de Idealist serie, omdat ze snelle, verfraaiende trucs bevatten die de teint en de structuur van de huid mooier maken. In de Idealist serie zijn ook deze producten te vinden (persinformatie):

Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher: een snelwerkende verzorging die de huidtextuur aanzienlijk verbetert en de verwijde poriën er kleiner laat uitzien. Het resultaat is een zachte, gladde en stralende huid. Door de combinatie van de drievoudige concentratie Glucosamine – het niet-zure huidverfijnende ingrediënt dat kenmerkend is voor het Idealist-gamma – en het huidverzachtende Kastanje-extract biedt de formule opmerkelijke huidverfijnende voordelen en laat ze de huid er stralend uitzien. Bovendien komen dankzij de geavanceerde formule frisse, gezonde huidcellen naar het huidoppervlak, waardoor verwijde poriën haast onzichtbaar worden.

Idealist Dual-Action Refinishing Treatment: Dit zachte serum met intense meervoudige werking is de ideale bondgenoot van Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher en beschikt over een vernieuwende technologie die meteen voor resultaten zorgt: de huid krijgt een betere textuur en begint te stralen, zonder de vervelende neveneffecten van een microdermabrasie en peelings met 30% glycolzuur. Een unieke warmtetechnologie verspreidt een aangenaam en warm gevoel dat diep in de poriën doordringt, waar het de opbouw van talg en onzuiverheden tegengaat. Ons geavanceerde MicroSphere Refinishing System verdrijft dan zacht de buitenste, dode huidlaag, terwijl geconcentreerde hoeveelheden Glucosamine en Salicylzuur dieper in het huidoppervlak en langs de schachten van de poriën werkzaam zijn om de celvernieuwing te normaliseren. Een doffe, ruwe of schilferige huid met verwijde poriën wordt ingeruild voor een ultragladde, zachte en stralende huid.

Lees ook:

Lees ook