shop Dermalogica Age Reversal Eye Complex Huidtherapeute Sanne heeft het 3 weken getest en vertelt: ‘Vooral de donkere kringen zijn iets minder aanwezig en de fijne lijntjes zijn verfijnder. Mijn ogen zien er minder vermoeid uit.’ Bekijken De Amsterdamse Aveda Dayspa kreeg er onlangs een zusje bij in Haarlem. Een mooi pand op een mooie […]

05:17 - 03:10
luistertijd 05:17 - leestijd 03:10

De Amsterdamse Aveda Dayspa kreeg er onlangs een zusje bij in Haarlem. Een mooi pand op een mooie lokatie: hartje Haarlem, heel handig midden in het winkelgebied en toch lekker rustig in een kalm zijstraatje. De Dayspa zelf is mooi, functioneel en prettig rustgevend, met een geweldige, cirkelvormige lounge en een aantal heel fijne, kalme behandelkamers, waarvan sommige met douche en zelfs een bubelbad. Je kunt er terecht voor je haar, je gezicht en een aantal uitgebreide lichaams- en spa-behandelingen. Uiteraard is er ook een uigebreide collectie Aveda artikelen te koop. Op de speciale persdag, nog voor de officiële opening, kreeg ik een heerlijke stoelmassage van medewerkster Chantal. 

Ik ben altijd al een grote fan geweest van stoelmassages: je hoeft niks uit te trekken, je hoeft niet op een bank. Er komt geen olie aan te pas, het is overal te doen en het kan even snel tussendoor. De stoelmassage die Chantal me gaf was zonder meer fantastisch te noemen en een aanrader voor iedereen die even snel van stress, spanning, vastzittende schouders of een stijve rug afwil.

Een paar weken later was ik terug in Haarlem, deze keer voor een Carribean Body Wrap, een uitgebreide, verzorgende lichaamsbehandeling met exotische producten van de Cariben. Ik mocht plaats nemen in de lounge, waar ik een kop heerlijke Aveda thee kreeg. Vervolgens moest ik een ietwat warrige en moeilijk te lezen vragenlijst invullen. M’n leesbril was op dat moment handig geweest, maar helaas ben ik nog immer te ijdel om dat ding mee te nemen. Gelukkig kwam het toch nog goed – m’n armen zijn gelukkig lang genoeg. Al snel verscheen Chantal. Zij ging mij die dag behandelen. Daar was ik blij mee: ik wilde érg graag weer door haar kundige handen gemasseerd worden.

In de behandelkamer kon ik me uitkleden en een badjas aantrekken. Daarna mocht ik met m’n voeten in een fijn voetenbadje, in een bak vol kiezels en warm water. Na even te hebben geweekt waste Chantal m’n voeten. Ik heb daar altijd moeite mee, iemand die m’n voeten wast. Ik vind het een tikkeltje gênant en heb altijd zoiets van, dat kan ik zelf wel. Ik moet mezelf echt dwingen om me hier aan over te geven. Maar ik moet toegeven: het was wél lekker. Vervolgens mocht ik naakt op de tafel, onder de handdoeken en werd ik behandelt met sisaltouw – een ‘droge exfoliatie’ zoals dat heet.  Toen kwam de pakking: een mengsel met zeewier, algen, magnesium en wat grapefruit. Het is altijd een beetje een zooitje, zo’n pakking, maar ik heb bewondering voor de techniek van Chantal. Alles ging er professioneel en vastberaden op, met nauwelijks morsen of kliederen. Normaal blijf ik altijd vastplakken aan handdoek of plasticfolie, maar deze keer verliep alles goed. Al snel was ik dan ook helemaal besmeerd en ingepakt met folie en handdoeken. Door de magnesium werd alles meteen lekker warm en broeierig. Fijn!

Terwijl ik zo lekker lag te broeien, kwam het absolute hoogtepunt van de behandeling: een goddelijk lekkere hoofd- en gezichtsmassage. Je hebt de neiging om te gaan spinnen als een tevreden kat, zo zalig is zoiets. Decennia aan spanning en stress smolten weg onder de bekwame handen van Chantal. Ze had van mij weken, maanden, door mogen gaan met die hoofdmassage, maar helaas – na een kwartiertje was het toch echt voorbij. Ik werd uitgepakt als een cadeautje en mocht met m’n broeierige modderlijf onder de douche. Terwijl ik mezelf schoonspoelde verdwenen in de behandelkamer alle vieze handdoeken en stukken plastic, waardoor ik schoon en fris op een schone, frisse tafel kon gaan liggen.  Er volgde wat aromatherapie, wat lekker ruikt maar waar ik verder nooit zoveel mee heb, en daarna werd ik helemaal ingesmeerd met een heerlijke bodycrème. Chantal noemde dit insmeren ‘geen uitgebreide massage’, maar ik vond het wederom heerlijk en eigenlijk best wel uitgebreid. En toen was het helaas alweer afgelopen. Eigenlijk wil je na zo’n behandeling met je schone, zachte velletje en je ontspannen lijf een fijn wit linnen Marokkaans gewaad aan en de rest van de dag thee drinken op grote kussens, maar helaas riep de realiteit me weer. Ik mocht m’n spijkerbroek, T-shirt en gympen weer aantrekken en stapte het stadsgewoel weer in. Maar eerlijk is eerlijk: ik heb me nog dagenlang lekker ontspannen gevoeld!

De Aveda Dayspa is ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van alledag. Het kost je geen hele dag, zoals dat bij de meeste spa’s het geval is. Hier kun je even een uurtje, anderhalf uurtje naar toe gaan en weer als herboren naar buiten stappen. Ideaal dus om even snel te onthaasten. Meer info: www.dayspa.nl

Lees ook