Zomertijd - vakantijd! Ik heb nu vooral veel behoefte aan handige, snelle, praktische producten met fijne substanties en een no-nonse benadering.

07:25 - 04:27
luistertijd 07:25 - leestijd 04:27

Zomertijd – vakantijd! Ik heb nu vooral veel behoefte aan handige, snelle, praktische producten met fijne substanties en een no-nonse benadering. Toen ik vanochtend mijn badkamertafel inspecteerde kwam ik tot de volgende samenstelling van favo’s voor deze maand:

Pascaud Hydrating Emulsion

50 ml gel-creme in een witte tube puur gericht op het hydrateren van de huid, maar wel zodanig dat je niet binnen een uur met een glim-hoofd zit. Ik heb daar altijd snel last van en in de zomermaanden wanneer het vochtig is helemaal. Het is een luchtige substantie met een lichte citrus geur die makkelijk uitsmeert en heel snel intrekt. Mijn huid blijft urenlang soepel en het glimmen is minimaal. Bovendien heeft het ook een gladmakend effect, wat de frisheid van je huiduitstraling ten goede komt! Het bevat de volgende werkzame stoffen: Aloë Vera blad (sap) als plantaardige, zachte basis voor deze emulsie, Jojoba olie vanwege de hydraterende en verzachtende eigenschappen, Betaine: een osmose beschermer die zorgt voor een optimale cel stofwisseling, MSM (zwavel): belangrijk voor de aanmaak en regeneratie van lichaamsweefsel, Vitamine E als anti-oxidant. Vanwege de luchtigheid en lage vetheid is dit product ook zeer geschikt voor mannen en voor jonge mensen. 50 ml kost 39,50. Lees hier ook meer over het serum. Het serum gebruik ik regelmatig als enkelvoudig nachtproduct.

 

Clarins HydraQuench Tinted Moisturizer spf 6

Onze make-upartist Lydia le Loux had in april al eens verteld wat een fijn product zij dit vind en ik kon dat alleen maar onderstrepen. Deze gekleurde dagcreme bevat een spf 6 en heeft sterk hydraterende eigenschappen. Dat voel je, de hele dag lang. Ik heb hem in de kleur 04 blond en die kleur vind ik echt waanzinnig: op een natuurlijke manier wordt je eigen zongekuste teint versterkt, alsof je nog even een extra dagje strand hebt gehad. Van alle gekleurde dagcremes die ik deze zomer heb voorbij zien komen, vind ik deze qua tint echt het mooiste. Wel moet je even opletten hoe je het aanbrengt – en gelukkig tipte Lydia daar al over: als je hem uitsmeert over de huid, heb je binnen een uur een glimmend hoofdje – als je net als ik daar snel last van hebt. Maar breng je hem inkloppend aan, blijft hij langer mat op de huid. Er zitten speciale bolletjes in voor een matterend effect en ik vermoed dat ze toch snel kapot gaan als je flink uitsmeert. Het is mijn favoriet, die ik aanbreng over een serum of solo als verzorger en foundation. ca. 33 euro.

Weleda 2-in-1 reiniging

Heerlijk, dat ook een traditioneel plantaardig merk met de tijd meegaat! De zg. miscellaire reinigers die je niet af hoeft te spoelen zijn hot momenteel en ik vind ze superhandig. Ik heb momenteel het campingleven omarmt en bij gebrek aan stromend water verzamel ik miscellaire reinigers en natte doekjes voor een snelle touch-up. Lang leven het moderne leven in de retro setting! Weleda’s melkwitte watertje ruikt heerlijk naar citrus. Er zitten de volgende stoffen in: hamamelis-destillaat werkt vitaliserend, samentrekkend, ontstekingsremmend en stimuleert de doorbloeding van de kleine bloedvaten, iriswortelstok-extract reguleert de vochthuishouding van de huid, wolwas (lanoline) beschermt de gevoelige huid intensief, zeep uit olijfolie, werkt mild reinigend en verzorgend en wordt verkregen door olijfolie te behandelen met het natuurlijke loog natriumhydroxide, water dient ter verdunning, alcohol* uit suikerbieten, fruit en graan werkt als oplosmiddel bij het maken van extracten en werkt conserverend en een compositievan natuurlijke etherische oliën* waaronder lavendel en citroen, werkt als geurstof en heeft een conserverende werking. Volgens Weleda kun je ook prima je make-up ermee afhalen, maar dat adviseer ik niet. Je make-up gaat er simpelweg niet goed mee af, je hebt dan wel heel erg veel nodig, bovendien prikt het in je ogen, dus zeker voor oogmake-up geen aanrader. Ik gebruik het gewoon om mijn onopgemaakte huid schoon te maken en weer fris te laten aanvoelen. De verzachtende eigenschappen zorgen er ook voor dat ik niet altijd een dag- of nachtcreme erna nodig heb. 100ml kost 9,95.

Dior Instant Cleansing Water

Zoals ik net al schreef ben ik helemaal aan het kamperen geslagen met een heuse sleurhut op de meest beroemde camping van Nederland. Back to eenvoud, maar niet zonder de nodige luxe hebbedingetjes. Zo staat daar wel mijn Nespresso apparaat en ook al springt regelmatig de stroom eraf door dat ding, zonder mijn Nespressootje begint mijn dag gewoon niet! En zo heb ik daar ook voor de momenten dat ik me wel opmaak (of als ik thuis ’s nachts na een feest geen zin meer heb in wasrituelen) mijn cleansingwater van Dior! Deze allesreiniger met lichte bloemengeur, zonder water haalt dus wel perfect je make-up eraf en prikt niet in de ogen. De handzame, mooie transparante kunststof fles met pomp is goed werkzaam. Er zit een speciaal Lelie-concentraat in wat de huid beschermt en soepel houdt. Ik kan de wetenschap hierachter niet nachecken en eerlijk gezegd, geloof ik het wel (in overdrachtelijke zin). Het is een betrouwbare, handige, snelle reiniger die ook nog eens een luxe gevoel geeft. Geschikt voor alle huidtypen. Het laat een heel zacht en gehydrateerd huidgevoel na. 200 ml ca. 27 euro.

 

Paula’s Choice Resist Cellular Defense Daily Moisturizer SPF 25

Na heel wat maanden wachten is er dan ook een spf-versie van Paula Begoun’s veel besproken en ge-eerde Resist creme gekomen. Paula’s Choice Resist Cellular Defense Daily Moisturizer spf 25. Een anti-oxidant creme waar nu ook een hoge factor aan toe is gevoegd. Paula vertelde me vorig jaar al in een persoonlijk interview dat het geen sinecure was om aan haar speciale Resist cocktail een spf toe te voegen, zonder dat de formule daaronder zou lijden. Binnenkort lees je in een review van onze Jolanda, wat ze qua formulering met dit product heeft gedaan. Ik beperk me nu tot ‘lekker of niet’! Alles wat Paula uitbrengt, wil je als verwende kritische cosmeticaliefhebber uitproberen. We weten inmiddels dat wie haar huid aan de zon blootstelt, ook meer antioxidanten nodig heeft om de vrije radicaalproductie te verminderen als gevolg van die zonblootstelling. Dus….een creme die baadt in die antioxidanten en ook een hoge factor heeft, moet wel favoriet zijn! Ik laat aan Jolanda over wat ze van de verpakking vindt, want die behoeft inderdaad een herbeziening met die draaidop, maar de creme is prima. De hoofdzakelijk minerale filters laten een iets wittige was achter, dus smeer geen lepelsdik op je gezicht. Het moet goed intrekken anders gaat het plakken en glimmen maar het uiteindelijke huidgevoel is goed: je waant je veilig in de buitenlucht (ik gebruik het alleen als ik veel buiten ben) zowel qua huidzachtheid als uv-bescherming – en dat is toch waarvoor je het doet. Een cosmeticaproduct moet je vertrouwen geven. 60 ml kost 26,95.  Shop het product hier direct online.

 

Lees ook