Een duurzaam product

02:28 - 01:29
luistertijd 02:28 - leestijd 01:29

 

 

 

 

 

Remington Stubble Kit

Mijn stoppelbaard. Hij lijkt zo simpel en nonchalant, maar er is toch echt wel over nagedacht. Je kunt zelfs zeggen dat er een soort van ontwerp achter zit, bedoelt om een stoer effect te geven én om de kaaklijn te accentueren. M’n stoppelbaard loopt via m’n bakkebaarden naadloos over in m’n kapsel, maar hij is in de regel nét iets korter dan het kapsel zelf. Hij is het langst bij de kaaklijn. Rond m’n mond en op m’n wangen is hij een fractie korter. M’n keel is glad geschoren. Jawel – zo’n onverzorgde stoppelbaard  vraagt een hoop denkwerk en arbeid.

Nou houd ik m’n baardje altijd gewoon bij met de tondeuze. Eens in de week gaat die over de baard en eens in de twee, drie weken over m’n hele hoofd. Toch wilde ik de nieuwe Stubble Kit van Remington wel eens proberen.

Wat is dat? De Remington Stubble Kit is eigenlijk een scheerapparaat en een mini-tondeuze in één. Je kunt je volledig glad scheren met het apparaat, maar je kunt er dus ook een stoppelbaard mee onderhouden.  Door de opzetkam en een verstelknop kun je variëren van 0,4 tot 5,5 millimeter. Er zit een precisietrimmer op waarmee je bijvoorbeeld je bakkebaarden of je kaaklijn secuur kunt bijwerken.

Hans concludeert:

En? Hij is handig. Verstellen gaat snel, het ding ligt fijn in de hand en manoeuvreert goed over je gezicht. Toch zal ik ‘m niet gaan gebruiken, m’n tondeuze werkt namelijk net zo makkelijk, en die ben ik gewend. Maar de Remington Stubble Kit is wel een aanrader voor al die mannen die geen tondeuze hebben, hun haren gewoon bij een kapper laten knippen en wel een stoere drie – (of vier-, vijf- ,zes-) dagen baard willen hebben. Het ideale is die combinatie: scheerapparaat, trimmer en mini-tondeuze. Daardoor is alles mogelijk op baard-, snor- en bakkebaardgebied. Van nonchalant tot ingenieus bewerkelijk, van de ongeschoren zwerverlook tot de design-sik en snor: met de Remington Stubble Kit houd je het moeiteloos bij. Het is een feit. Hij kost € 54,99, en omdat Remington nu eenmaal een heel degelijk merk is, zul je er jaren plezier van hebben.

 

Lees ook