Wat is Passage-massage ? Passage – massage is een door Pascaud ontwikkelde massagetechniek. Het is een zeer intensieve massagetechniek die soms wat overeenkomsten heeft met o.a bindweefselmassage en lymfedrainage. De massagetechniek is echter geheel nieuw en uniek en is een noodzakelijke aanvulling in het Pascaud concept. Het vult de andere Pascaud methodes perfect aan. Het […]

02:37 - 01:34
luistertijd 02:37 - leestijd 01:34

Wat is Passage-massage ?

Passage – massage is een door Pascaud ontwikkelde massagetechniek. Het is een zeer intensieve massagetechniek die soms wat overeenkomsten heeft met o.a bindweefselmassage en lymfedrainage. De massagetechniek is echter geheel nieuw en uniek en is een noodzakelijke aanvulling in het Pascaud concept. Het vult de andere Pascaud methodes perfect aan.

Het is een vorm van massage, waarbij een mechanische prikkel aan het onderhuids bindweefsel wordt gegeven. Deze prikkel heeft invloed op de wisselwerking tussen inwendige organen, de huid, spieren, botten e.d. Passage-massage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Deze massage wordt niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor de aanmaak van collagene- en elastine vezels wordt gestimuleerd. De massage werkt celvernieuwend, de huid gaat er jonger en steviger uit zien. Vooral bij oudere mensen heeft deze massage een gunstige invloed. Passage-massage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Ook voor de dunne, gevoelige huid. Het is een specifieke massage die wat meer vergt van de behandelaar en de klant. Een goede training voor het correct uitvoeren van de grepen is essentieel.

De massage werkt celvernieuwend, de huid gaat er jonger en steviger uit zien. Rimpels zijn minder zichtbaar. Passage-massage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Ook voor de dunne, gevoelige huid.

Voor wie  is de Passage-massage geschikt – indicaties ?

Voor iedereen die iets wil doen aan huidverbetering. Specifiek voor een huid met littekens, rimpels, atrofische huid, vale (rokers) huid, verslapte huid, maar ook een dunne huid zal goed reageren op de Passage-massage. De huid wordt immers voller en steviger. Voorbehandeling cosmetische ingreep , preventie en bij acne ( zonder actieve ontstekingen).

Wat is het doel van de behandeling ?

Verbeteren van de doorbloeding van de huid ( betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen), opheffen van verklevingen, in de huid waardoor o.a littekens en rimpels minder worden, minder spanningen in het gezicht, stimuleren van het bindweefsel waardoor de huid meer stevigheid opbouwt, huidfuncties stimuleren, verbeteren afvoer van afvalstoffen, verbeteren huidconditie en verbeteren huidteint.

De Passage-techniek is zo genoemd omdat bij deze grepen de opperhuid wordt gepasseerd om op het dieper gelegen bindweefsel in te kunnen werken. Een kuur van zes weken staat gelijk aan een soft-lifting behandeling.

Lees ook