Uitstekende prijs-kwaliteit voor de gevoelige huid

06:58 - 04:11
luistertijd 06:58 - leestijd 04:11

Avène High protection Spray SPF 30

Omdat zonnecrème eigenlijk de beste anti-rimpel crème is (en om bovendien verbranding, huidkanker en het ontstaan van pigmentvlekken te voorkomen), heeft het beschermen van mijn huid tegen de zon absoluut mijn aandacht. Ik vind de zon heerlijk, maar dan wel met de juiste zonproducten!

Ik heb een gevoelige huid die fijn en dun van structuur is. Ook is ze vaak droog en reageert ze snel met jeuk of uitslag op allerlei stoffen. Dat zijn ook vaak werkstoffen in zonproducten. Omdat mijn huid in de zon en bij hogere temperaturen nog eens extra gevoelig is, kijk ik altijd goed naar de ingrediënten die op een verpakking vermeld staan.

Avène anti-zonnebrandproducten zijn samengesteld op basis van het kalmerende en verzachtende Avène thermaal bronwater dat van nature rijk is aan silicium en oligo-elementen. Ze bevatten bovendien geen parabenen en alcohol, een minimum aan geurstoffen en chemische filters, zijn PH neutraal en extra water- en transpiratieresistent, en hebben een hypoallergeen parfum (sommige Avène zonproducten hebben zelfs geen enkel parfum of chemisch filter). Daarnaast bevatten de Avène zonproducten pré-tocophéryl, een afgeleide van vitamine E, die beschermt tegen de vorming van vrije radicalen en daarmee celschade helpt te voorkomen (zoals voortijdige huidveroudering).

Voor BeautyJournaal mag ik de Avène High protection Spray 30 SPF en de Avène After-sun repair lotion testen.

Avène High protection Spray 30 SPF:

De Avène High Protection spray SPF 30 (200 ml, € 16,49) vind ik een plaatje om te zien. Je kunt niet gemakkelijk om de mooie, oranje sprayflacon heen en deze zonnecrème vergeten mee te nemen is er niet meer bij voor mij. De spray is te gebruiken voor het lichaam en geschikt voor alle (gevoelige) huidtypen, zowel de droge als gemengde tot vette huid. Ik vind de spray zeer prettig in gebruik: hij doseert fijn en gemakkelijk.

Dankzij de lichte, vloeibare (niet te dikke) textuur is de zonnecrème heel eenvoudig te gebruiken om je hele lichaam goed en snel in te smeren. Ter indicatie: Je hebt voor je onderarm ongeveer 6 spray’s nodig (= advies Avène). De spray heeft een handige, stevige dop die het product goed beschermt tegen vervuiling of verstopping (bijvoorbeeld door zand of typisch “tasgruis”). Het product heeft een fijne, zeer zachte en subtiele geur en ruikt niet naar een typisch anti-zonnebrandmiddel.

Door de aanwezigheid van mineraalfilters (titaan- en zinkoxide) lijkt de zonnecrème iets langer de tijd nodig te hebben om in te trekken. Maar na het intrekken is het product absoluut transparant en laat het geen witte waas achter op mijn huid. De crème is heerlijk zacht en verzorgend (maar weer niet te vet waardoor er gemakkelijk zand aan je handen of lichaam zou kunnen blijven plakken bij of na het insmeren).

De zonnecrème wordt uitstekend door mijn huid verdragen. Ik merk geen enkele huidirritatie op. Mijn huid voelt juist lange tijd heel comfortabel en prettig aan. Ik vind het lastig om iets over de mate van waterproof- of zweetbestendigheid te zeggen. Maar het is fijn te weten dat ik ook in het water en tijdens het sporten in de buitenlucht goed beschermd ben.

Een groot pluspunt van dit zonneproduct vind ik dat de door Avène (in zo gering mogelijke hoeveelheid) gebruikte zonnefilters gedurende lange periode fotostabiel zouden zijn, dat betekent dat het filter tussen twee smeerbeurten in zijn beschermende werking volledig behoudt. Niet dat ik daardoor minder vaak kan smeren, maar ik ben wel voortdurend veilig beschermd. Bovendien beschermt dit zonnebrandproduct niet alleen tegen korte UVA en UVB stralen, maar vooral ook tegen de lange UVA stralen die tot diep in de huid dringen (met versnelde huidveroudering en risico op huidkanker tot gevolg).

Avène After-sun repair lotion:

Ook de Avène After-sun repair Lotion (200 ml, € 16,49) zit in een mooie witte flacon met drukpompje en een goed afsluitende dop. De lotion (met onder andere de vitaminen A, B5, C, E en F) is te gebruiken voor gezicht en lichaam, en geschikt voor alle huidtypen, ook de kwetsbare en zeer gevoelige huid. De after-sun is, net als de SPF 30 spray, hypoallergeen en niet-comedogeen.

De after-sun heeft volgens Avène de volgende eigenschappen:

– Herstellend: Herstructureert de huid dankzij biocymentine.
– Vochtinbrengend: Hydrateert de huid dankzij polyolen.
– Verfrissend en verkoelend: Kalmeert warmte sensaties dankzij vluchtige siliconen.
– Kalmerend en anti-irriterend: Dankzij de hoge concentratie in Avène Thermaal bronwater.

De pompflacon vind ik (wederom) uiterst handig in gebruik: hij doseert prettig en gemakkelijk, en in precies de juiste hoeveelheid. De after-sun is niet vet of dik van textuur (maar ook weer niet te vloeibaar waardoor hij te dun zou aanvoelen), smeert fijn uit, wordt goed en snel door mijn huid geabsorbeerd, en laat geen plakkerig filmlaagje achter (wat ik vaak ervaar bij after-sun cooling gels).

De lotion is een heerlijk zachte, zalvende, hydraterende emulsie die mijn droge, gevoelige huid na het zonnen daadwerkelijk lijkt te kalmeren en hydrateren.

Ook de volgende dag voelt mijn huid nog zijdezacht aan, en dat gebeurt bij mij niet snel met een lotion (meestal heb ik een vollere bodycrème nodig om mijn huid goed door te hydrateren). Het product lijkt me daarnaast voedend en herstellend genoeg om bijvoorbeeld de duur van je bruine kleur te verlengen of om een strak gevoel en roodheid (na te veel zon en onvoldoende UV-bescherming) te verminderen en je huid weer tot rust te brengen.

De geur is (net als die van de zonnespray) heel aangenaam, zacht en subtiel (en absoluut niet typisch die van een after-sun). Kortom, ook over dit Avène zonproduct ben ik heel enthousiast.

Dorine concludeert:

Ik vind de 2 geteste Avène zonproducten absolute aanraders! Ze hebben beide een hele fijne textuur en geur, prettige wijze van dosering en applicatie, goede smeerbaarheid en absorptie, en bovenal bevatten beide uiterst werkzame en veilige ingrediënten die mijn gevoelige, zeer droge huid optimaal beschermen, niet irriteren en langdurig verzorgen. Ik voel me met de Avène SPF 30 spray en after-sun verzekerd van zowel een goede en verantwoorde bescherming tegen schadelijke UV stralen, als ook een kalmerende, hydraterende en herstellende huidverzorging. Ik geniet daardoor des te meer van het heerlijke gevoel van de zon op mijn huid.

Ook leuk om te lezen:

Lees ook