Cosmetisch medisch Dermatologie Expertadvies Lichaam Operatietechnieken Plastische chirurgie

Wat doe ik tegen mijn verslapte bovenarmen?

Beste dr. Velthuis,

Ik zou graag eens willen weten wat je tegen slappe bovenarmen kunt doen. En dan bedoel ik eigenlijk niet de zogenaamde “kipfilets” maar meer de huid aan de voorkant van de armen die er rimpelig uit gaat zien.

Ik heb de laatste tijd nogal veel stress gehad en slecht gegeten en dat zie ik meteen aan mijn huid, en nu ook in het bijzonder aan de huid van mijn bovenarmen. Wat ik er ook opsmeer, niets helpt. Ik ben 58 jaar. De leeftijd zal ook wel niet meewerken, maar het is zo zonde. Ik wil geen jurkjes zonder mouwtjes meer aan, en dat vind ik erg jammer. Zijn er behandelingsmogelijkheden?

(naam bij redactie bekend)

dr. Peter Velthuis antwoordt:

Beste mevrouw,

Verslappende bovenarmen is inderdaad een duidelijk herkenbaar probleem. Veel vrouwen (en mannen) lopen daar tegenaan op een bepaalde leeftijd.

Wat is de oplossing? Wat je zelf al aangeeft, klopt: goed voor je lichaam zorgen, dus voldoende vocht en goed voedsel. Maar het helpt slechts een beetje.

Het lijkt onvermijdelijk te zijn dat veroudering steeds zichtbaarder wordt aan de huid van de armen en vooral aan het slappe velletje. Er zijn al veel behandelingen geprobeerd, die allemaal een beetje helpen.

Zoals radiofrequentie met Accent of Thermage bijvoorbeeld, maakt de huid wat strakker. Of Liposuctie met ultrageluid (bij voorbeeld VASER). Ook mesotherapie met injecties heeft enig effect.

Maar uiteindelijk is een bovenarmlift het enige dat echt goed helpt. Bij een lift wordt huid en vet aan de binnen- en onderzijde van de bovenarmen verwijderd. Dit leidt tot een litteken van elleboog naar oksel aan de binnenkant van de arm.

Dr. Peter Velthuis

Ook leuk om te lezen: De gespierde bovenarmen van Michelle Obama

 

Bekijk deze film over een vrouw die de huid van haar bovenarmen liet liften door dr. Frank Niessen:

 

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

3 reacties

  • Beste (naam bij redactie bekend),

    Tot nu toe was er niet veel te doen aan huidverslapping, onder andere opo de bovenarmen. OF je zag helemaal geen resultaat OF het was zo weer terug bij het oude. Wij leveren aan onze klinieken en salons nu de allernieuwste techniek, CRYOGENIC SHOCK. Door de ideale balans tussen warmte en koude wordt het bindweefsel versoepeld, het metabolisme in de huid gestimuleerd en vindt DIRECT zichtbare spanning van de huid plaats.
    Het geeft je dus vanaf nu de keuze : OF de bovenarm lift, waarover wij ook goede dingen horen, OF bovengenoemde behandeling.

    Succes met je zoektocht en het maken van de juiste keuze die bij jou past !
    Jerry Versluis

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.