In Frankrijk en België is het al een enorm succes, en nu is Qiriness ook in Nederland te koop.

07:32 - 04:31
luistertijd 07:32 - leestijd 04:31

In Frankrijk en België is het al een enorm succes, en nu is Qiriness ook in Nederland te koop. Qiriness biedt verschillende producten voor het gezicht, waarmee je thuis van heuse spabehandeling kunt genieten. De producten beloven effectief te zijn, maar zijn vooraal ook heel aangenaam ontspannen. Als eerste komt in Nederland het Qiriness Rituals gamma op de markt, dat bestaat uit een peeling, een stoombad en een aantal maskers. Stuk voor stuk plezierige, fijne producten, vindt journalist Hans Blommaert, vandaar hij ze ook allemaal maar even uitgebreid beschrijft!

Qiriness is bedacht door twee Franse dames, allebei met ruime ervaring in de beautybusiness. Het merk is verder uitgewerkt in Zwitserse laboratoria. Daar werdt het Qiriness EOS-complex ontwikkeld, een mix van vijf bestanddelen die elk een ontstressende eigenschap hebben: bioplasma (een microalg), phylderm c (een soajproteïne), boswella serrata (een onstekingwerende plant die vroeger als wierrook werd gebruikt), sesam en neem (een heilige boom uit India). Dit EOS-complex zit in alle Qiriness Wraps.

De producten:

Le Wrap Exfolys

Le Wrap Exfolys bevat keratoline, een gistextract dat dode huidcellen losmaakt en de porieën vrijmaakt. Hierdoor werkt Le Wrap Exfolys als een enzymatische peeling. Het is een scrub zonder korreltjes, waardoor irritatie en microwondjes vermeden worden. Le Wrap Exfolys bevat extract van witte lelie, wat een kalmerende, verzachtende en hydraterende werking heeft, en zetmeel, wat je teint matter en stralender maakt. Je bengt ‘m aan op een gereinigd gezicht, laat ‘m 30 seconden inwerken en masseert je gezicht vervolgens met grote bewegingen tot de crème loslaat. Naspoelen met lauw water. Bij een gevoelige huid breng je een wat dikkere laag aan die je na een minuut afspoelt met lauw water. Het masseren laat je achterwege. Bij een gemengde en vette, onzuivere huid breng je een dikke, egale laag aan op de T-zone. Na een minuut afspoelen met lauw water. Je kunt Le Wrap Exfolys één tot twee keer per week gebruiken.

Sauna Visage

Dit is een érg leuk en multifunctioneel product. Sauna Visage zijn bruistabletten die aromatische olieën van de Siberische den en eucalyptusbladeren bevatten. Daarnaast zit er nog ceder, rode thijm, rozemarijn, lavendel, sandelhout en gayakhout in. Ze ruiken dan ook érg lekker. Je lost een tablet op in een liter kokend water, in een grote kom, en gaat er met een handdoek over je hoofd zo’n vijf minuten bovenhangen. De stoom stimuleert de microcirculatie van de huid en zet de poriën open. Bovendien: dit stoombad werkt enorm ontspannend. Na het stomen kun je een klein handdoekje in het water drenken, uitwringen en over je gezicht, hals, decolleté en nek leggen. Heerlijk ontspannend! Eenmaal afgekoeld tot lauw is de oplossing te gebruiken als voetenbadje! Je kunt Sauna Visage één tot twee keer per week gebruiken.

Le Wrap Pour Soi

Le Wrap Pour Soi is een stimulerende balsem. Er zit van alles in: naast het EOS complex ook nog meer algensoorten zoals zeesla en zoethout, chaparral, beukenboomknoppen, bosbeszuren, rietsuiker, esdoornsuiker, ctiroen en sinaasappel. Je kunt ‘m op drie manieren gebruiken. Als intensieve nachtcrème breng je hem gedurende twee maanden elke avond aan op een goed gereinigde huid. Ideaal voor rokers of mensen met een vermoeide, vale huid. Als masker breng je een dikke laag aan na de Sauna Visage. Na tien minuten verwijder je het restant met een tissue. Tenslotte is hij ook te gebruiken bij een verkwikkende gezichtsmassage. Op de bijsluiter staan de te gebruiken technieken duidelijk afgebeeld.

Le Wrap d’Eau

Dit is een soort SOS-masker voor een uitgedroogde, ruwe en trekkende huid. Le Wrap d’Eau is sterk hydraterend. Wat zit er in? Zeekraal, imperata cylindrica (een Australische woestijnplant), hyaluronzuur, revidrate (een complex van lipiden), bisabolol en sheaboter. Deze cocktail hydrateert, verzacht en kalmeert. Le Wrap d’Eau is een gel en ruikt lekker fris. Je kunt ‘m gebruiken als nachtcrème, voor een kuur van twee maanden. Ideaal als je huid (tijdelijk) erg droog is. Als masker gebruik je hem twee tot drie keer per week. Aanbrengen op een goed gereinigde huid en na tien minuten het restant met een tissue verwijderen. Ideaal in de zomer, na het zonnen of na zwemmen in zee. Ook fijn in de winter, als je de hele dag in droge ruimtes zit.

Le Wrap d’Energie

Le Wrap d’Energie is een zeer rijk concentraat met zee-extracten,  wilde acanthus, olijfolie, katoenolie en hyaluronzuur. De crème geeft je huid weer energie, stevigheid, gezondheid en glans. Hij voelt lekker. Le Wrap d’energie is dik, rijk en smeuig als boter en smelt zodra hij is aangebracht op je huid. Ook dit product is op twee manieren te gebruiken. Als nachtverzorging in een kuur van twee maanden, voor de extreem droge, gevoelige en trekkende huid. Ideaal in de winter, als je huid last heeft van kou en wind. Als masker breng je een dikke laag aan en na tien minuten verwijder je het restant met een tissue. Dit masker maakt een droge, geïrriteerde en futloze huid meteen stralend, zacht en soepel.

Le Wrap d’Equilibre

Le Wrap d’Equilibre is een geweldig peel-off masker dat lekker fris aanvoelt en je huid grondig zuivert en hydrateert. Het is verpakt als een poeder dat je zelf moet mengen met water, waarna het een smurvenblauwe siliconengel wordt. Het bevat diatomeeënaarde (een soort poreuze rotssteen), zeecollageen, Dode Zee zout en bittere sinaasappel. Je brengt het aan met de bijgeleverde spatel en na acht minuten kun je het in één keer van je gezicht trekken. Eventuele restanten verwijder je met een vochtig wattenschijfje. Je huid is lekker zacht, fris en gehydrateerd. Eén keer per week gebruiken, en geschikt voor alle huidtypes.

Le Wrap Temps Futur

Le Wrap Temps Futur is het paradepaardje van Qiriness. Het is een anti-age product met een anti-rimpel én liftend effect. Het bevat PA+, een complex van twee peptiden dat het collageen stimuleert en vernieuwing van de cellen activeert. Het versterkt de bindweefsels, zodat de huidmatrix compacter en sterker wordt. Verder bevat Le Wrap Temps Futur peha-tight, een extract van microalg, samengesteld uit polysacchariden, aminorzuren, vitamine C en vitamine B12. Het geeft een boost aan de productie van collageen, voorkomt afbraak van collageen en verstevigt zo de huid. Hyaluronzuur, tenslotte, hydrateert de huid. Te gebruiken als masker, waarbij je een dikke laag aanbrengt en na tien minuten het restant met een tissue verwijderd, of als intensieve nachtcrème. Le Wrap Temps Futur is ook als basis voor je make-up te gebruiken!

De prijzen: Le Wrap Exfolys: € 35,50 voor 125 ml. Le Sauna Visage: € 29,10 voor 10 bruistabletten. Le Wrap Pour Soi: € 64,- voor 100 ml. Le Wrap d’Eau: € 71,50 voor 100 ml. Le Wrap d’Energie: € 78,90 voor 100 ml. Le Wrap d’Equilibre: € 54,90 voor 5 zakjes, een kommetje en een spatel. Le Wrap Temps Futur: € 70,30 voor 100ml.

Te koop bij Paris Ici XL, vanaf september 2011.

 

Lees ook