Overpigmentatie kan vele oorzaken hebben: een hogere huidleeftijd, overmatige blootstelling aan de zon, hormonale disbalans (bijvoorbeeld tijdens zwangerschap), noem maar op. De vraag is wat je eraan kan doen. Hydroquinone is een beproefd ingrediënt om pigmentatie te bestrijden. Het is alleen in vele landen (zoals Nederland) verboden, en niet zonder reden. Daarom heeft FusionBeauty het […]

01:31 - 00:54
luistertijd 01:31 - leestijd 00:54

Overpigmentatie kan vele oorzaken hebben: een hogere huidleeftijd, overmatige blootstelling aan de zon, hormonale disbalans (bijvoorbeeld tijdens zwangerschap), noem maar op. De vraag is wat je eraan kan doen.

Hydroquinone is een beproefd ingrediënt om pigmentatie te bestrijden. Het is alleen in vele landen (zoals Nederland) verboden, en niet zonder reden. Daarom heeft FusionBeauty het ingrediënt Chromabright ontwikkeld voor de Brightening Primer.

Dit helpt bij het afremmen van ‘tyrosinase’, een enzym dat een belangrijke rol speelt bij een onregelmatige verdeling van melanine in de huid (= overpigmentatie). Daarnaast is een hoge dosering anti-oxidanten toegepast om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf om zo verdere pigmentatie te voorkomen.

Dropextracten zijn toegevoegd om de tekenen van photo-aging en UV-beschadigingen te bestrijden en een heldere, stralende teint te geven.

Voor de acne-gevoelige huid (die neigt naar ontstekingen) is er de Primer for Acne prone skin. De groei en vermenigvuldiging van de P. acne bacterie wordt gereduceerd en talg geabsorbeerd. Salicylzuur zorgt voor een lichte exfoliatie en draagt bij aan het voorkomen van nieuwe onzuiverheden. Het poederachtige ingrediënt Evermat™ reduceert het glimmen van de huid en vermindert de grootte van de poriën optisch. Deze primer heeft een licht-gele kleur om de teint rustiger te maken.

Ga je iets bestellen? Let dan op de kortingsboodschap rechtsboven in de banner op deze pagina! Ga hier naar de shop.

(merkpromotie)

Lees ook