Het is dé trend op nagellakgebied: het craquelé effect.

01:39 - 00:59
luistertijd 01:39 - leestijd 00:59

Het is dé trend op nagellakgebied: het craquelé effect. Met speciale lak geef je je nagels de hippe en artistieke craquelé-look die deze zomer helemaal je-van-het is. Maar hoe werkt die craquelé nagellak nou eigenlijk? 

Wil je nagels met zo’n mooi craquelé effect dan moet je drie lagen nagellak aanbrengen. Eerst breng je een laagje gewone basislak aan. Dat laat je goed drogen. Daarna volgt de tweede stap en dat is ook meteen de meest sensationele: je brengt een laagje craquelé lak aan over de basis. In drie tot vijf minuten zie je de mooie barsten verschijnen en hop – je hebt je craquelé nagels! Met een dun laagje krijg je fijne barstjes, een dikke laag geeft je een grover effect. Tot slot breng je een toplaag aan om de hele boel af te dekken en mooi strak af te werken.

In de speciale craquelé lakjes zit ethanol en dat zorgt er voor dat de lak razendsnel en heel onregelmatig droogt. Precies het tegenovergestelde van wat normale nagellak hoort te doen – normaal wil je juist dat je nagellak langzaam en heel regelmatig glad opdroogt. De ethanol zorgt er tevens voor dat de lak krimpt tijdens het drogen, en zo ontstaan de barstjes en barsten waardoor de basislak zichtbaar wordt. Wat dus eigenlijk een fout in de formule van de lak is, is nu een leuke modetrend geworden! Slim – degene die dit bedacht heeft mogen ze de  Nagellak Nobelprijs geven. Leest u mee, Nobelcomité?

Lees ook