In goede handen bij topkapper Piet Jan Duivenvoorden

04:38 - 02:47
luistertijd 04:38 - leestijd 02:47

Een hairdo bij NIK in Noordwijk

Mijn eigen kapper zie ik al meer dan 10 jaar. Even bijpraten, de muziek luid aan, het (gay)personeel swingend en meezingend met de andere klanten in de weer. Erg gezellig en ik kom altijd met mooi haar en een flinke korting weer naar buiten. Maar meegaan met trends doet hij niet. Geen productadvies, geen ander interieur, geen nieuwe materialen of methodes. En dan word je toch nieuwsgierig – hoe zou een andere kapper mijn haar doen? Wat zijn er nog meer voor mogelijkheden?

Enter: Piet-Jan Duivenvoorden van New Image Kappers (NIK) in Noordwijk. Hij is ook de topkapper in het BeautyJournaal expertteam. Deze man vindt moeilijk haar een leuke uitdaging.

De kapsalon is ruim opgezet in wit en zwart met een zeer aantrekkelijke wand vol haarproducten van o.a. Kérastase en Shu Uemura. Ik word warm welkom geheten en krijg meteen een drankje aangeboden als ik even moet wachten. Mijn water wordt tijdens de behandeling voortdurend bijgevuld. Eenmaal in de kapperstoel neemt Piet-Jan ruim de tijd om mijn wensen te bespreken en vooral wat hij van mijn haar vindt: droog, pluizig, bovenop grijs haar dat zichtbaar wordt en een wat saaie coupe. Mee eens!  De blonde kleur is door highlights te geel geworden en de grijze haren bovenop moeten gecamoufleerd, maar ik wil mijn haar niet helemaal verven. Geen probleem!

Koele of warme tint?

Om de juiste verftinten uit te zoeken die bij mijn teint passen (je eigen haarkleur en huidtint) krijg ik 3 gekleurde sjaals bij mijn gezicht in verschillende roodtinten: koele kleuren (blauwe ondertoon), warme kleuren (gele ondertoon) en neutrale roodtinten. Kleuren die niet bij je teint passen, maken schaduwen en lijnen sterker. Passende kleuren frissen je gezicht juist op. De keuze valt op neutrale tinten, waarna ook nog uit contrastrijke of meer overvloeiende kleuren gekozen moet worden. Erg leerzaam om te zien wat voor een effect kleur kan hebben op je uitstraling!

Het wordt zand-beige

Aan de hand van deze test wordt de haarkleur gekozen: zand/beige blonde highlights met wat donkerder lowlights bovenop om de grijze haren te camoufleren (grijs haar kun je niet blond maken, er zit geen pigment meer in). In een hoog tempo zet het ‘ kleurmeisje’ de highlights in: geen aluminium folie maar een soort zacht plastic materiaal dat heel licht is, makkelijk vouwt en goed blijft zitten. Het ziet er nog grappig uit ook, in tegenstelling tot folie.

Fijne massage

Het uitwassen van de verf gebeurt met veel aandacht. In deze kapsalon wordt alleen gewassen met de producten van Shu Uemura. Mijn haar wordt behandeld met de Moisture Velvet shampoo voor droog haar (met camelia olie) en ik krijg daarna een het Moisture Velvet masker met een heerlijke hoofdmassage opgebracht. Bij de massage kun je ook kiezen voor 30 of zelfs 50 minuten. Geweldige service!

Wat een prettig mens!

Tot slot de coupe. Mijn eisen zijn: het moet nog in een staart kunnen omdat ik veel sport en ik wil er niet al te veel werk aan hebben. Piet Jan is erg prettig in de omgang, het is meteen of je hem al jaren kent en ik voel me volkomen op mijn gemak. Ik laat hem zijn gang gaan. Met elke knip zie ik mijn haar beter vallen. Vòòr het droogmaken krijg ik een olie in mijn haar waar ik meteen fan van ben: de Essence Absolue, nourishing protective oil van Shu Uemura. Het is meteen superzacht, maar toch niet vet en het glanst fantastisch.

Piet Jan föhnt mijn haar glad en ik kom stralend uit de stoel. Het is elke keer weer verbazingwekkend wat goed haar met je zelfvertrouwen kan doen. Ik voel me on top of the World!  En dan krijg ik ook nog samples mee van de shampoo en haarolie om lekker thuis uit te proberen.

Niet tevreden? Ga eens naar een TOPkapper….zoals Piet-Jan!

Mijn advies: welk haar je ook hebt, als je niet tevreden bent – ga naar een topkapper, die weet er altijd raad mee, kan je advies geven wat goed is voor jouw haar, wat bij je past en welke producten het beste zijn. En die boost voor je zelfvertrouwen krijg je  er geheel gratis bij!

 

Lees ook