Je krijgt heel veel, voor weinig geld

03:16 - 01:57
luistertijd 03:16 - leestijd 01:57

Vichy Nutri Extra bodycrème

Dagelijks gebruik ik een bodycrème en ik heb de voorkeur voor een vol en romig product. Ik houd ervan om een crème in te masseren en dat lukt niet met een bodylotion die snel intrekt. Een bodycrème hoeft van mij ook niet direct in te trekken, een laagje wat achterblijft en prettig geurt, is voor mij een fijne start van de dag of nacht (dienst).

Vichy claimt dat deze bodycrème met één keer smeren wel twee dagen een comfortabele, dus verzorgde huid geeft. Zonder plakken, niet vettig maar wel direct een verzorgd gevoel en geschikt voor de droge huid. Zelfs de zeer droge huid knapt op met deze crème. De bodycrème is hypoallergeen en zonder parabenen.

Vichy heeft een concentraat gemaakt, eigenlijk een combinatie van ureum, glycerine, karitéboter en macademia olie wat Hydrovance wordt genoemd. Dit dringt dan beter door in de bovenste huidlagen wat dat verzorgende effect (gevoel) geeft. Ceralution is een nieuwe samenstelling van lipidenemulsies wat de verdeling van de emulsies wat  de lipiden beter laat verspreiden op de huid zonder dat het vettig of plakkerig aanvoelt.

De pot gaat makkelijk open en heeft een grote opening waar je lekker in kan hengelen. De crème is helder wit en het heeft een behoorlijke aanwezige geur. Daar schrok ik eerst van, want zo’n sterke geur moet mijn parfum niet overtreffen. Maar een eerste indruk hoeft niet altijd de beste indruk te zijn.

Iedere dag sta ik onder de douche en vaak na een drukke dag hang ik in bad. Met mijn gevoelige huid zorg ik ervoor dat ik niet te heet badder om jeuk en roodheid te voorkomen. De eerste keer dat ik deze Vichy Nutri Extra gebruikte, werd ik verrast door de geur, het lijkt op watermeloen. Iets frisser en dunner en blijft aangenaam een uurtje om me heen hangen. Dat was de verrassing, want toen ik de eerste keer de crème had besnuffeld vond ik een beetje too much. Toen de crème introk veranderde de geur in een lichte cacao geur, al kan ik dat niet herkennen op de INCI lijst.

Jolanda concludeert:

De crème smeert royaal en klampt zich vast aan de huid om nooit meer los te laten. Mijn huid voelt zacht en vooral glad aan en nergens een plekje wat plakt.  ’s Avonds neem ik de proef en hang lekker  in bad met een maskertje en de Grazia. Tijdens het afdrogen merk ik dat mijn huid nog steeds zacht en verzadigd is. Zelfs de volgende ochtend na het douchen is mijn huid nog steeds verzorgd en ik stond met de pot al klaar maar het was echt niet nodig, jammer want het smeert zo prettig op mijn huid.

Voorlopig heb ik voor een tijdje het beste cadeautje voor mijn vrienden en familie, hiermee kan je niet stuk! Je krijgt echt heel erg veel voor weinig geld.

 

 

Lees ook