shop Bergman Beauty Care Time Stop Day & Night Rebuilding Cream Wat een topcrème met o.a. betaglucan voor de drogere, menopausale huid Bekijken Monique vertelde me onlangs over de nieuwste Botox-variant: microbotox. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik had er nog nooit van had gehoord. Zo goed ben ik dus als beautyjournalist toch […]

03:26 - 02:04
luistertijd 03:26 - leestijd 02:04

Monique vertelde me onlangs over de nieuwste Botox-variant: microbotox. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik had er nog nooit van had gehoord. Zo goed ben ik dus als beautyjournalist toch niet. Of, nou ja, als groomingjournalist – we hadden laatst bedacht dat dat toch wat mannelijker klinkt. Maar goed – terug naar de micro-botox. Ik had dus geen idee wat dat precies inhield en ging snel googelen.

Wat blijkt?

Een gewone Botox behandeling laat rimpels en lijnen verdwijnen door de spieren ónder de huid te ontspannen die door overmatig aanspannen rimpels veroorzaken. Daardoor verdwijnen frons- of andere kleine rimpels. Een behandeling met microbotox werkt op de  kleine spiervezels die los in de huid liggen, rond de talgklieren en de bloedvaten. Deze vezels zijn verantwoordelijk voor de structuur van de huid. Als de huid minder stevig wordt kunnen deze vezels de huid grover en dus minder mooi maken. Een behandeling met microbotox zorgt ervoor dat deze vezels ontspannen. Zo wordt de huid gladder, zachter met een fijnere porie en een betere, mooiere structuur. Een behandeling met microbotox zorgt voor een heel natuurlijk resultaat en de behandeling is volkomen veilig. Er wordt gewerkt met een minder sterke versie van Botox.

Het sprak me wel aan. Een jaar of vijf geleden ben ik een keer flink behandeld met Botox. Ik ben altijd nogal drastisch, maar in dat geval had ik dat beter niet kunnen doen. Okay, ik was glad en leek hooguit zeventien, maar ik was veranderd in de Hollandse mannenversie van Nicole Kidman. Ik had ondertiteling nodig – er was geen enkele vorm van expressie meer op mijn gezicht te vinden. Het was vreselijk, het was eng, het was onnatuurlijk en het was daardoor ook lelijk. Nooit meer dus. Althans, nooit meer zo drastisch. Maar microbotox, da’s een heel ander verhaal. Dat wilde ik wel proberen.

Ik dus naar Peter Velthuis voor een proefbehandeling met microbotox. Hoe dat er precies aan toe ging is te zien in het filmpje. Ik kreeg onder ieder oog vijf miniscuul kleine prikjes met microbotox, en om mijn wenkbrauwen iets te liften kreeg ik naarst ieder oog nog twee kleine prikjes met een beetje gewone Botox. Tussen m’n wenkbrauwen kwam ook nog een klein prikje Botox – om ’t af te maken, als het ware. De behandeling was razendsnel en volkomen pijnloos.

Het resultaat? Mooi. Ik ben blij. Je ziet niet dat er iets gedaan is, maar de huid rond en vooral onder m’n ogen is gladder en frisser. Kalmer, lijkt het wel. M’n ogen zijn wat meer ‘open’, en m’n wenkbrauwen zijn ietsje gelift, staan weer wat mooier op hun plek. En het belangrijkste is: ik heb gewoon nog al m’n expressie. Het is allemaal heel subtiel veranderd, en dat is wat ik wilde en ook wat me beloofd was. Van een Botox behandeling heb je tussen de vier en zes maanden plezier. Van een microbotox behandeling een maandje of drie – omdat het spul minder geconcentreerd is, werkt het ook minder lang.

Mijn conclusie? Een aanrader. En zeker voor herhaling vatbaar.

Bekijk hier de behandeling:

 

[media id=125 width=620 height=350]

 

Lees ook