shop Footlogix voetvijl, Callus Softener en mousse De vijl en de mousse van Footlogix zijn voor schoonheidsspecialiste Anneloes de beste die ze tot nu toe getest heeft! Heerlijke gladde voetjes;-) Bekijken ‘Ik ben Annelijn van Ierland en ruim 5 jaar werkzaam als huidtherapeute bij de Velthuis Kliniek. Steeds vaker merk ik dat er veel behoefte […]

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

‘Ik ben Annelijn van Ierland en ruim 5 jaar werkzaam als huidtherapeute bij de Velthuis Kliniek.

Steeds vaker merk ik dat er veel behoefte is aan goede informatie over huidverbetering en  huidtherapie. Iedereen met wie ik spreek en informatie geef over het vakgebied en de mogelijkheden, wil meer weten. Daarom ga jullie vanaf nu elke twee weken op BeautyJournaal vertellen over de mogelijkheden van huidverbetering binnen de huidtherapie, over mijn ervaringen in de praktijk, technieken die worden gebruikt, over problemen met je huid, wat je er aan kan doen en mijn eigen tips.

In de afgelopen jaren heb ik veel ontwikkelingen gezien op het gebied van huidverbetering / huidtherapie. Daarnaast wordt het steeds gewoner dat je naar de huidtherapeut gaat, want het is steeds duidelijker geworden wat we allemaal kunnen betekenen voor de huid.

Onze huid verliest in de loop van het leven het vermogen dode of beschadigde huidcellen kwijt te raken en deze te vervangen door gezonde nieuwe huidcellen, de huid ziet er steeds minder fris uit. Daarnaast zie ik onder andere ook pigmentvlekjes en couperose vaatjes ontstaan. De pigmentvlekjes worden aangepakt omdat veel mensen het als ontsierend ervaren. Couperose wordt vaak gecamoufleerd veel mensen schamen zich voor de roodheid, die bij koude/warmte en het drinken van een glaasje wijn als maar erger wordt. 

Er zijn dan ook steeds meer mogelijkheden om met minimale belasting de huidconditie en egaliteit aanzienlijk te verbeteren, denk hierbij aan peelingbehandelingen, radiofrequentie, laser- en lichttherapie. Maar ook het advies voor juiste huidverzorging zal hierin bijdragen. Ook op het gebied van acne zijn steeds meer behandelingen mogelijk.

 ‘De huidanalyse’

Om de huid te verbeteren is het allereerst erg belangrijk om te weten hoe de huid er precies voor staat. Stap 1 is dan ook altijd de huidanalyse. Bij de huidanalyse bekijk ik hoe de algehele conditie van de huid ervoor staat. Daarbij kijk ik onder andere naar de egaliteit, de gladheid, veerkracht en elasticiteit van de huid.

Huidverslapping, rimpels, littekentjes maar ook acne/puistjes en verkleuringen zoals pigmentvlekken en vaatjes zorgen ervoor dat de huid er minder goed uitziet.

Omdat niet altijd alles vanaf de buitenkant te zien is maak ik ook vaak gebruik van de VISIA. Dit is een apparaat waarmee ik door middel van speciale foto’s dieper in de huid kan kijken, hierdoor kan ik de structuur en conditie van de huid nog beter beoordelen.

Met dit systeem kan ik onder andere de nog niet zichtbare UV schade en activiteit van bacteriën in de huid in beeld brengen. Vervolgens bekijk ik hoe ik de huid in haar meest optimale staat kan krijgen en behouden!  

De komende periode zal ik de verschillende behandelmogelijkheden uitlichten en vertellen wat er allemaal bij komt kijken. Ook de ervaringen van mijzelf en van mijn cliënten zal ik met jullie delen.’

Groeten, Annelijn

Annelijn werkt als huidtherapeute en supervisor bij de Velthuis Klinieken.

Lees ook:

Lees ook