shop Viridian EPA + DHA omega 3-6-9 vegan Deze olie van Viridian is volledig plantaardig. De omega vetten 3, 6 en 9 komen uit algen en chiazaad. Ze zijn koudgeperst. Bekijken Snowberry spf 15, everyday broadspectrum medium sun protection Snowberry promoot zichzelf als een natuurlijk, plantaardig merk en dat doet het niet slecht. De verpakkingen […]

07:15 - 04:21
luistertijd 07:15 - leestijd 04:21

Snowberry spf 15, everyday broadspectrum medium sun protection

Snowberry promoot zichzelf als een natuurlijk, plantaardig merk en dat doet het niet slecht. De verpakkingen zijn uitnodigend en voor elke huidwens is een product te vinden. Helaas kunnen we niet beamen dat alles wat uit de natuur komt per definitie veilig is voor de huid. Ons testpanellid Sabine heeft tot haar spijt wel eens wat irritatie opgelopen bij de test van een leuke oogcreme. Maar dat was de oogcreme, dit is de zonnecreme! Omdat we helaas met een stagiaire te maken hebben gehad die meende dat het handiger was om de omdozen van producten weg te gooien op kantoor – scheelde ruimte volgens haar (grote gruwel…) moeten we de inci lijst even online erbij zoeken, maar die is snel gevonden bij de online shop Pure Beauty: ZinClear IM50 CCT , emulgatoren als  Olivem 900 en Montanov 82, Shea Butter, Coffee Bean Oil, Glycerine, Inga Oil Extract, Biovert Substrate Solution, Tego Galanga, Dermotec UV, DN-Age LS 9547, Helioguard 365, Aloe Vera Gel QM 200X, Tocobiol SF, Dihydroquercetin (DHQ). Volgens het merk zijn de zinkoxide en het galanga extract de effectieve uv-b blockers. Voor uv-a bescherming is gekozen voor een stof die de merknaam Dermotec UV meekreeg maar in werkelijkheid Ethyl Ferulate heet – een stof die oxidatieve stress zou tegen kunnen gaan, voor zover bekend is uit onderzoek. Dit wordt in het product gecombineerd met de merkstofnaam Heliogard 365, een stof die uit algen gewonnen wordt. Volgens Snowberry is er voor het uv-a filter een 3 rating volgens het Engelse Boots-systeem, wat een goede dekking moet betekenen. De combinatie diverse vetstoffen zorgt ervoor dat het product lekker op de huid blijft aanvoelen, licht romig, zonder vettigheid. Bovendien ruikt het subtiel fris. 50 ml kost 28 euro.

Lierac Solaire Bronzage Intense spf 15 Corps

Een kwalitatief merk dat we met een gerust hart naast andere uitstekende merken voor zonnecosmetica als La Roche-Posay, Eau Thermale Avène, Vichy en Eucerin durven zetten. In Nederland wordt het nu verkocht via de online shop van Andela Pharma, waar twee ontzettend leuke wijze vrouwen – en zussen (een voormalig advocate, nu marketeer en een apotheker) de scepter zwaaien! In Lierac wordt een van de beste zonnefilters van dit moment gebruikt: Tinosorb M. Voor liefhebbers van een snel gebruinde teint zit er een cocktail van kruiden (kurkuma, vanille en kaneel) en palmolie in die het bruinen stimuleert. Herstel van vroegtijdige huidveroudering dankzij een extract van de Barbarievijg die in staat is de afweer en het zelfherstelsysteem van de huid te stimuleren. Preventie van bruine vlekken zonder dat de intensiteit van de bruine kleur vermindert met een extract van bremraap. Dit ingrediënt is exclusief aanwezig in de Lierac Bronzage Anti-Age Creme (gekleurd) tegen rimpels en vlekken op de huid. Verkrijgbaar met of zonder teint en in SPF 15 en SPF 25. De Lierac Zonneproducten worden goed door de huid opgenomen, laten geen vettigheid achter, geen witte strepen en zijn subtiel geparfumeerd. Spray 150 ml kost ca. 18 euro.

Rituals Sun protection Lotion sfp 30, anti-aging, waterresistant, uv-a+uv-b.

Voor ons was het nieuw dat Rituals zonnebrandproducten uitbrengt, dus dat is per definitie leuk om naar te kijken. Rituals is een echt belevingsmerk met geur en mooie rituelen met bijpassende verhalen. Dat geldt hier ook voor. De geur is nadrukkelijk in dit verhaal: een mix van aquatisch met citrusachtige noten, ruiken we. Maar de cocktail blijkt opgebouwd te zijn uit onder meer citrus, groente thee, roze orchidee, ylang ylang en houtnoten. Volgens de karma beleving die eraan gekoppeld wordt moet je ook in de zon genieten, van de zon en de producten die jou beschermen, aldus Rituals. Toch kijken wij als nuchtere Hollanders ook graag naar de essentiele bescherming – wat doet het? We lezen dat er minerale filters in combinatie met antioxidanten uit witte thee, natuurlijke Vitamine E en Ginkgo Biloba gebruikt worden. We zien steeds vaker combinaties van traditionele filters met krachtige anti-oxidanten om de werking tegen de vrije radicalen te versterken, die nu eenmaal vrijkomen bij zonblootstelling. We vinden het interessant dat Rituals het assortiment heeft uitgebreid met deze lijn, we zijn erg benieuwd naar jullie bevindingen. Online is 200 ml te koop voor 17,90 euro.

Hannah Sun protection Fade Treatment spf 10 voor de donkere huid!

Hannah heeft eveneens dit jaar voor het eerst een zonnelijn uitgebracht, en niet zomaar een lijn. Het is de wereld op zijn kop, maar wel heel interessant gedaan! De nieuwe hannah SUN Perfection- producten zijn ontwikkeld vanuit het huidtype in plaats van SPF- nummers. Een van de meest interessant producten vinden wij de Fade Treatment voor mensen met een getinte tot donkere huid. Jawel, de donkere huid! Eindelijk! Dit product beschermt jou tegen de vorming van die akelige donkere pigmentvlekken. De spf 10 is redelijk laag, maar er zitten diverse stoffen in die juist op die pigmentvorming reageren.  Een hoofdrol is weggelegd voor zoethoutextract. Deze werkstof heeft een krachtige oplichtende werking op de enzymen die in de huid aanwezig zijn en het pakt  pigmentafwijkingen zonder pardon aan, aldus de Hannah informatie, maar wij beamen het ook. De stof heeft ook een anti-irriterende en antiallergische werking en is daarmee ook zeer goed plaatselijk te gebruiken bij kleine huidirritaties. Andere belangrijke en werkzame stoffen zijn niacinamide, macadamia olie, ginkgo biloba en vitamine C. Ook zit er rijstkiemolie in en natuurlijke vitamine E ter versterking van de uv-filterende werking. Je bruikt dit product in plaats van je dagcreme. Heb jij een lichtere huid? De High Quality bevat een spf 15 en de Juvi Protect voor de zeer lichte huid bevat een spf 30.  De prijzen lopen op van 54 euro voor 75 ml voor de lichte huid tot 58 euro voor de donkere huid. Info via het magazine op de website.  

Overigens voegt hannah een interessant gegeven aan de productlijn toe waarbij gebruik gemaakt wordt van de energieomzetting van het licht in de huid om de stoffen uit de cosmetica werkzamer te maken. Jammer genoeg wordt hier nou juist heel weinig aandacht besteed in de productinformatie op de site. Voor ons zit daar het nieuws – en iets minder bij die die zeer uitstekende stoffen die we nu in meer goede cosmetica zien.

Ook getipt:

 

 

 

Lees ook