Ja, zonnen is lekker en je krijgt er een mooie bruine kleur van… maar ook rimpels en vlekjes. Is er iets om dat te voorkomen? Aan mensen die jarenlang zonnen, is dat op den duur wel af te zien. Hun huid is leerachtig, heeft rimpels en bruine vlekjes en alle elasticiteit is eruit verdwenen. Minder […]

02:13 - 01:20
luistertijd 02:13 - leestijd 01:20

Ja, zonnen is lekker en je krijgt er een mooie bruine kleur van… maar ook rimpels en vlekjes. Is er iets om dat te voorkomen?

Aan mensen die jarenlang zonnen, is dat op den duur wel af te zien. Hun huid is leerachtig, heeft rimpels en bruine vlekjes en alle elasticiteit is eruit verdwenen. Minder uren bakken is het beste om dat te voorkomen. Maar beschermende zonnecrème met de juiste stoffen erin, helpt ook! Die vind je bij Eau Thermale Avène.

Optimale bescherming

Eau Thermale Avène, een beroemd huidverzorgingsmerk uit Frankrijk, maakt optimaal beschermende zonnecrèmes. Hun filters van 30 en 50+ maakt ze geschikt voor de (zeer) gevoelige huid en de tere kinderhuid. Ook andere stoffen in de crèmes en sprays bieden de huid bescherming. Tegen rimpels en voortijdige huidveroudering bijvoorbeeld. Een heel effectieve werkstof is pre-tocophéryl, een speciale vorm van vitamine E.

Buffer

Vitamine E is één van de bekendste antioxidanten: stoffen die vrije radicalen vangen. En vrije radicalen zijn moleculen die, bijvoorbeeld in de huid, schade aan de cellen kunnen toebrengen. Met voortijdige huidveroudering tot gevolg. De pre-tocophéryl in de zonproducten van Avène  is dus een extra buffer tegen het ontstaan van rimpels en pigmentvlekjes. Andere manieren om daarvoor te zorgen zijn de kwalitatief hoogstaande UV-filters, die voorkomen dat de zon je huid schade toebrengt. Avène maakt heel stabiele filters die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid. Ook is er crème met een mineraal filter (Sun Protection 50+  Mineral Cream) die door zelfs de meest gevoelige huid goed wordt verdragen.

Nu jij nog

Er kan je weinig gebeuren als je de huid beschermt met zulke hoogwaardige zonproducten. Als je ze dik genoeg aanbrengt en het insmeren consequent elke twee uur herhaalt, word je langzaam maar zeker erg mooi bruin terwijl je huid aan het eind van de zomer toch helemaal schadevrij is gebleven. Meer weten over Eau Thermale Avène? Kijk op de website van Mediq Apotheek.

Lees hieronder meer nieuws van Avène.

Lees ook