shop NuFACE Trinity Face, eyes & lip microstroom beauty tool Deze beautytool op microstroom heeft een bewezen werkzaamheid op versteviging van je gezichtscontouren en vermindering van lijntjes. We hebben het getest! NuFACE is FDA-approved. Bekijken Valmont bracht dit voorjaar de Sun Cellular Solution lijn uit met drie producten waarom de Restoring Cream met spf 30 […]

06:28 - 03:53
luistertijd 06:28 - leestijd 03:53

Valmont bracht dit voorjaar de Sun Cellular Solution lijn uit met drie producten waarom de Restoring Cream met spf 30 en de Regenerating Emulsion met spf 15, in niet mis te verstane prijzen van resp. 165 en 130 euro. Valmont gebruikt een silicium D2 complex dat in staat is om onder invloed van uv straling en zonnewarmte juist geactiveerd wordt om de fibroblasten te stimuleren, die zorgen voor collageen productie en dus voor veerkracht en volheid van de huid. De synthese zou maar liefst 2x zo groot worden. Zo wordt de schadelijkheid van uv-straling dus heel handig omgezet. De cream wordt voor het gezicht aanbevolen, de emulsie kan zowel voor gezicht als lichaam gebruikt worden. De producten bieden uva en uvb bescherming. Omdat deze producten zo’n complete bescherming en activering bieden, heb je geen extra verzorging eronder of erover meer nodig.

Overigens is de techniek niet nieuw, in Amerika heb je het merk Dermadoctor dat een stof uit Noni fruit gebruikt om onder invloed van uv-straling een omzetting te krijgen waardoor fibroblasten worden gestimuleerd: lees maar.

Paula’s Choice Resist Cellular Defense Daily Moisturizer spf 25 + antioxidants, een hele lange naam voor een fijn product voor  de vele fans van Paula Begoun! Opgenomen in haar beroemde Resist lijn en nu dus eindelijk ook een dagverzorging met hoge uv-bescherming, dat ontbrak nog in de lijn. Het product combineert een weerstandsverhogende- en krachtige antioxidant werking met een goede bescherming tegen UV- straling, een mineraal filter spf 25 +uv-a bescherming.  Geschikt voor alle huidtypen, incluis de gevoelige huid. Andere fijne beloften: verheldert de teint, optimaliseert het natuurlijke vochtgehalte (o.a. door een hoog gehalte aan hyaluronzuur en aloë vera) en stimuleert de aanmaak van huideigen collageen, voor voelbaar én zichtbaar meer veerkracht en elasticiteit. Rimpels en fijne lijntjes verminderen bij een consequent dagelijks gebruik. Het hoge gehalte aan krachtige antioxidanten zoals vitamine E, Co-enzym Q10, Soja Isoflavonoïden, Tijm-, Rijst- en Edelweiss- extracten, gaat een vroegtijdige huidveroudering op een effectieve wijze tegen. Deze nieuwe ‘faceguard’ is vrij van parfum en kleurstoffen en laat de huid direct comfortabel, glad en zijdezacht aanvoelen. Yummie! 60 ml kost € 26,95. Vanaf 1 juni te koop in de webshop.

Pascaud UV DEFENSE, een gecombineerde hydraterende dagcrème en uv-beschermingscrème (uv-a + uv-b high) ineen (61 euro, 50 ml). Dit superproduct bevat o.a. Aloë Vera gel, Zoete amandelolie, Betaïne, een stof uit suikerbiet dat de vochtverdeling in de cellen en tussen de cellen onderling in balans houdt en zo tekorten tegengaat en Shizophyllan, een biotechnologisch nagemaakte keten van suikers uit de gelijknamige paddenstoel: versterkt en beschermt de huidbarrière, gaat vochtverlies tegen en helpt de immuunbescherming van de huid op peil te houden. Deze raakt namelijk aangetast door o.a. uv-straling. UV Defense bevat de volgende filtersystemen: een breedspectrum systeem, bestaande uit de uv-a bescherming Uvinul A plus  en uv-b bescherming Ethyl hexyl methoxycinnamate. De stof Tricontanyl PVP wordt als extra booster voor de uv-filters gebruikt, waardoor het breedspectrum systeem een zeer hoge beschermingswaarde krijgt, die kan worden aangeduid als high, wat staat voor een spf 30 en hoger. De kracht van het uv-a filter staat gelijk aan drie sterren, het hoogst haalbare op dit moment volgens het Boots ratingsysteem*Het filtersysteem is zo samengesteld dat er geen wittige waas op de huid achterblijft. Het is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de kinderhuid en na peelings.

UV Defense kan met make-up gedragen worden. Sterker nog, als je deze crème met een beetje Pascaud covercream in jouw huidkleur mengt, krijg je een prachtige getinte crème, een beschermende foundation dus. UV Defense is 100% parfum-, kleurstof-, en parabeenvrij. Lees hier meer voor aankoopmogelijkheden van deze topper.

Olaz Regenerist egaliserende dagcrème met spf 30 bevat naast een hoge dosis glycerine, ook heel veel niacinamide. En wie ons portal een beetje bijhoudt, weet hoe goed de werking van niacinamide op de huid is. De stof is multifunctioneel want versterkt niet alleen de huidbarriere maar zorgt tegelijkertijd dat alle functies optimaal blijven werken waardoor de teint een boost krijgt, pigmentvlekken eronder gehouden worden en de vocht-vet balans in goede verhoudingen kan blijven. Geen stof is zoveel onderzocht als niacinamide, je kunt er blind op vertrouwen, daarom is het ook fijn dat Olaz nu met een spf 30-versie komt, om uv-schade nog meer tegen te gaan. € 32,99.

Uncover Moisturizer + Suncare spf 15. Uncover is een compacte lijn bestaande uit een reiniging en toning, een exfoliant, een moisturizer en een zonbeschermer. Belangrijke stoffen zijn ondermeer de huidbarrière versterkers betaglucan en niacinamide in percentage rond 4% tot 5%, naast vitamine C en alfa- en betahydroxyzuren. Ontwikkelaarster en BeautyJournaal expert Jetkse Ultee laat ons weten dat ze haar lijn in België heeft laten produceren en persoonlijk betrokken is geweest bij de formulering. ‘Het is geen kant-en-klaar ingekochte formulering bij een grondstoffenleverancier, zoals gangbaar is. Nee, dit is echt maatwerk geweest.’ De moisturizer is een prachtige gezichtscreme en in combinatie met de spf 15 suncarecream heb je een goede dekking voor dagelijks gebruik. In de suncare zit het uitstekende, moderne uv-filter Tinosorb. Met deze combi kun je met een gerust hart naar buiten gaan zonder angst voor uv-schade aan je huid – mits je niet lang in de zon gaat of gaat bakken natuurlijk!

Collistar Energy + Brightness spf 20, speciaal voor jongere vrouwen die ook die extra bescherming tegen uv-schade zo hard nodig hebben! Want je weet: uv-schade loop je al vroeger in je leven op en manisfeert zich pas als je ouder wordt, preventie is dus van enorm belang. Dit product laat de teint stralen, geeft een strakker huidgevoel en optimale bescherming tegen uv-a en uv-b straling met een spf 20.  Bij aankoop krijgt je een maskertje bij. 50 ml kost € 38,95.

 

GET THE GLOW – WIN!

Wil jij deze zomer een prachtige teint en fijne glow? Ga naar het beauty-minimagazine van Clarins en doe mee met de geweldige win-actie voor beautyflash producten! Je kunt ook op de cover hiernaast klikken.

Lees ook