Een prachtige mannengeur!

04:02 - 02:25
luistertijd 04:02 - leestijd 02:25

van cleef en arpels midnight in parisMiddernacht in Parijs onder de sterrenhemel naast prachtig verlichte Eiffeltoren. Het klinkt als een scene uit een romantische film. Of een betrouwbaar verleidingsrecept… Het is de droom van Van Cleef & Arpels met als naam “Midnight in Paris”. Voor hem.

Een donkerblauwe doos met zilveren schrift doet me aan de diepe mysteriën van kosmos denken. Het verbergt een flacon, die is geïnspireerd door de uurwerk van Cleef & Arpels.

Het dopje lijkt op een opwindknopje en de hele flacon lijkt op een uitvergroot zakhorloge. De sterrenkaart op de flacon verwijst naar het uurwerk van Cleef & Arpels uit de “The Poetry of Time” collectie, die niet alleen de tijd weergeeft, maar ook de sterrenposities aan de hemel zoals ze worden gezien in Parijs rond middernacht.

De flacon laat interessante kleurnuancen zien van diep donker blauwe tinten naar lichtroze, wat net het ongrijpbare moment van de schemering in mijn geheugen oproept. Tussen het laatste daglicht en de invallende avond, het moment dat alles stil valt. Ik vind het wel een leuk gadget uit de “toys for boys” serie, wat goed bij een herengeur past.

Bijzonder is dat ik dat zelfde verstilde gevoel van invallende schemering ook herken in de opening van deze geur.

Een vleugje frisse citrusnoten met de nuancen van thee valt vrij snel en toch geleidelijk in de diepe donkere en zachte basis van hout en harsen met de nuancen van leer en vanille. Kortom: de overgang naar het invallen van de avond.

De combinatie van frisse bergamot en groene thee met de rokerige nuancen van Lapsang Souchong thee vind ik wel bijzonder. Het doet me denken aan de thee die ik af en toe ’s ochtends drink – “Smokey Earl Grey”, waarin frisse smaak en geur van bergamot wordt gecombineerd met de rokerige diepte van Labsang Souchong.

Na deze mooie introductie blijft de geur even vrij lineair om zich te ontwikkelen tot een donkere fluweelzachte, rijke basis. Subtiele noten van leer en rook zijn omhuld met exotische harsen, wat ze zacht en verfijnd maakt. Zoete en iets poederachtige nuancen van tonkabonen, vanille en iris bekleden de achtergrond met een zachte fluweel.

De frisheid van bergamot met de subtiele bloemige nuancen blijven een tegenhanger voor een diepe donkere achtergrond. Donker als een nacht, zacht als een romantisch gefluister in het oor, zoet als een kus en elegant als Parijs het is een mooie geur om een romantische aura te creëren.

Midnight in Paris zou een mooie avondgeur zijn voor een romantische date. Het is geen stoere macho, maar eerder een charmante verleider. De geur is vrij subtiel en is omhuld met een elegant en toch mysterieus aura. Te danken aan de combinatie van subtiele donkere diepe noten van leer en rook met de zoete accenten van nobele iris met zoete vanille en tonkabonen.

De donkere kant van deze geur doet met denken aan de diepe leernoot van Bvlgari Black, een geur, die helaas niet meer verkrijgbaar is. De elegante witte kant van deze geur doet me denken aan Dior Homme, die is opgebouwd rond houtige iris en zoete vanille.

Dat laatste is misschien interessant, want Midnight in Paris was gecreëerd door Olivier Polge en Domitille Bertier. En Olivier Polge kennen wij ook als ‘neus’ van Dior Homme. Samen met Carlos Benaïm en Domitille Bertier hadden ze al eerder een geur gecreëerd voor Victor & Rolf – de bekende Flowerbomb.

Deze geur is ook interessant voor vrouwen! De combinatie van tonkabonen, vanille, iris en harsen kan voor jullie ook heel verrassend zijn. Het is, dus, net als Dior Homme, een interessante geur om ook op de vrouwenhuid even uit te proberen.

Lees ook