Haar Wassen

Geurtherapie en anti-kalkstofjes in je haarshampoo

Kneipp, deskundig op het gebied van bad- en doucheproducten met etherische oliën, heeft nu voor het eerst een hele serie shampoos en conditioners op de markt gebracht. Een logische stap, en eigenlijk is het raar dat Kneipp dat nu pas doet. Ze pakken het wel meteen goed aan: er zijn zes shampoos en twee conditioners, elk voor een specifiek haartype en elk met een eigen geur – kamille, amandelbloesem, lavendel, wilde roos, oranjebloesem en granaatappel. De geuren zijn allen lekker fris en blijven ook na gebruik lekker lang hangen. Wel op een subtiele manier, gelukkig. Je ruikt dus niet de hele dag naar een fruitschaal. Alle shampoos en conditioners bevatten allemaal vitamine E en Panthenol en geven je haar fijn veel volume en glans. Belangrijk is ook wat er niet in zit – voor de liefhebbers dan: geen siliconen, als je bang bent dat je haar er zwaar van wordt, en geen parabenen – mocht je daar ook bang voor zijn. De shampoos kosten € 5,99, de conditioners € 6,99.

Garnier Fructis lanceert Pure Shine, een shampoo en conditioner die de effecten van sterk kalkhoudend water neutraliseren. Kalk in het leidingwater kan na elke douche- en wasbeurt achterblijven op je haar, zeker als je in een gebied woont met ‘hard’ water. Door die kalk kan je haar na verloop van tijd dof, zwak en broos worden. Pure Shine neutraliseert deze effecten en geeft de kalk geen kans (goh, het klinkt bijna als een vaatwasmachinemiddel…). Zowel de shampoo als de conditioner bevatten vruchtenconcentraat, zoals alle Fructis producten, en bevatten geen parabenen of siliconen. De shampoo en de conditioner kosten allebei € 3,29.

Meer nieuws over lekker haar wassen – lees je hier!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.