Goed gesmeerd en dus niet verbrand in de zon, maar waarom voelt je huid ’s avonds dan wel trekkerig aan? Als je je tijdens het zonnen elke paar uur insmeert en geen plekje overslaat, loop je aanzienlijk minder kans op zonnebrand.  Toch heeft je lijf ’s avonds wel extra verzorging nodig. Want de zon droogt […]

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Goed gesmeerd en dus niet verbrand in de zon, maar waarom voelt je huid ’s avonds dan wel trekkerig aan? Als je je tijdens het zonnen elke paar uur insmeert en geen plekje overslaat, loop je aanzienlijk minder kans op zonnebrand.  Toch heeft je lijf ’s avonds wel extra verzorging nodig. Want de zon droogt je huid uit.

Hoe goed je je huid ook verzorgt op een zonnige, warme dag, ze droogt er toch van uit. Zonnecrèmes beschermen tegen zonnebrand, maar kunnen niet helemaal voorkomen dat je huid droog en trekkerig wordt. Het vocht verdwijnt uit de bovenste huidlaag en je voelt ’s avonds dat je huid warm en droog aanvoelt.

Cooling down

Neem meteen een frisse douche als je van het strand of een boottochtje komt. Daarmee spoel je restjes zonnecrème, chloor en/of zout van je huid. Spoel ook je haar goed uit. Breng nu een lekker gulle laag verzorgende aftersun aan. Een aanrader voor de gevoelige huid is Eau Thermale Avène Aftersun repair Lotion. Die vult het vochttekort weer aan en maakt je huid direct zacht en soepel. Je kunt de lotion op zowel je gezicht- als lichaamshuid gebruiken. Ook voor tere kinderhuidjes is hij geschikt.

Eau la la!

Je merkt meteen dat je huid de lotion razendsnel opneemt: ze had het nodig! Daarom kun je na een paar uur gerust nog een tweede laag aanbrengen.

Basis van  de Avène Aftersun repair Lotion is het beroemde Avène thermaal water, dat heel verzachtend en kalmerend werkt. Het komt bij het Franse plaatsje Avène uit de grond en is de basis van alle Avène verzorgingsproducten voor de (zeer) gevoelige huid. Mocht je nog meer verfrissing willen: probeer dan de Avène Thermal spring water  spray: kalmerende verkoeling die je lekker over je gezicht nevelt!

Numero uno

Avène is in Frankrijk nummer 1 op het gebied van verzorging voor de gevoelige huid. Dat komt door het hoofdbestanddeel van alle Avène producten: het Avène thermaal water. Bovendien zijn de producten pH-neutraal en bevatten ze een hypoallergeen parfum. Dat maakt ze niet alleen geschikt voor de gevoelige huid, ook de allergische huid kan zonder problemen Avène gebruiken. Als je verknocht bent geraakt aan de Aftersun repair Lotion van Avène, probeer dan de zonproducten ook eens! Meer info vind je op de website van Mediq Apotheek.

Lees hieronder meer nieuws over Avène producten.

Lees ook