Mensen met een onzuivere huid zijn meestal blij als de zon flink gaat schijnen, want dan knapt hun huid zienderogen op. Maar helaas, soms wordt acne inderdaad ook erger. Hoe zit dat? De eerste dagen in de zon gaat het met de onzuivere huid altijd goed. Mee-eters verdwijnen en puistjes blazen de aftocht. Onzuiverheden vallen […]

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

Mensen met een onzuivere huid zijn meestal blij als de zon flink gaat schijnen, want dan knapt hun huid zienderogen op. Maar helaas, soms wordt acne inderdaad ook erger. Hoe zit dat?

De eerste dagen in de zon gaat het met de onzuivere huid altijd goed. Mee-eters verdwijnen en puistjes blazen de aftocht. Onzuiverheden vallen minder op door je gebruinde huid. Maar dan begint je huid op de zon te reageren. Eén van die reacties is dat de hoornlaag dikker wordt om zichzelf tegen UV-stralen te beschermen.

Afgesloten

Als de hoornlaag dikker is dan normaal, kan talg in de huid minder goed afvloeien. En dan kan het gebeuren dat er door dat opgehoopte talg verstopping ontstaat en nieuwe mee-eters en puistjes. Zo ben je nog verder van huis. Omdat veel zonnecrèmes bovendien nogal smeuïg zijn, wordt het probleem er niet minder op.

Weldaad

Gelukkig is er een erg goede oplossing verkrijgbaar: de unieke zonnecrème van het Franse dermo-cosmetische merk Eau Thermale Avène: Cleanance UV 30+ Emulsion. Dit is een luchtige emulsie die speciaal is ontwikkeld voor de onzuivere- of acnehuid. Cleanance is niet vet en reguleert de talgproductie. Hij beschermt tegen UVA en UVB met factor 30.  En hij remt zelfs ontstekingen! Als je deze crème in de zon gebruikt, is de zomerzon alleen maar een weldaad voor je vette huid.

Verzorgen en beschermen

Je vindt Cleanance van Eau Thermale Avène bij de apotheek, net als alle andere producten van dit beroemde Franse huisverzorgingsmerk. Voor de apotheek is gekozen omdat alle producten van Avène ontwikkeld zijn voor de tere, gevoelige huid. Basis van de formules is het thermaal water van Avène, dat de gevoelige huid optimaal beschermt en verzorgt. Ook wordt dat huidtype verder zo goed mogelijk ontzien. De zonproducten bevatten bijvoorbeeld geen parabenen en alcohol, amper geurstoffen en een minimum aan chemische filters en ze zijn heerlijk zacht en verzorgend. Bovendien beschermt de speciale vorm van vitamine E (pre-tocophéryl) in de zonproducten optimaal beschermt tegen de vrije radicalen die celschade kunnen veroorzaken, zoals huidveroudering. Er zijn speciale producten voor kinderen, met extra hoge filter (50+) en voor na de zon of zonder zon.

Zomerverzorging

Mensen met een vette huid kunnen in de zomer veel profijt hebben van de zon. Zorg dat je je huid regelmatig scrubt en optimaal beschermt. Als je dan ook nog weinig make-up gebruikt, zal het UV-licht maandenlang een positieve werking hebben op pukkeltjes, mee-eters en ongewenste glim.

Wil je meer weten over de huidverzorging van Eau Thermale Avène? Kijk dan eens op de website van Mediq Apotheek.

Lees hieronder meer zonnieuws van Eau Thermale Avène.

Lees ook