Uitstekend onder make-up, geen glimmende huid

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

Het is nog voorjaar maar al buitengewoon warm voor de tijd van het jaar. Volle terrassen, naar het strand, lekker buiten eten:  we weten allemaal dat zonlicht goed voelt, dat het goed voor je is (vitamine D), maar ook dat je huid er razendsnel en definitief van verouderd. Inmiddels weten we dat smeren met minder dan factor 15 niet echt nuttig is en dat een zonne creme tegen alle UV stralen moet beschermen. Avène gaat nog een stapje verder: zonder irriterende stoffen en verzorgend voor de huid.

Het merk komt uit Avene-des-Bains (Zuid-Frankrijk), waar zich een thermale bron bevindt met zeer zuiver, PH neutraal en mineraalrijk water. Dit thermaal water wordt in alle Avène producten gebruikt om de verzachtende en kalmerende werking. Het merk beheert ook een kuuroord en een dermatologisch onderzoekslaboratorium gericht op het gevoelige huidtype.

Het assortiment is heel breed, de met lijnen voor elke huidaandoening denkbaar, alles erop gericht om huidreacties te normaliseren. Daarnaast de lijn zonproducten in 3 categorieen: 50+, 30+ en 20+ beschermingsfactor. Daarbinnen is er keuze tussen een crème, emulsie, stick of melk en ook nog met of zonder parfum – allen zonder parabenen. Tot slot is er in de 50+ SPF lijn ook nog keuze uit producten (wit) met enkel minerale filters ( i.t.t. chemische filters), voor de allergische huid.

Zoals de meeste zonproducten is de verpakking fris oranje met witte accenten. Jammer is dat de tekst er in vier talen op staat, wat de informatie erg onduidelijk maakt. In de handleiding  wordt uitgelegd hoeveel je per lichaamsdeel moet gebruiken en hoe je moet smeren om inderdaad de beschermende werking te krijgen die op de verpakking staat. Erg goed is dit!

Het is een lichte, witte lotion in een kunststof pomptube die prettig uitsmeert en geen witte waas achterlaat, bruikbaar voor lichaam en gezicht.

De zeer hoge beschermingsfactor wordt verkregen door een combinatie van meerdere beschermingsstoffen die Avène Sunsitive Protection noemt, die de bescherming ook langdurig en stabiel moet maken. Verder zit er pompoenpit extract dat mat effect moet hebben. Het is immers fijn als je gezicht er na het smeren niet vettig-glimmend uitziet! Tot slot is er een vorm van vitamine E toegevoegd als anti-oxidant. Het is wel de enige anti-oxidant in het product en staat het bijna als laatste ingrediënt op de lijst. In dit product zit wel parfum, heel subtiel, maar er zijn genoeg varianten zonder verkrijgbaar.

Harriet concludeert:

heb zelf een lichte huid die niet of nauwelijks bruin wordt en ik smeer mijn gezicht dan ook religiously in met een beschermingsfactor van 15 of hoger.

Dit product werkt heel fijn onder make-up, je krijgt er geen glimmend hoofd van en het doet zijn werk goed, zonder irriterende stoffen of uitdrogend effect.

Een enorm pluspunt van het assortiment van Avène is dat je de zonbescherming precies zo kunt krijgen als jij het hebben wilt. Hoge of lage bescherming, met of zonder parfum, met chemische of minerale filters en ook nog in elke smeervorm die je maar wilt. De ultieme zonprotectie wat mij betreft!

Lees ook