Het is een beetje verwarrend met die zonnefilters. Een hoge factor zou aangeven dat je lang kunt zonnen zonder je tussendoor in te smeren. Maar zo werkt het niet helemaal… Van oorsprong duidt een hoge zonnefactor inderdaad op de tijd die je in de zon kunt doorbrengen zonder te verbranden. Maar omdat daar een nogal […]

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Het is een beetje verwarrend met die zonnefilters. Een hoge factor zou aangeven dat je lang kunt zonnen zonder je tussendoor in te smeren. Maar zo werkt het niet helemaal…

Van oorsprong duidt een hoge zonnefactor inderdaad op de tijd die je in de zon kunt doorbrengen zonder te verbranden. Maar omdat daar een nogal ingewikkelde rekenformule bij kwam kijken, geldt al jaren één simpele vuistregel (die sowieso veel veiliger is): elke twee uur opnieuw smeren. En tussendoor nog eens als je een duik hebt genomen.

Hoge factor

De zonnecrèmes met een hoge beschermingsfactor zijn dus niet om lang mee te bakken, maar bedoeld voor mensen met een gevoelige huid of tijdens de eerste dagen in de zon. In de tropen en voor kinderen geldt dat zo’n hoge factor altijd een must is.

Tere huid

Het Franse dermo-cosmetische merk Eau Thermale Avène adviseert zonproducten te gebruiken met een factor boven de 30. In Nederland verkoopt Avène dan ook alleen zonproducten met beschermingsfactor van 30 en hoger.  Dat komt omdat Avène volledig is ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. En dat huidtype is in de zon nog eens extra gevoelig.

De Avène zonnecrèmes koesteren die gevoelige huid. Ze zijn samengesteld op basis van thermaal water van Avène, bevatten geen parabenen en alcohol, een minimum aan  geurstoffen en chemische filters en ze zijn heerlijk zacht en verzorgend.

Fotostabiel

Een groot pluspunt zijn de zonnefilters van Avène. Die beschermen tegen UVA en UVB en zijn bovendien gedurende lange periode fotostabiel.

Normaal gesproken verliezen zonnefilters in de loop van een aantal uur een deel van hun werking onder invloed van licht (foto = licht). Fotostabiel betekent dat het filter tussen twee smeerbeurten in zijn beschermende werking volledig behoudt. Niet dat je daardoor minder vaak kunt smeren, maar je bent wel voortdurend veilig beschermd.

Extra veilig filter

Avène is erin geslaagd haar veilige filters in zo gering mogelijke hoeveelheden in haar zonproducten te verwerken. Want veel mensen reageren nou juist gevoelig op zonnefilters. Daarom heeft Avène ook een crème met een 100% mineraal filter: Sun Protection 50+ Mineral Cream. Deze crème, bedoeld voor het gezicht, is zo samengesteld dat hij zelfs op recente littekens en na dermatologische behandelingen mag worden gebruikt. En minerale filters zijn van nature niet allergeen.

Wil je meer weten over de huidverzorging van Eau Thermale Avène? Kijk dan eens op de website van Mediq Apotheek.

Lees ook dit Avène nieuws:

Lees ook