In Nederland heeft ieder kind recht op (medische) zorg en scholing, zou je denken.

02:19 - 01:23
luistertijd 02:19 - leestijd 01:23

In Nederland heeft ieder kind recht op (medische) zorg en scholing, zou je denken. Toch is die niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kinderen die voor langere tijd in het ziekenhuis verblijven lopen vaak een achterstand op school op. Door hun ziekte of aandoening worden kinderen opgezadeld met zorgen, bijvoorbeeld over het op tijd innemen van medicatie, terwijl ze eigenlijk onbezorgd horen te spelen, net als hun gezonde leeftijdsgenootjes.

Al jaren liep Duco van Keimpema, eigenaar van Care Cosmetics, rond met het idee om iets te doen voor de maatschappij, zo vertelt hij aan BeautyJournaal. ‘Dagelijks ben ik bezig met commerciële zaken rondom onze succesvolle merken PUPA, MATIS, DARPHIN, SKEYNDOR EN PAYOT maar steeds vaker komt het besef dat veel dingen in het leven niet te koop zijn. Zo heb ik van heel dichtbij meegemaakt hoe het is als je kind terminaal ziek wordt en door onduidelijke omstandigheden het kind niet alle hulp krijgt, die je het zou wensen en mogelijk acht, gezien het feit we in een rijk, goed ontwikkeld land wonen.’ ‘In Nederland zijn veel zaken prima geregeld’,  vervolgt hij, ‘maar ondanks alle regelingen zijn er nog steeds kinderen die net buiten de boot vallen.’

Duco is geraakt door verschillende verhalen over (terminaal) zieke kinderen die vanwege een gebrek aan geld minder medische zorg en scholing ontvangen. Daarom richtte hij eind 2010 de Care For Life Foundation op. Care For Life zet zich in voor chronisch, terminaal of levensbedreigende zieke kinderen door ze te helpen vergeten dat ze ziek zijn. De foundation streeft naar mooie momenten en glimlachende gezichtjes door het bieden van extra medische zorg en onderwijs voor kinderen die dat vanwege hun ziekte hard nodig hebben. 2011 staat in het teken van in Nederland woonachtige kinderen. De foundation wisselt ieder jaar van thema. Door middel van vrijblijvende donaties, sponsoring en het verkopen van (cosmetica) producten die verwant zijn aan de foundation zal Care For Life proberen om geld op te halen om zoveel mogelijk kinderen te helpen en te ondersteunen. Care Holding deed de eerste donatie van € 50.000,- en roept iedereen op dit voorbeeld te volgen.

Lees ook