Werkt deze shampoo echt lekker op lang haar?

04:43 - 02:50
luistertijd 04:43 - leestijd 02:50

nivea 1 2 3 long hair repair

Nivea Long Hair repair

Ik ben al een tijdje niet meer naar de kapper geweest en mijn haar is weer lang, dus een speciale shampoo, conditioner en haarmasker kwam als geroepen. Lang haar heeft een intensieve verzorging nodig. Kammen, UV stralen, föhnen, verven en stylingtangen hebben zo hun weerslag op mijn haar. Meestal is het dan tijd voor de kapper, maar het liefst laat ik mijn haar doorgroeien. Mooi lang haar voelt zo heerlijk aan, vooral in de zomer als ik mijn lange lokken over mijn blote rug voel glijden.

In het assortiment van Nivea Haircare is een nieuwe lijn gekomen, speciaal voor lang haar: Nivea 1-2-3 Long Repair. Er zijn in totaal vijf producten, ik testte de shampoo, conditioner en haarmasker. Deze lijn is herkenbaar aan de lichtblauwe kleur met paars opschrift en paarse dop.

Ik lees dat NIVEA 1-2-3 Long Repair met behulp van wat zij het Triple Repair System noemen, beschadigt haar kan herstellen, voeden en weer gezond eruit laten zien. Als ik het goed begrijp is het de truc om je haar te versterken en te voeden vanaf de wortels, over de gehele lengte en aan de uiteinden van het haar. Nivea beloofd het haar te herstructeren waardoor de glans en elasticiteit behouden wordt, en bescherming aan de haarpunten biedt.

Het Triple Repair System werkt op basis van drie bestanddelen:

Op elk product lees ik nog: + Biosoft System: wat dat betekent weet ik niet, maar ga ervan uit dat mijn haar weer zacht en hersteld aanvoelt.

Dan de tests! De shampoo ruikt lekker, een echt Nivea geurtje, is romig, makkelijk doseerbaar, niet te dun, en spoelt makkelijk uit. De flacon ligt ook nog  lekker in de hand. De conditioner breng ik aan na het wassen en spoel ik even later weer uit. Hij ruikt lekker fris, ik kan de geur niet goed beschrijven, maar hij is anders dan de shampoos. Het ontwart het haar goed, mijn haar is daarna makkelijk te kammen. Het 1- minuut haarmasker is lekker romig, ruikt fris en al heb je het gevoel dat je het niet goed genoeg hebt uitgespoeld (het blijft enigszins vettig aanvoelen) na het föhnen is mijn haar glad en glanzend, zonder dat het vet is.

Nivea geeft ook aan dat de shampoo ook geschikt is voor mensen met kort haar. Volgens hun visie moet iedereen preventief aan gespleten haarpunten werken – je kunt ze niet laten verdwijnen, maar er wel voor zorgen dat ze minder snel verschijnen, en dat kan met deze producten.

Op de Nederlandse website van Nivea is beperkte informatie te vinden over deze lijn, op de Engelse site  is daarentegen ontzettend veel te vinden. Ga er echt even naartoe, er wordt haarfijn uitgelegd hoe beschadigd haar ontstaat en wat Nivea voor ons kan betekenen. Ook de interviews met Sally Brooks en de Research experts zijn zeer interessant.

Babs concludeert:

Ik ben zo enthousiast, dat ik inmiddels ook in het bezit ben van de mousse uit deze lijn. Mijn haar valt mooi en voelt echt elastisch aan! Minder droog en pluizig! Een prima aanrader voor wie lang haar heeft of zijn haar wil laten groeien. Het enige wat ik mij afvraag, en dat geldt voor meer producten, is, hoe dit soort producten nou drie niveau’s tegelijk kunnen worden: van wortel, tot over de lengte, tot aan de haarpunt. Maar eerlijk is eerlijk, Nivea 1-2-3 Long Repair doet wat het beloofd! De prijzen lopen uiteen van 3,29 tot 5,99.

Wil je weten wie Sally Brooks is? Bekijk hieronder nog eens de video die BeautyJournaal met haar maakte( 2010):

[media id=72 width=620 height=350]

Lees hieronder meer reviews van Babs.

Lees ook