Hoe bevalt Hans de mannenfacial?

08:09 - 04:53
luistertijd 08:09 - leestijd 04:53

manman amsterdam

Manman Amsterdam

Ja mannen. We eten gezond, we zwemmen, we gaan naar de sportschool, we letten op ons gewicht en we hebben ons eigen plankje vol potjes en tubes in de badkamer. En dus is het niet meer dan normaal dat we ook regelmatig een salon bezoeken om ons grootste orgaan te laten verzorgen. En daarmee bedoel ik natuurlijk onze huid. Huidverzoring, geen kerel zou het moeten missen. En dat willen we ook best, maar we hebben helemaal geen zin in zo’n vrouwensalon. Al dat roze, al die bloemetjes, die zware parfumlucht, dat getut, die roddelende dames. Welke kerel gaat daar nou voor z’n plezier tussen zitten? Dat hoeft dus ook niet meer. We kunnen naar manMAN Beautycare in Amsterdam, een huidverzorgingsinstituut, exclusief voor mannen.

Eefje van der Pol (29) werkte eerder in andere takken van huidverzorging maar heeft, zoals ze zelf zegt, geen geduld met vrouwen. “Dat geteut over de juiste kleur lipstich is niks voor mij”, zegt ze zelf. En dus opende ze ruim drie en een half jaar geleden manMAN Beautycare, in een mooi oud pand in Amsterdam Zuid. Alles in het pand straalt mannelijkheid uit. De houten vloeren, het strakke interieur, het vele zwart en het totaal ontbreken van frutsels en poespas. Dit is een oord voor kerels, dat is meteen duidelijk. Vrouwen zijn hier alleen welkom om een afspraak voor hun vent te maken of om cadeaubon voor een vriend te kopen.

manMAN biedt een uitgebreid keuzemenu van behandelingen. Voor je gezicht gaat dat van een Short Facial van 30 minuten (€ 37,50) tot een zeer uitgebreide Anti-Damage Facial van 75 minuten (€ 82,50), beiden met het merk Dermalogica, en diverse behandelinge met het exclusieve Zwitserse merk Cellmen.  Dan zijn er verschillende leuke behandelingen voor andere plekken dan het gezicht, zoals een Nourishing Shoulder Upperarm Therapy. Tenslotte kun je er ook terecht voor harsen, epileren, hand- nagel- en voetbehandelingen en het verven van wimpers en wenkbrauwen. Kortom: een indrukwekkend totaalpakket.

Ze gebruikt bij deze behandeling producten van Dermalogica. Daar ben ik blij mee – ik ben een groot fan van Dermalogica.

Ik krijg een combinatiebehandeling omdat m’n huid momenteel nog al droog is. Daar heb ik helaas nog wel eens last van. Eefje gaat m’n huid grondig reinigen en vervolgens verzorgen met een serum en een verzorgend masker. Ze gebruikt bij deze behandeling producten van Dermalogica. Daar ben ik blij mee – ik ben een groot fan van Dermalogica.

Ze reinigt op een kloeke, stevige en toch prettig zachte manier. Geen getut – hier wordt doeltreffend gewerkt. Ze heeft goede handen en weet ze goed te gebruiken.

Ik moet m’n jack en T-shirt uitrekken en wordt bedekt met een grote handdoek. Eefje behandelt niet alleen je gezicht, maar neemt ook meteen de voor- en achterkant van je hals en schouders mee – vandaar. De stoel gaat achterover, er komt een comfortabel steuntje voor m’n nek en dan beginnen we. Eerst worden het vuil van de straat en restjes crème en andere zooi verwijderd met een een oppervlakte reiniger – in dit geval een precleanse van Dermalogica. Eefje werkt prettig, dat voel je meteen. Ze reinigt op een kloeke, stevige en toch prettig zachte manier. Geen getut – hier wordt doeltreffend gewerkt. Ze heeft goede handen en weet ze goed te gebruiken. De precleanse verwijderd oppervlakkig vuil op een milde maar grondige manier en zo wordt je huid voorbereid op wat nog komen gaat. Als alle vuil weg is kan Eefje ook een goede huidanalyse geven – de loep wordt er bij gehaald en Eefje bestudeerd m’n hoofd nauwkeurig. M’n huid blijkt in erg goede conditie te zijn. Ik heb een fijne huid, licht gecombineerd met iets verwijde porieën op m’n neus en m’n voorhoofd. Da’s fijn om te horen. Eefje ziet wel dat m’n huid érg droog is, maar dat wisten we dus al en da’s gelukkig meestal maar tijdelijk. Normaal volgt nu het scheeradvies, maar omdat ik in twintig jaar tijd al zeker vijftig scheerspecials geschreven heb voor diverse bladen én omdat ik tegenwoordig een hip bedoelde stoppelbaard heb die ik wekelijks met de tondeuze bewerk, slaan we die over. Voor de meeste mannen is zo’n scheeradvies wel heel belangrijk.

Je zult ze de kost moeten geven, mannen die zich totaal verkeerd scheren. Heren! Luister naar Eefje – het kan je een hoop irritatie, ingegroeide baardharen en nare ontstekingen schelen! 

We  gaan aan de slag met de voor mij meer noodzakelijke dingen: de dieptereiniging. Hiervoor gebruikt Eefje de Skin Resurfacer, een product dat zacht exfolieert en de celvernieuwing stimuleert. Ze masseert het zacht maar grondig in en neemt het af met zo’n heerlijke warme vochtige doek. Vervolgens gaat het stoomapparaat aan. Wat erg fijn is: ze zet niet pal boven je hoofd, maar enigszins op afstand. Daardoor profiteert je huid wel optimaal van de stoom maar je hebt niet het idee dat je boven een pan kokend water hangt. Heel fijn en heel comfortabel! Dan begint wat Eefje het minst prettige deel van de behandeling noemt, maar waar ik eingelijk altijd naar uitkijk: het verwijderen van ‘oneffenheden’, zoals dat altijd zo lieflijk wordt genoemd.

Ze bedoelt: het uitknijpen van meeëters. Ik vind dat dus heerlijk. Zelf kan ik het niet, het wordt altijd een drama met pijn, bloed en ontstekingen.

Eefje kan het wel – en hoe. Neus, voorhoofd en wangen worden secuur bewerkt, gewoon met haar gehandschoende vingers. Plop, plop, plop – en weg zijn al die irritante meeëters.  Het waren er niet eens zo veel. Het doet geen pijn en het gaat lekker snel. En ze mist er niet één – ik heb het thuis gecontroleerd met de vergrootspiegel. M’n complimenten!

Eenmaal schoon krijg ik een serum uit de Age Smart collectie van Dermalogica, gevolgd door een Multi Vitamine masker. Dat masker moet tien minuten inwerken en die tijd benut Eefje om even snel m’n nagels bij te vijlen en te polijsten. Een fantastische service! Er gaat ook snel even wat handcrème op m’n handen en dan mag het masker er al weer af.

Daarmee is de behandeling eigenlijk ten einde maar op mijn verzoek verft Daisy, een collega van Eefje, mijn wimpers nog even. Ook dit gebeurt snel, professioneel en gewoon goed. Wat erg belangrijk is: de verf wordt grondig verwijderd zodat je niet als een Egyptische farao met kohl-ogen de tent verlaat. En dat wil bij een reguliere salon nog wel eens gebeuren. Daisy legt uit dat er weinig vraag naar is.

Mannen kennen het niet en schrikken er een beetje van, dat wimpers verven. Terwijl het toch een fantastische en subtiele manier is om je oogopslag meer power te geven, zonder dat je een opgemaakte of vrouwelijke kop krijgt.

Ik doe het vaak. Het is mooi en is een stuk makkelijker dan geklooi met mascara. Het is ook zo gebeurd, het is niet duur – manMAN vraagt er € 16,50 voor en je hebt er weken plezier van.

Mijn bevindingen. Je had het vast al begrepen:  ik ben razend enthousiast. Dit is echt een salon voor mannen. Hier wordt zonder poespas je huid verzorgt. Vriendelijk, gastvrij, professioneel en gewoon goed. Ik kom hier vaker – Eefje en Daisy hebben er een vaste klant bij.

manMAN werkt met producten van o.a. Dermalogica Cellmen. De producten zijn uiteraard ook te koop. manMAN, Roelof Hartstraat 13 hs, 1071 VE Amsterdam, 020 670 7733, www.manMANbeautycare.nl

 

 

Lees ook