Durf je op zonnige lentedagen nog niet met blote benen naar buiten vanwege die té opvallend bleke winterhuid? Nergens voor nodig! De eerste zonnestralen haal je gewoon uit een tube.

02:31 - 01:30
luistertijd 02:31 - leestijd 01:30

Durf je op zonnige lentedagen nog niet met blote benen naar buiten vanwege die té opvallend bleke winterhuid? Nergens voor nodig! De eerste zonnestralen haal je gewoon uit een tube. Met een zelfbruiner geef je je lichaam makkelijk en snel een gezond kleurtje. Net of je een weekje naar de zon bent geweest.

De meeste mensen zijn huiverig voor zelfbruiners, omdat ze bang zijn voor oranje vlekken en strepen. Onzin. De zelfbruiners van tegenwoordig hebben zo’n goede samenstelling dat ze letterlijk vlekkeloos opbrengen. En daarnaast heb je het resultaat grotendeels zelf in de hand: met slim voorwerk kan er niets mis gaan.

Fluweelzacht

Voor je de huid onder handen gaat nemen met een zelfbruiner is het verstandig flink te scrubben. Een scrubproduct bevat zacht polijstende deeltjes die het bovenste laagje dode huidcellen verwijderen. Scrub extra goed op plekjes als knieën en hielen: daar zitten de meeste dode cellen. Na het scrubben wordt het effect van de zelfbruiner veel egaler. Nog een voordeel: door te scrubben stimuleer je ook de celvernieuwing, waardoor je huid stralender en frisser wordt. Droog na het scrubben de huid goed af en breng daarna de zelfbruiner aan.

Veilig bruin

Houdt een gevoelige huid je tegen om een zelfbruiner te gebruiken? Kies dan voor de Self-tanning Lotion van Eau Thermale Avène. Daar zitten geen parabenen, parfumstoffen of alcohol in. De lotion smeert prettig uit en trekt snel in. Breng een dun laagje op je huid aan en smeer dat goed uit. Was na het aanbrengen van de zelfbruiner goed je handen met zeep. Wacht even met aankleden tot de zelfbruiner echt goed is ingetrokken.

Bepaal de kleur

Na één laagje zelfbruiner is je huid subtiel bruin. Mag het wat bruiner? Breng dan elke dag nog een dun laagje aan tot je de gewenste tint hebt bereikt. Om zo lang mogelijk van je fake tan te genieten is het zaak de huid goed te hydrateren. Dat betekent dus elke dag smeren met een bodylotion, zoals de Cold Cream Body lotion van Avène. Zo blijft je huid nog lekker zacht ook.

Wil je meer weten over de huidverzorging van Eau Thermale Avène? Kijk dan eens op de website van Mediq Apotheek.

Lees hier onder ook het andere nieuws van Eau Thermale Avène.

Lees ook