Geachte heer Velthuis, Zo’n tien jaar geleden heb ik de neuslipplooi laten opvullen met de permanente filler Bio-Alcamid.

01:56 - 01:09
luistertijd 01:56 - leestijd 01:09

Geachte heer Velthuis,

Zo’n tien jaar geleden heb ik de neuslipplooi laten opvullen met de permanente filler Bio-Alcamid. Ik weet dat er regelmatig problemen opduiken met dit middel, dat vrouwen klagen over bultvorming en dergelijke. Gelukkig heb ik dit niet, ik ben er zeer tevreden over. Wel is het zo dat ik het gebied graag wil bij laten vullen. Niet meer met Bio-Alcamid, maar met iets anders.

Het is nu al eens met Juvederm gedaan, de tijdelijke filler met hyaluronzuur. Ik zou nu liever een filler hebben die langer blijft zitten. Ik denk aan Teosal bijvoorbeeld. Wat is uw mening hierover?

Vriendelijke groet, Agnes

Dermatoloog Peter Velthuis antwoordt:

Beste Agnes,

Omdat u al Bio-Alcamid ingespoten heeft gekregen, is het nu belangrijk te weten dat alle fillers die er nog na komen, niet in contact mogen komen met het Bio Alcamid. Dit zou namelijk infecties kunnen gaan geven. Het Bio-Alcamid is ingekapseld in de huid en als er nu in de directe omgeving weer gespoten wordt, kan dit ervoor zorgen dat het kapseltje rondom de Bio-Alcamid zich gaat verharden.

Teosyal is ook een hyaluronzuur, dus uiteindelijk afbreekbaar. Het kan prima gebruikt worden in deze situatie, mits het minimaal 0,5 cm verwijderd van het Bio-Alcamid wordt gespoten. Dat kan naast, maar ook boven de Bio-Alcamid zijn.

Andere hyaluronzuren (Juvederm, Restylane, e.a.)  kunnen ook gebruikt worden. Met Sculptra, het polymelkzuur, heb ik ook de ervaring dat dit geen probleem geeft, mits de bovenstaande veilige marge wordt aangehouden.

Vriendelijke groet,

Dr. Peter Velthuis

Heb jij een vraag aan de dermatoloog over cosmetisch dermatologische huidbehandelingen (laser, peelings, injectables, et cetera)? Stuur hem via het contactformulier o.v.v. Peter.

Lees ook