Het liefst zou ze het in literflessen hebben!

04:50 - 02:54
luistertijd 04:50 - leestijd 02:54

Met sommige merken heb je een klik, op de een of andere manier passen ze bij je. Estée Lauder is voor mij een van die merken en daarvan heb ik dan ook al heel wat verschillende producten gebruikt. Zo kocht ik jaren geleden al Advanced Night Repair en heb dat tot tevredenheid gebruikt. Het effect was duidelijk zichtbaar, zozeer zelfs dat mijn (Griekse) lief het omdoopte tot ‘Asproúla kremoúla’, vrij vertaald ‘Sneeuwwitjes’ crème’. Vervolgens toog hij naar de winkel om de grootste verpakking te kopen. De dames bij de parfumerie hebben het er nog wel eens over, ook nu weer want ik wilde tijdens de serumtest tegelijk de oogcrème gebruiken (Sabine schreef daarover onlangs nog een review).

‘Zie je wel’, zei de verkoopster, ‘oude liefde roest niet. Je pakt toch weer terug naar je vertrouwde merk.’ Ik ben benieuwd of ik nog net zo enthousiast ben over deze vernieuwde versie want sinds enige tijd is het serum verbeterd en heeft de toevoeging Synchronized Recovery Complex gekregen.

Wat zit erin?

Het ‘oude’ serum bevatte al o.a. Bifida Ferment Lysate dat zou helpen bij DNA reparatie. Nieuw toegevoegd: Arabidopsis Thaliana extract dat ook DNA zou repareren en schade door blootstelling aan UV-straling zou reduceren. Daarnaast is tripeptide-32 toegevoegd het zogenaamde Chronolux. Daarover zegt Estée Lauder: ‘Door het ouder worden en door blootstelling aan negatieve omgevingsfactoren worden de klokgenen ontregeld. De klokgenen in het serum regelen het herstelritme in elke huidcel om zo het herstel van het DNA te optimaliseren’. Ook zit er nog het DNA reparatie enzym Lactobacillus Ferment in en een grote hoeveelheid hyaluronzuur. Samen moet dit zorgen voor ‘Een verzekering voor een jonger en gezonder ogende huid. Nu en in de toekomst.’ Beautyjournaal geeft over de techniek achter het product een uitgebreide uitleg in dit artikel.

Verpakking

Zoals gebruikelijk voor dit merk is de verpakking luxe, zachtblauw met klein gouden logo. Het serum zit in een bruin, glazen flesje met pipet. Het merk neemt zichzelf duidelijk serieus en wekt daardoor vertrouwen.

Gebruik

Drie druppels van het licht amberkleurige serum laat ik in mijn handpalm vallen. Het voelt als een kruising tussen een gel en een dunne huidolie en ruikt subtiel citrusachtig. De druppels zijn ruim voldoende voor het hele gezicht en geven mijn huid direct het weldadige gevoel van voeding en rust. Het werkt erg makkelijk uit en trekt snel in. Ik herinner me ineens dat het vroeger zonder crème erover voldoende was. Nu kies ik er toch nog voor om er een nachtcrème overheen te doen.

Rona concludeert:

Nieuw voor mij is dat in de bijsluiter het serum als kuur wordt aangeraden: eens in de 3/ 4 maanden, 21 nachten als ‘een lange vakantie voor de huid’. Of na teveel zon of blootstelling aan negatieve omgevingsinvloeden en voor en na cosmetische behandelingen als micro-dermobrasie of chemische peeling. Ik weet bijna zeker dat daar geen sprake van was bij de oude versie. In ieder geval heb ik het vroeger iedere nacht gebruikt. Het bevalt zo goed dat ik het super comfortabele huidgevoel maar node wil missen maar vooruit, ik neem een flinke pauze.

Opvallend is dan dat na enkele nachten gebruik al weer een duidelijke verbetering zichtbaar is, vooral qua hydratatie. Zegt dat nu iets over het product, over mijn beleving of over de werkingscurve?

Ik denk dat het zo is dat je huid inderdaad gewend raakt en het product geen verbetering meer teweeg kan brengen. Door ‘onthouding’ en daarna weer het toevoegen, wordt er weer een verbetering zichtbaar. Overigens bevalt dat idee me wel: drie weken kuren. Iets om achter de hand hebben als oppepmiddel iedere keer als ik bijvoorbeeld teveel zon of stress heb gehad.

Of het vernieuwde serum beter werkt kan ik niet zeggen want mijn huid is inmiddels ouder, dat is hier ook niet de vraag al was ik er wel benieuwd naar.

Hoe ik zou moeten beoordelen dat ‘het herstelritme in de cellen met de klok gelijkgezet is’, zou ik niet weten, maar hoe dan ook alleen al de super hydratatie is aan mijn huid af te zien. 

Ik kan niet anders dan concluderen dat ook Advanced Night Repair Synchronized Repair Complex me uitstekend bevalt. Jammer dat er geen ‘lief’ in de buurt is om me te verrassen met een grootverpakking. Maar gelukkig kan ik nog even vooruit want het is verrassend zuinig in gebruik.

Lees ook