shop Dermalogica Rapid Reveal Peel professionele thuispeeling Dermalogica Rapid Reveal Peel verwijdert snel en zacht dode huidcellen. Glow komt terug! Bekijken De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) heeft recent een nieuwe wetenschappelijke richtlijn over de behandeling van acne gepubliceerd. Dit meldt de online portal van het Nieuwsblad in België.   Veel mensen denken dat […]

02:07 - 01:16
luistertijd 02:07 - leestijd 01:16

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) heeft recent een nieuwe wetenschappelijke richtlijn over de behandeling van acne gepubliceerd. Dit meldt de online portal van het Nieuwsblad in België.  

Veel mensen denken dat ‘slechte voeding’ acne uitlokt of verergert. Op basis van een uitgebreide literatuurstudie komt NVDV echter tot het besluit dat het bewijs voor de invloed van een bepaald voedingspatroon of specifieke voedingsstof op acne zeer mager is. Er zijn aanwijzingen dat een voeding met een hoge glycemische index en melkproducten acne zouden kunnen verergeren. Er ontbreken echter goede onderzoeken om deze aanwijzingen te bevestigen of te ontkrachten. Het is daarom op dit moment niet gerechtvaardigd om een bepaalde voeding te adviseren of af te raden voor patiënten met acne, aldus de Richtlijn. 

De volledige richtlijn is hier verder te lezen en te downloaden.

Lees ook