shop Viridian Vegan vitamine D3 + K2 Viridian Vitamin D3 & K2 bevat de meest effectieve vorm van vitamine D in combinatie met vitamine K2 (MK-7) voor de instandhouding van sterke botten. Bekijken De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) heeft recent een nieuwe wetenschappelijke richtlijn over de behandeling van acne gepubliceerd. Dit meldt […]

02:07 - 01:16
luistertijd 02:07 - leestijd 01:16

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) heeft recent een nieuwe wetenschappelijke richtlijn over de behandeling van acne gepubliceerd. Dit meldt de online portal van het Nieuwsblad in België.  

Veel mensen denken dat ‘slechte voeding’ acne uitlokt of verergert. Op basis van een uitgebreide literatuurstudie komt NVDV echter tot het besluit dat het bewijs voor de invloed van een bepaald voedingspatroon of specifieke voedingsstof op acne zeer mager is. Er zijn aanwijzingen dat een voeding met een hoge glycemische index en melkproducten acne zouden kunnen verergeren. Er ontbreken echter goede onderzoeken om deze aanwijzingen te bevestigen of te ontkrachten. Het is daarom op dit moment niet gerechtvaardigd om een bepaalde voeding te adviseren of af te raden voor patiënten met acne, aldus de Richtlijn. 

De volledige richtlijn is hier verder te lezen en te downloaden.

Lees ook