shop Clarins Double Serum Clarins Double Serum is Corine’s all time favorite met super werkzame stoffen om vrije radicalen door zonlicht en luchtvervuiling tegen te gaan. Bijzonder: er zit kurkuma in! Bekijken   Nivea bracht al eerder Invisible Protection uit. Daar is nu ook een spray met spf 50 aan toegevoegd. De formule heeft een niet […]

02:14 - 01:20
luistertijd 02:14 - leestijd 01:20

 

Nivea bracht al eerder Invisible Protection uit. Daar is nu ook een spray met spf 50 aan toegevoegd. De formule heeft een niet vette en transparante textuur die onmiddellijke en effectieve bescherming biedt. Trekt snel in en bevat een combinatie van uva/uvb-filters bestaande uit titanium- en zinkoxide. De persinformatie vermeldt dat er gebruik is gemaakt van nanotechnologie om deze minerale filters zo fijn mogelijk te maken, zodat het effect op de huid transparant is (en niet wittig). Er wordt benadrukt dat de hoogste veiligheidseisen voor consumentengebruik worden toegepast. Dit wordt met nadruk gezegd omdat nanotechnologie in sprayvorm nog altijd omstreden is. Over de ondoordringbaarhuid van nanodeeltjes op een gezonde huid is er inmiddels redelijk goede consensus, maar bij sprays zouden de deeltjes per ongeluk ook ingeademd kunnen worden en het risico van opneembaarheid van de deeltjes via de longen is sterk aanwezig. Meer over het laatste nieuws rond nanotechnologie lees je ook hier. Wij kunnen je geen advies geven, behalve dan dat je moet zorgen dat je dergelijke spraynevels niet moet inademen.

Eucerin introduceert de Spray en Go producten. Dit zijn transparante zonnesprays met een hoge factor 30 of 50. Het is eveneens een lichte formule die snel intrekt en ook voor acne gevoelige huiden gebruikt kan worden. Eucerin communiceert een drievoudige werking, waarbij niet alleen uv-a en uv-b geweerd wordt maar ook de vrije radicaalvorming wordt afgezwakt. De formules bevatten een gepatenteerd licochalcone, een extract van zoethoutwortel dat bescherming biedt tegen celvernietiging. Bovendien zorgt de stof ervoor dat de huid niet plakkerig zal aanvoelen en irritaties en roodheid kan verminderen. Het is waterbestendig en ook geschikt voor buitensportactiviteiten. Voor zeer allergische huiden heeft Eucerin ook een Allergy Protection Creme-gel spf 25. Leuk is verder ook de getinte suncreme spf 50+ als je geen make-up wilt gebruiken maar toch een tintje wilt hebben. Ook voor de zeer droge huid is er een aparte lijn. Eucerin wordt bij de apotheek verkocht.

Helaas kunnen we niet melden welke typen zonnefilters gebruikt worden in deze producten, omdat de informatie daarover ontbreekt in de persdossiers.

Lees ook