De zomer staat weer voor de deur, dus de hoogste tijd om de nagels weer eens onder handen te nemen.

03:01 - 01:48
luistertijd 03:01 - leestijd 01:48

De zomer staat weer voor de deur, dus de hoogste tijd om de nagels weer eens onder handen te nemen. Essence presenteerde afgelopen donderdag de nieuwste nageltrends aan de pers. Beautyjournaal’s stagiaire Ellen doet verslag.

Cracking nails

De eerste trend die me opviel in de nail art collectie van Essence, zijn de creatieve, zogenaamde ‘cracking nails’. Allereerst lak je de nagels met een basecoat, in de kleuren champagne of zilver (€1,79), welke je laat opdrogen. Vervolgens breng je een dun laagje cracking topcoat aan op je nagels in de kleuren zwart of wit (€1,79). De nagellak doet vervolgens het werk waardoor er een funky patroon op je nagels verschijnt. Leuk voor de festivals deze zomer!

Het briljante van deze nagellak vind ik de afwisseling want je kunt namelijk veel verschillende kleuren uit je eigen collectie gebruiken als basecoat. Aangezien ik een liefhebber ben van felle kleuren, ging ik thuis experimenteren met de kleur roze en een witte topcoat. Je ziet op elke nagel een andere uitwerking. Persoonlijk vind ik de combinatie champagne met zwart de mooiste. Dit wit met roze is wel erg opzichtig.

Better than gel nails

Een ideale oplossing voor goedkope en mooie gemanicuurde nagels als je het mij vraagt dus weg met die dure gelnagels. Tijdens de presentatie liet de nagelstyliste zien hoe eenvoudig het is om deze vinger tips aan te brengen. Door een vijfvoudig stappenplan te volgen heb je binnen vijftien minuten een mooi resultaat. Eenmaal thuis ging ik direct aan de slag. Eerst reinig je je nagels en vijl je ze bij met de Better than gel nails file (€ 1.99).

Vervolgens neem je een vinger tip, welke goed op je nagel past en breng je de Nail tip glue (€ 1.99) aan in het midden van het nagelrandje, welke je vervolgens aanbrengt op je eigen nagel. Voor een egale nagel gebruik je vervolgens een Base coat (€ 2.95). Als laatste neem je de High glossy top coat (€ 2.49) waardoor de nagels heerlijk gaan glanzen. Voor een beter effect kun je de topcoat twee keer aanbrengen op de nagel of je kunt kiezen voor een leuk zomers kleurtje. De nagels zijn gemakkelijk te verwijderen met de Nail tip remover (€ 2.49).

 

Magnetische nagellak

Vorig jaar waren de Magnetic polishes (€1,99) al een enorme trend maar deze lente zijn er weer vijf nieuwe kleuren bij. Door de bijhorende nail art magnet (€ 1.79) creëer je unieke en creatieve patronen op je nagels. Deze nagellak is bedoeld voor de geduldige persoon want je moet nagel voor nagel te werk gaan. Je houdt de magneet 20 seconden boven de nog natte nagellak en binnen no time is er een streepjeseffect zichtbaar. Een aanrader voor diegene die net even iets anders wilt.

Lees ook