Getest oogcreme, door de man! Wallen, kringen, branderigheid, kraaienpootjes: als je de huid rond de ogen niet goed verzorgt kan er een hoop ellende ontstaan.

06:38 - 03:59
luistertijd 06:38 - leestijd 03:59

Getest oogcreme, door de man!

Wallen, kringen, branderigheid, kraaienpootjes: als je de huid rond de ogen niet goed verzorgt kan er een hoop ellende ontstaan. Er zijn dan ook een hoop producten op de markt om juist die tere huid in een goede conditie te brengen en houden. Ik teste gedurende enkele weken vijf verschillende oogcrèmes en –gels uit.

Hoe waren mijn ogen er aan toe voordat ik met testen begon? Niet slecht. Heel veel last van wallen heb ik gelukkig niet, mede omdat ik vijf jaar geleden een zeer geslaagde ooglidcorrectie heb gehad. Ik slaap genoeg en eet veel groente en fruit en daardoor heb ik ook nauwelijks last van donkere kringen. Gezond eten: het helpt écht! Wél heb ik last van kraaienpootjes en, omdat ik de hele dag voor de computer zit, snel last van branderige, vermoeide ogen.

Nivea Visage Q 10 Plus De-Puffing Eye Roll On

Claim: Oogroller met het huideigen co-enzym Q10 die wallen en andere tekenen van vermoeidheid vermindert en lijntjes en rimpels van binnenuit bestrijdt.

Een lekkere, verfissende, dunne gel die een zege is als je lang voor een beeldscherm zit. De huid rond je ogen verkoelt direct, waardoor je je weer helemaal fris voelt. Ik had het idee dat de huid onder de ogen na een week inderdaad wat gladder wordt. Tegen kraaienpootjes is de De-Puffing Eye Roll On niet erg effectief, vooral niet tegen diepere kraaienpoten. Daar is toch echt een drastischer product voor nodig. Toch ben ik zeer tevreden over dit Nivea product. Het is compact, makkelijk mee te nemen, heel simpel en snel aan te brengen en de verkoelende effecten zijn fantastisch. Wordt echter niet overenthousiast en breng de gel niet té vaak aan: dan gaan je ogen juist meer branden. Een keer of drie per dag is écht het maximum.

Shop hier online

 

Shop hier online

 

Olaz Anti-Rimpel Eye Oogcontour Gel

Claim: Vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpels rond de ogen.

Verrassend prettig product van Olaz met toverhazelaar, komkommer, groene thee,vitamine B3 en pro-vitamine B5. Licht, helder, makkelijk aan te brengen, zuinig in het gebruik, trekt snel in en is lekker verfissend.  Het lijkt wel of de gel kleine rimpeltjes en kraaienpootjes direct opvult. De huid rond je ogen is namelijk meteen wat gladder en mooier. Ik nam de proef op de som en waste de gel weer af. En inderdaad: daar waren de lijntjes weer. Breng de gel weer op en, simsalabim, ze zijn weer verdwenen. Ideaal dus voor een avond uit, of als je er op een vergadering of zo extra fris en wakker uit moet zien. Of het op lange termijn ook daadwerkelijk rimpels aanpakt? Geen idee, daarvoor heb ik hem te kort getest. Maar ik blijf hem zeker gebruiken als à la minute oppepper.

Shop hier online

 

Dermalogica Age Reversal Eye Complex

Claim: Vermindert en herstelt lijntjes van de huid rondom de ogen.

Deze oogcrème van Dermalogica met zeer werkzame Retinol, oftewel vitamine A, is door mijn man getest – vijf verschillende oogproducten testen werd voor mij toch wat teveel van het goede. Meneer is 32 en zit door zijn werk als filmredacteur ook de hele dag naar beeldschermen en monitoren te turen. De laatste jaren beginnen bij hem de wallen en kraaienpootjes toch ook wat nadrukkelijker te worden.

Hij was behoorlijk te spreken over dit product. Het is makkelijk in het gebruik, trekt snel in en geeft een heel prettig, fris gevoel. Na een paar weken werd de huid zichtbaar gladder, strakker en gewoonweg mooier. Een prima oogcrème voor twintigers en dertigers die nog niet heel erg last hebben van huidveroudering maar wel  hun huid in optimale conditie willen houden. Hij blijft het gebruiken, zo heeft hij al aangekondigd. En of ik voor straks alvast een nieuw tubetje kon regelen.

Shop hier online

 

Laboratoires Filorga Liss and Go Express Eye Lifting

Claim: Instant ooglift!

Tja. Vijf wattenstaafjes in een doosje. Je breekt de top af, brengt het spul rond je ogen aan et voilà, je ogen zijn gelift. Express Eye Lifitng bevat hyaluronzuur en argireline, die allebei de huid straktrekken. Daarnaast zitten er wat fruitextracten en een hoop parabenen in. Ik geloof dit soort dingen nooit zo, maar goed, ik was aan het testen en heb het dus twee keer geprobeerd.

En warempel: het klopt. Min of meer. De huid rond de ogen wordt een tijdje zichbaar strakker. Nadeel: dat voel je ook. De huid voelt anders als je er met je vingertoppen overheen gaat en de huid trekt ook een beetje. Maar voor een avond uit kan het werken. Het is wel een beetje Assepoester spul: na een aantal uren is het uitgewerkt en is het effect ook weer weg. Op tijd naar huis dus! Ik heb er nog drie over – bijna dertig euro voor vijf staafjes vind ik overigens stevig aan de prijs – en die drie zullen er waarschijnlijk nog wel lang staan. Ik ben hier niet dol op.

Shop hier online

 

Lees ook