Zondagavond 27 maart jl. waren ruim 400 gasten aanwezig om de finale van de tweede editie van de Beauty Award bij te wonen in de Expohal van de Jaarbeurs, Utrecht.

03:35 - 02:09
luistertijd 03:35 - leestijd 02:09

Zondagavond 27 maart jl. waren ruim 400 gasten aanwezig om de finale van de tweede editie van de Beauty Award bij te wonen in de Expohal van de Jaarbeurs, Utrecht. Hier werd niet alleen de ‘Schoonheidsspecialist van het Jaar 2011’ verkozen, maar ook de ‘Beauty Salon van het Jaar 2011’ en ‘Beauty Award Publieksprijs 2011’ werd onthuld.

De Beauty Award is een initiatief van Beauty Trade & Exhibition Association (BT&EA) en vakmagazine Kosmetiek. Volgens de organisatie waren er honderden inzendingen. De Beauty Award 2011 in de categorie ‘Schoonheidsspecialist van het Jaar’ is gewonnen door Mireille Hogenhuis van Pure Beautycare uit Assen. In de categorie ‘Beauty Salon van het Jaar’ won  ‘De Elvenhoeve’ uit Haastrecht.

Volgens de jury waar ondermeer kapper Koffijberg deel van uitmaakte, zijn beide winnaars zonder meer visitekaartjes voor de professionele schoonheidsbranche, dankzij hun allround mate van vakbekwaamheid. Niet alleen op het gebied van business, PR en marketing, opleidingen, trainingen en vakinhoud scoorden deze twee ambitieuze vakvrouwen hoge punten. Hetzelfde gold tevens voor het verslag van de ‘Mystery Guest’ die een bezoek bracht aan beide winnaars. Ter plaatse onderging de ‘Mystery Guest’ een behandeling en inspecteerde o.a. hoe het met de hygiëne, klantvriendelijkheid en service gesteld was.

Enkele quotesuit de juryrapporten zijn:

Mireille Hogenhuis van Pure Beautycare uit Assen:

“Een mooie combinatie van gedrevenheid, ambitie en passie voor het vak. Geeft gericht advies op de behoeften van de klant met aandacht voor verkoopkansen. Zeer actief op het gebied van PR, marketing en communicatie. Haar enthousiasme voor het vak werkt aanstekelijk en heeft een enorme motivatie om de branche op een hoger niveau te brengen. Drive om naast haar salon ook de regio te promoten.”

‘De Elvenhoeve’ uit Haastrecht:

“Een prachtig bedrijf dat een zeer goed doordacht en vooruitstrevend totaalconcept biedt met een geheel eigen sfeer. Een perfecte combinatie van vaktechniek, marketing, commercie en creatief ondernemerschap. Alle elementen binnen het bedrijf kloppen: van presentatie tot toekomstvisie en van communicatie tot klantbenadering. Oog voor ontwikkeling en betrokkenheid van de teamleden. Een absoluut voorbeeld voor de branche.”

Winnaar nieuwecategorie: ‘Beauty Award Publieksprijs 2011’

Dit jaar werd er nog een prijs uitgereikt tijdens de finaleavond op 27 maart jl. Zo was er dit jaar de nieuwe categorie ‘Beauty Award Publieksprijs’. Duizenden klanten van schoonheidsspecialisten, lezers van de Sanoma magazines Grazia en Marie Claire, bezoekers van de websites www.styletoday.nl en www.beauty-award.nl hebben hun favoriete schoonheidsspecialist gekozen. De winnaar van deze publieksprijs van 2011 is geworden Babassu Skin & Spa uit Leiden (derde van links).

Note van BeautyJournaal:

Onder de genomineerden waren ook twee schoonheidsspecialisten die met Pascaud werken, Jolanda Roekevisch en Karin Manders. Het was de tweede keer dat een Pascaud-schoonheidsspecialiste is genomineerd. Vorig jaar was dat Evelien Luijten en zij won toen ook. Bekijk hier de film over de opening van haar nieuwe instituut. Jolanda en Karin waren vanzelfsprekend teleurgesteld maar keken toch met veel plezier terug op de gehele periode van voorbereiding en deze avond. Unaniem lieten ze ons weten dat het feit dat ze uit honderden inzendingen al genomineerd waren toch ook een hoofdprijs betekent: je behoort al tot de top! Zoals je weet is Mardge Pascaud, eigenaar van Pascaud Beauty Innovations lid van ons expertteam.

BeautyJournaal zal eind deze week een film uitbrengen van de erg leuke avond.

Lees ook