shop Coolibar UV-werende bucket hoed Deze leuke zonnehoed heeft een UV-werende bescherming vergelijkbaar met een spf50. De brede rand beschermt je ogen tegen de zon. Aan de binnenkant is de hoed afstelbaar met een koord. Bekijken (Integraal persbericht)Dit voorjaar draait de Haarlijn met de titel Circle helemaal om exact geknipte ronde vormen waarbij je volop […]

13:08 - 07:52
luistertijd 13:08 - leestijd 07:52

(Integraal persbericht)Dit voorjaar draait de Haarlijn met de titel Circle helemaal om exact geknipte ronde vormen waarbij je volop kunt variëren met je kapsel. Dit komt door de korte kruin en de lagen in het haar. Of je nu gaat voor een kort kapsel of een wat langere variant met een goed basis kapsel kun je qua styling dit voorjaar alle kanten op, van supergestileerd tot lekker nonchalant. En dé modekleuren dit seizoen zijn lichtere basis tinten met subtiele kleurnuances.

Zachte, ronde vormen bepalen het haarbeeld dit seizoen. Kijk je wat verder, dan zie je dat bij veel kapsels de kruin als kortste punt is genomen en dat vanaf daar veel – steeds langer wordende – laagjes zijn geknipt. Harmonie is het sleutelwoord: bij de langere kapsels wordt over het algemeen gekozen voor een lange lok, bij kort haar voor een pittige pony. De karakteristieke kenmerken van Circle gelden voor mannen en vrouwen, zonder dat je overigens kan spreken van een unisex-look: de vrouwenkapsels blijven supervrouwelijk, de mannencoupes echt mannelijk.

Zacht en rustig

In het voorjaar mag de haarkleur allemaal wat helderder. Licht haar wordt nog verder opgelicht; door donker haar worden lichtere tinten verwerkt voor een frisse look. Bij de Haarlijn van dit seizoen is vooral gewerkt met veel verschillende kleuren, voor optisch meer diepte en beweging in het haar. Ook de natuurlijke structuur van het haar komt zo nog mooier tot zijn recht. Uiteraard is je kapper dé specialist op dit gebied. De perfecte kleuring stem je vervolgens samen je kapper af op je huidskleur en persoonlijkheid. Populair komend seizoen zijn de mooie koele beigeblondtinten en de lichte caramel varianten.

Elegant of nonchalant

Het fijne van goed geknipte kapsels is dat je er ontzettend veel kanten mee uit kunt. Zo creëer je altijd een look die past bij je bui of je outfit. En dat komt goed uit, want als je weet dat je er goed uitziet, zit je lekkerder in je vel! De exacte, ronde vormen lenen zich bijvoorbeeld perfect voor een mooie gladde, supergestileerde styling. Glansproducten maken het elegante effect helemaal af. Heb je het liever wat uitbundiger? Laat dan vooral de natuur haar werk doen en maak bij het stylen handig gebruik van de oorspronkelijk structuur van je haar, voor meer beweging en een nonchalant effect.

Onze kapper Piet-Jan Duivenvoorden heeft mede deze trend tot stand gebracht. Bekijk hieronder een selectie van de looks en stylinginspiraties.

Kapsel:

Emma’s korte kapsel is een perfect voorbeeld van dé kenmerken van Circle: ronde vormen en de kruin als kortste punt. De bovenste haarlagen zijn vrij lang gelaten, maar om het allemaal niet te massief te maken is het met mes en schaar iets uitgedund. Voor een spannend effect is met nauwkeurig knipwerk een licht asymmetrische pony gemaakt.  De nekpartij is in fijne laagjes opgeknipt, zodat het haar heel mooi de ronding van het hoofd volgt.

Kleur:

Bij Emma zijn twee kleuren gebruikt: een diepbruin en een blauwzwart. Deze laatste is vooral links van de pony gezet, zodat bij de nonchalante styling een intrigerend accentje ontstaat.

Styling 1:

Voor een elegante, geraffineerde styling is Emma’s haar glad geföhnd met behulp van een halfronde borstel. Voor een supergestileerd effect zijn de punten met een krultang een beetje naar binnen gedraaid. Een foming cream houdt het haar mooi glad en voorkomt springerige haartjes.

Styling 2:

In Emma’s haar is eerst wat föhnlotion gedaan. Daarna zijn kriskras door het haar heen plukken geföhnd met behulp van een soort opduwtechniek. Het is een handigheidje waarbij je de pluk haar niet helemaal rond de grove borstel legt, maar alleen krult bij de haaraanzet. Daarna duw je het in een soort ‘bruggetje’ weer terug. Doe je het goed, dan krult het haar niet naar binnen (waardoor het er vaak een beetje ‘gekapt’ uitziet), maar juist naar buiten voor een lekker brutaal effect. De nekpartij is glad geföhnd met een borstel. Met een beetje gelspray houd je de uitstaande plukken op zijn plek, wat wax houdt het nekhaar in bedwang.

Kapsel:

Jelles coupe is typerend voor deze haarlijn. Het heeft de ronde contouren van een pagekapsel, maar het haar is helemaal in laagjes geknipt, met de kruin als kortste punt.

Kleur:

Net als de meeste westerse mannen heeft Jelles huid een koele ondertoon. Zijn haar is daarom in een koele tint gekleurd, namelijk een natuurlijke, donkere astint die iets donkerder is dan zijn eigen haartint. Omdat de semi-permanente kleuring er na een aantal wasbeurten gewoon uitslijt, zal Jelle geen last krijgen van uitgroei.

Styling 1:

Voor een semi-zakelijke uitstraling is een strakke scheiding aangebracht. Om het allemaal niet té streng te maken, is het haar geföhnd met een grove borstel, zodat het bij de aanzet iets omhoog komt en niet helemaal plat op het hoofd ligt. Het haar wordt gefinisht met een beetje modelleercrème. Dat zorgt ervoor dat het mooi glad blijft, maar tegelijkertijd ook beweging houdt.

Styling 2:

Deze styling is veel speelser, maar toch is de ronde vorm van de voorpartij nog duidelijk zichtbaar. Het haar is op zijn kop geföhnd, zodat het verder van het hoofd af komt te staan – iets dat Jelle ook heel makkelijk zelf kan doen. Even met zijn vingers wat klei door de kortgeknipte kruin kneden en hij heeft een lekker nonchalant effect. Een lichte glansspray zorgt voor de fixatie en een mooie glans.

Kapsel:

Jessy heeft van nature sterk kroezend haar. Het is in lange oplopende lagen geknipt, zodat het aan de achterkant mooi de rondingen van het hoofd volgt. De voorpartij is in een ronde vorm geknipt, zodat Jessy’s lok in een zachte lijn naar achteren valt.

Kleur:

Van zichzelf heeft Jessy een mooie donkerbruine haartint. Die kleur is gedeeltelijk intact gelaten en wat levendiger gemaakt. Het geheel zorgt voor een speels en natuurlijk effect dat diepte aan het haar geeft, of Jessy het nu stijl of krullend draagt.

Styling 1:

De langere variant van de Circle-look komt bij Jessy mooi tot zijn recht bij een elegante, gladde styling. Daarvoor is het haar eerst bewerkt met een steiltang, om de haarstructuur rustiger te maken. Daarna is het grof ingekruld met een krultang, voor een geraffineerde slag. De punten zijn naar binnen afgewerkt met een krultang.

Styling 2:

Rond, maar dan op een afro-manier! Nadat er wat modelleercrème in het haar is gedaan, wordt Jessy’s vochtige haar op z’n kop gedroogd met behulp van een diffusor – een speciaal opzetstuk voor je föhn waarmee krullen intact blijven en niet uit elkaar worden geblazen. Daarna is het kapsel nabewerkt met een krultang, om de krullen meer vorm te geven en minder pluizig te maken. Een zachte glansspray zorgt voor de finishing touch.

Kapsel:

Luciënnes haar is een langere variant van het typerende ronde kapsel van deze haarlijn. De kruin is echter niet kortgeknipt, zoals bij de meeste kapsels uit Circle, maar in lange lagen geknipt.

Kleur:

Grijs haar heeft vaak de neiging een gele zweem te ontwikkelen. Om Luciënnes tint helder te houden is een toner (een soort kleurversteviger) gebruikt. Bij de bovenpartij is gekozen voor een fris zilveren tint, aan de onderkant is ‘minkzilver’ gebruikt. Zo krijgt de haarkleur meer diepte.

Styling 1:

Nadat er wat föhnlotion in is gedaan, is Luciënnes haar met een dikke ronde borstel naar binnen geföhnd, zodat het een mooie omlijsting van haar gezicht vormt. Een beetje losse lak zorgt ervoor dat het haar in vorm blijft, maar toch beweging houdt.

Styling 2:

Eerst is wat lak in Luciënnes haar gespoten. Daarna is het gekruld met een krultang, waarbij de krullen niet dezelfde richting hebben, maar met de ruggen tegen elkaar aan zitten. Zo ontstaat een veel breder en voller effect. Om de krullen te laten afkoelen zijn ze vastgezet met clips. Als die worden losgehaald, worden de krullen flink doorgeborsteld. De finishing touch ontstaat door wat spraygel over het haar te verdelen. Doordat deze gel lang vochtig blijft, heeft Luciënne even de tijd om de krullen goed in model te kneden.

Kapsel:

Ook bij Pim is het haar in een ronde contourlijn geknipt, waarbij de kruin het kortste punt is en de langste lengte bij de kuif ligt. Hoe meer je naar achteren gaat, des te korter wordt het haar. Aan de zij- en achterkant is een licht overlopend randje gemaakt, de nek is kort maar gedekt opgeknipt.

Kleur:

Om Pims haar meer diepte en karakter te geven is een semi-permanente kleuring gebruikt in een halve tint donkerder dan zijn natuurlijke kleur. Dit om de natuurlijke haarkleur meer op te frissen. Deze semi-permanente kleuring vervaagt geleidelijk na een aantal wassingen, zodat uitgroei wordt voorkomen.

Styling 1:

Dit is wat je noemt een echte retro-look! Met dank aan wetgel. Het haar is in een scherpe scheiding gelegd en met een kammetje plat op het hoofd gekamd.

Styling 2:

Eerst is wat verstevigende mousse in het haar gedaan. Voor lekker veel volume is daarna de haaraanzet geföhnd met behulp van een halfronde borstel – een ronde borstel zou een te ‘gekapt’, vrouwelijk effect geven. Bij Pim is een beetje wax gebruikt om het haar vorm te geven, zonder het al te veel ‘vast’ te zetten.

Kapsel:

Bij Sophie is gekozen voor een middenlengte met – uiteraard – een ronde contourlijn, waarbij de bovenste haarlagen zijn ingeknipt/ingesneden voor meer beweging.

Kleur:

Sophies hele haar is een aantal tinten opgelicht. Daaroverheen is een beigeblondtint gezet, met uitzondering van een smalle strook in de pony. Daar is een blond/roze tint aangebracht.

Styling 1:

In deze gladde styling komen de licht asymmetrische ponypartij en de ronde contourlijn extra mooi uit. Het haar is glad geföhnd met behulp van een grove borstel. Een beetje wax zorgt voor een losse styling met lichte beweging.

Styling 2:

Sophie heeft van zichzelf een natuurlijke slag. Om deze meer te benadrukken is het haar bewerkt met een steiltang waarbij de tang in een draaiende bewegingen door het  haar wordt gehaald. Door een beetje klei in het haar te kneden ontstaat meer beweging en krijg je een nonchalant effect.

Kapsel:

Tessa heeft een opgeknipt bobkapsel gekregen, waarbij de zij- en achterkanten veel oplopende laagjes hebben. Ze heeft van nature veel dik haar. Om te zorgen dat haar kapsel soepel valt en niet te compact wordt, is het flink uitgedund.

Kleur:

In Tessa’s haar is een zachte goudkopertint gezet met subtiele highlights. Zo ontstaat optisch meer speling en beweging in het massieve haar.

Styling 1:

De natuurlijke krul in Tessa’s haar wordt eruit geföhnd met behulp van een grove borstel. Het wordt nabewerkt met een steiltang om het echt goed glad te maken. Een glansproduct zorgt voor een geraffineerde glans en een luxe effect.

Styling 2:

Voor een styling met meer beweging is wat slag gemaakt met de krultang. Daarbij zijn de haarpunten niet meegenomen, zodat die steil blijven. Daarna is met de handen door het haar gegaan en is het met de vingers uitgekamd.

Kapsel:

Het haar van Yves is in een ronde vorm geknipt, waarbij de lagen wat langer zijn gelaten voor een vollere lengte.

Kleur:

Zoals zo vaak had ook het grijze haar van Yves een gelige gloed. Door het op te frissen met een zilvershampoo ziet de haarkleur er direct een stuk helderder en sprankelender uit!

Styling 1:

Voor een zakelijke, nette uitstraling is Yves’ natuurlijke slag er met een ronde borstel uitgeföhnd. Om het zo glad mogelijk te maken, is geen volume bij de aanzet gemaakt. Het haar is afgewerkt met een beetje styling klei / wax, maar om het geheel niet te mat te maken mix je dit met wat glansproduct.

Styling 2:

Voor een nonchalanter effect is meer gebruik gemaakt van Yves’ eigen haarstructuur. Bij het föhnen is meer volume bij de aanzet gemaakt. Daarna is wat spraygel over het haar verdeeld, dat lang vochtig blijft, waardoor er meer krul in het haar kan worden gekneed.

Lees ook