Wij waren vorig jaar aangenaam verrast toen we voor het eerst hoorden dat Levi’s met een speciale fit zou komen voor de echte vrouwelijke rondingen.

03:24 - 02:02
luistertijd 03:24 - leestijd 02:02

Wij waren vorig jaar aangenaam verrast toen we voor het eerst hoorden dat Levi’s met een speciale fit zou komen voor de echte vrouwelijke rondingen. Elke volwassen vrouw kent immers het probleem: hoe vind ik een spijkerbroek waar mijn heupen, billen en buikje echt goed inpassen? Levi’s® Curve ID jeanslijn is niet meer gefocust op maat, maar volledig op de vorm.

Eenvoudig was het niet voor Levi’s: er werden maar liefst 60.000 lichaamscans van vrouwen bestudeerd en vrouwen overal ter wereld werden bevraagd over hun vormen en maten. Hieruit ontstonden drie nieuwe pasvormen: slight, demi en bold. Ze voldoen aan ongeveer 80% van alle vrouwelijke lichaamsvormen wereldwijd, en nu komt er nog een vierde pasvorm bij: supreme curve – voor de rondste vrouw.

De Supreme Curve zit lager vooraan en is hoger uitgesneden op de rug. Zo komen de vormen van een rond lichaam beter uit. De Supreme Curve is alleen in winkels in Brazilië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten te koop, maar online is hij wereldwijd verkrijgbaar via webshop op Levi.com. Afhankelijk van de vraag naar deze pasvorm zal Supreme Curve ook naar andere markten worden uitgebreid. Dus wie weet, komt hij op termijn ook naar Nederland.

De pasvormen op een rij:

Slight Curve – doet een recht figuur mooi uitkomen. Slight Curve definieert de vrouwelijke taille en benadrukt welvingen. Als een jeans past op de heupen en billen maar te strak zit in de taille, is de Slight Curve aangewezen.

Demi Curve – past evenredige proporties. Demi Curve plaatst de taille in de kijker en strijkt vormen glad. Als je jeans doorgaans wel past in de taille, maar je figuur niet flatteert, moet je de Demi Curve eens proberen.

Bold Curve – flatteert echte rondingen. Bold Curve sluit mooi aan rond de taille, zonder te gapen of te trekken. Als een jeans past op de heupen en billen, maar gaapt op de rug, is Bold Curve het model voor jou.

NIEUW! Supreme Curve – voor de rondste vrouwen (enkel in bepaalde markten verkrijgbaar). Supreme Curve zit lager vooraan en hoger op de rug: zo worden de vormen van een uitgesproken ronde vrouw mooi bedekt, waardoor ze ook beter tot hun recht komen. Als een jeans past op de heupen, maar de tailleband achteraan te laag zit, is Supreme Curve het geknipte model.

Ook nieuwe maten t/m 36!

Om nog meer vrouwen van de ideale spijkerbroek te voorzien wordt dit voorjaar de keuze van curves, modellen en wassingen uitgebreid. Nieuw zijn de Modern Rise: iets lager in de taille (verkrijgbaar in Slight, Demi en Bold Curve ID en in 21 nieuwe finishes), en de Classic Rise: een jeans met een hogere tailleband (in eerste instantie verkrijgbaar in Demi Curve in slim, straight en bootcut). Aangezien de Levi’s Curve ID voor alle vrouwen bedoeld is, wordt ook de keuze in maten uitgebreid. De Classic Rise is er dit voorjaar in maat 25 tot en met 36, en de Modern Rise in maat 24 tot en met 33, beide in lengtematen 30, 32 en 34.

Eindelijk een Levi’s voor elk vrouwenlichaam! Levi’s® Curve ID , onthou het maar.

(adv=advertorial)

Lees ook