Eco-glamourous cosmetica begint hot te worden. Ik lees er ook regelmatig op BeautyJournaal over.

03:21 - 02:00
luistertijd 03:21 - leestijd 02:00

Eco-glamourous cosmetica begint hot te worden. Ik lees er ook regelmatig op BeautyJournaal over. Een merk dat me bijbleef is het Nieuw-Zeelandse Snowberry van schoonheidsspecialiste Soraya Hendesi. 100% Natuurlijk. Ze heeft haar lijn samen met dr. Andy Lavrent (biochemicus uit Nieuw-Zeeland) ontwikkeld. Centraal stond voor een anti-aging zonder schadelijke chemicaliën, en een hoge werkzaamheid voor de huid. Heerlijk dat ik nu het Smoothing Eye Serum mag uitproberen.

Nu ik de 30 gepasseerd ben, begint de huid rond mijn ogen een aandachtsgebied te worden. Ik heb mijn hele leven al “getekend” als ik moe was. Nu wordt het steeds erger. Mijn oogleden worden zwaar, wallen zijn dieper, en kringen zijn (na een nacht korte slaap) donker. Daarnaast zijn de rimpels, die eerst schattig waren, nu echt nadrukkelijk aanwezig. Kortom, extra aandacht is gewenst. 

Wat de verpakking betreft: het doosje is een plaatje op zichzelf: Rob Ryan, een kunstenaar uit Londen “tekende” voor de paper-cut art waarmee alle verpakkingen zijn versierd. De filosofie van Snowberry komt naar voren in de prachtige illustratie, waarin mensen, natuur en krachtige quotes (‘Other planets cannot be as beautiful as this one’ en ‘Give more than you take’) bij elkaar komen. Het product is dan ook Carbon Neutral, wat inhoudt dat het complete productieproces, logistiek zo milieuvriendelijk ingestoken wordt en de overgebleven Co2 wordt gecompenseerd. Dat geeft in ieder geval een goed gevoel als je het gebruikt.

Maar is het product ook fijn?

De claim op de verpakking zegt dat het Smooth Eye serum de wallen en rimpels rond de ogen vermindert. Daarnaast egaliseert en hydrateert het de huid. De volgende werkzame stoffen zitten erin: Acetyl Tetrapeptide-5, Fosfolipiden, en Boomschorsextract Canon Wood boom. Het zou in het bijzonder geschikt zijn voor de gevoelige en/of rijpere huid.

Ik moet het serum, ‘s avonds na het schoonmaken kloppend op de oogstreek aanbrengen. Het serum heeft een beige kleur en is makkelijk uitsmeerbaar. Maar och wat een nare penetrante geur. Het ruikt naar ongezoete havermout en klei. Niet echt lekker als je net je bed induikt. Het trekt snel in, maar de geur blijft hangen.

Sabine concludeert:

‘Ik vind de filosofie van Snowberry erg mooi en de verpakking beeldig, maar wil ook graag een fijn resultaat. En een geïrriteerde huid is dat niet.’

Het product zorgt ( na drie weken gebruik) inderdaad voor een egalere huid. De wallen zijn afgenomen en rimpeltjes lijken verminderd. Ondanks de geur ben ik best enthousiast. Echter in de vierde week word ik wakker met een droge trekkerige huid rond de ogen. Het aanbrengen van de dagcrème doet pijn. En mijn ogen zijn geïrriteerd. Ik heb in de tussentijd geen andere producten geprobeerd, of geswitcht van mascara.

Helaas is dit product niet geschikt voor mij (snel geïrriteerde huid). Ik vind de filosofie van Snowberry erg mooi en de verpakking beeldig, maar wil ook graag een fijn resultaat. En een geïrriteerde huid is dat niet. Je kunt Snowberry Eye Serum kopen via de online shop van Purebeautyboutique voor 63 euro. 

Lees hieronder ook andere cosmeticareviews van Sabine.

Lees ook