Oh lala, wat is ze goed en wat zijn haar producten goddelijk lekker!

06:08 - 03:41
luistertijd 06:08 - leestijd 03:41

Donderdagmiddag gaf Skins Cosmetics de halfjaarlijkse perspresentatie voor de nieuwste productintroducties. Nadat ik al heerlijk was bijgepraat over nieuwe geurige colognes van Atelier Cologne, de mooie Italiaanse huisparfums van apotheker dr. Vranjes uit Florence, de aantrekkelijke haarverzorgingslijn op basis van de Rahua vrucht uit de Amazone en nieuwe producten van Laura Mercier, werd mij gevraagd of ik nog even meeging naar de winkel in de Runstraat voor een kennismaking met Margaret Dabbs en haar voetverzorgingslijn.

Niets vermoedend liet ik me erheen voeren en werd ik voorgesteld aan drie vrouwen waaronder een pittige blonde, Engelse dame in een vrolijke marine zomerjurk; Margaret Dabbs, pedicure en eigenaresse van een inmiddels al gehypte voetverzorgingslijn met dezelfde naam. Of ik maar even schoenen en panty wilde uitdoen voor een tien minuten durende verwenpedicure. Ik was er totaal niet op voorbereid en stamelde eerst voorzichtig dat ik alleen kwam om te praten en te luisteren. En terwijl ik dat zei keek ik in de ogen van drie bijna smekende vrouwen die wilden zeggen, ‘laat ons hier niet staan, doe het nou, het is zo lekker!’

Verwaarloosde voeten

Maar ik durfde niet uit de kleren. Mijn voeten zagen er zo verschrikkelijk uit na een winter van totale verwaarlozing (lees= geen eelt maar compleet verdroogde huid) dat ik van de weeromstuit de afgelopen drie dagen voor het slapengaan al naar een tube Gehwol balsem greep die eigenlijk meer deodoriserend moest werken dan verzorgen, maar ach, dacht ik…alle kleine beetjes zullen wel helpen om het leed van deze ramp te verzachten. Om eens een avondje de diamantvijl, badje water en wat dies zij meer te pakken, kwam niet in me op. Tel daar nog bij op dat ik alweer 2 maanden mijn benen niet geschoren had, en het plaatje was compleet.

Behaarde onderbenen

Maar de blik in de ogen van deze vrouwen was niet te weerstaan. Ik moest er ook om lachen en besloot heel stoer mijn gehavende onderdanen toch maar bloot te stellen aan deze vakkundige verwenbehandeling. Panty uit, laarzen uit, huppakee in de stoel. Grinnikend legde ik wel snel een stuk papier over mijn onderbenen, want de aanblik van mijn harige Harry’s  in zo’n mooie beautywinkel was toch wel heftig. Stom ook dat ik er zo’n ophef over maakte, het nodigde andere Skins vrouwen alleen maar uit om ook even een blik te komen werpen.

Ik gaf me over en de pedicure ging voortvarend te werk terwijl Margaret ondertussen naast mij stond om haar verzorgingsconcept uit te leggen. Dit gebeurde overigens niet voordat ik een afkeurende blik op mijn huid had gekregen van de dames. Niet vanwege de verwaarlozing maar wel vanwege het volgens hen verkeerde cosmeticagebruik. De balsem had mijn verdroogde huid de laatste dagen weeïg en dunnig gemaakt en dat was zo slecht! Ik was de derde journalist vandaag al die op de stoel plaatsnam met balsemvoeten. Margaret  bracht me snel bij dat ik onmiddellijk moest ophouden met het gebruik van dergelijke producten omdat de stoffen erin ( de petrolateum ) de huid alleen maar afsloten maar niet voeden.

Zo geliefd….

Het was ook meteen een mooi aanknopingspunt voor haar om uit te leggen waarom haar producten zo goed zijn (en geliefd bij de internationale pers, zo liet Skins-eigenaar Philip me daarvoor nog snel lezen uit de Allure). Het is natuurlijk het bekende verhaal: minerale oliën zijn slecht en de natuur is goed. Ik zeg hier met nadruk niet plantaardig, want Margaret gebruikt Emu olie in haar producten. Een vet dat uit de veren van de Australische Emu vogel wordt gewonnen. Als ik de naam Emu hoor, moet ik altijd denken aan die vrouwtjes  die via Internet aan viral marketing doen om de thuisverkoop van hun Emu cosmetica te stimuleren en daarvoor avond aan avond op internetfora vertellen hoe geweldig de producten zijn die ze nu weer hebben ontdekt (zonder daarbij te vertellen dat ze zelf verkoper zijn ervan).

Pedicure en podotherapeut

Maar Margaret is geen internetverkoopster. Ze is in haar land (UK) een beroemde pedicure en podotherapeut die de harten van vele mensen met medische voetproblemen gewonnen heeft. Het was ook haar eigen praktijkervaring die haar ertoe bracht om zelf een verzorgingslijn te ontwikkelen, omdat ze met de gangbare producten niet uit de voeten kon.

Emu olie

Toen ze eens samples van pure Emu olie in handen kreeg en daarmee aan de slag ging, was ze verkocht. Dit was het! Terugvettend, verzorgend, vochtbindend, en bovendien werd het heel goed opgenomen door de huid, zonder vetsporen na te laten of de huidbarrière alleen maar verder te verzwakken (een nadeel van minerale olie bij lang gebruik….feit!). Emu olie zou ook anti-schimmel eigenschappen hebben.

In 2004 kwam ze ermee naar buiten en afgelopen jaar (november) is de lijn volledig gerestyled. Margaret heeft nog altijd salons in Engeland, maar nu de verkoop van haar lijn internationaal zo’n vlucht neemt, is ze vooral en route. Ik mocht er getuige van zijn dat haar producten nu ook voor het eerst op het Europese vasteland verkocht gaan worden; bij Skins!

Verwenmoment

Terwijl ze verder praat worden mijn voeten in no time van alle droge toestanden ontdaan, de nagels gepolijst en geknipt en heerlijk ingemasseerd met de Intensive Hydrating Foot Lotion. Blij dat ik deze sessie heb aanvaart, ga ik met frisse, zachte, gave voeten huiswaarts. En denk ik weer: ik moet dit toch vaker doen….maarja.

Bedankt Margaret – en Skins! Het was een gek, heerlijk verwenmoment.

 

Lees ook