Beste Mardge, ik ben 33 jaar en heb fijne lijntjes onder de ogen die, als ik lach, mij nu echt heel erg storen! De huid rond mijn ogen is een en al rimpels bij het lachen en de fijne lijntjes lijken steeds diepere groeven te worden.

04:10 - 02:30
luistertijd 04:10 - leestijd 02:30

Beste Mardge,

ik ben 33 jaar en heb fijne lijntjes onder de ogen die, als ik lach, mij nu echt heel erg storen! De huid rond mijn ogen is een en al rimpels bij het lachen en de fijne lijntjes lijken steeds diepere groeven te worden. Ik heb zelf van alles geprobeerd maar omdat ik een droge, vochtarme huid heb is het moeilijk iets te vinden wat mijn huid echt goed hydrateert, zonder dat ik een paar keer per dag bij moet smeren.

Nour

Mardge adviseert: 

Beste Nour,een vochtarme huid komt veel voor. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor dit probleem.

Ten eerste is het belangrijk te weten je een vochtarme huid hebt of een vetarme huid. Dit is namelijk niet hetzelfde. De huid kan bijv. vochtarm zijn maar toch vet. Vocht- en vetarm kan ook allebei. Aan de huid rondom de ogen zien we meestal sneller de ‘droogte’ lijntjes dan op de rest van het gelaat, de huid is hier veel dunner en kwetsbaarder.

De schoonheidsspecialist kan bepalen met welk tekort de huid te maken heeft en wat er aan te doen is. Je huidtype en conditie zijn voor ± 30% genetisch bepaald, de overige 70 % wordt al op jonge leeftijd bepaald door o.a. de leefwijze, voeding, zon. Het is dus zaak om vroegtijdig je huid te gaan verzorgen. Vaak wordt er te laat begonnen met de huidverzorging, pas als de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden.

Wat kan de schoonheidsspecialist voor je betekenen?

In de salon worden hoogwaardige, voedende behandelingen gegeven die de huid een ware boost geven. In combinatie met de thuisverzorgende producten wordt het probleem echt aangepakt.

Zodra de huid in een betere conditie is, zullen de droogtelijntjes minder/niet meer zichtbaar zijn. Mocht je je toch nog storen aan bijv. lijntjes rondom de ogen, kun je deze laten behandelen met bijv. een peeling of BioSkinJetting®. (bekijk de film!)

Wat kun je van binnenuit doen?

Voorop gesteld: genoeg water drinken is essentieel voor een vochtarme huid, minimaal 2 liter per dag. Dit is eigenlijk altijd van belang, ongeacht het huidtype. Maar dit water moet natuurlijk ook de juiste locaties bereiken in de huid en bovendien vastgehouden worden in de cellen. Daarvoor is het belangrijk dat de conditie van de cellen ook wordt geoptimaliseerd.  Elke cel heeft goede voeding nodig en die haal je uit je voeding welke kan wordt aangevuld met natuurzuivere voedingssupplementen.

De voeding speelt ook een belangrijke rol bij het in balans krijgen van de huid. Als eerste worden de voedingsstoffen die we binnen krijgen verdeeld over de belangrijkste organen van het lichaam, als laatste is pas de huid aan de beurt. De huid is wel het grootste orgaan van het lichaam niet te vergeten!

Het is dus heel belangrijk om te weten dat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. De juiste voedingssupplementen zorgen voor een natuurlijke aanpak van binnenuit, ze brengen de huid weer beter in balans, ook de vocht- en vetarme huiden.

Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken?

Zorg ervoor dat als je een product hebt gekozen, dat je de huid ook de kans geeft eraan te wennen. Vaak wordt er te snel gewisseld omdat er tot dan toe weinig of geen resultaat is geboekt. Het is niet altijd mogelijk om de dingen in no-time op te lossen. Vaak moet er gewerkt worden aan de basis. Geef de huid minstens 2 maanden de tijd. Bij een vocht- en/of vetarme huid is het verstandig om een milde cleanser te gebruiken.

Een goede dag- en nachtcrème die zorgt voor een optimaal vochtgehalte met een hoge dosis voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten. Alleen een vette crème zonder actieve ingrediënten heeft weinig/geen effect. Als extra verzorging en voor het comfort kun je een vocht herstellend serum gebruiken onder je crème.

Lees ook