Een betaalbare basiscreme met wat groene elementen

04:22 - 02:37
luistertijd 04:22 - leestijd 02:37

nivea pure & naturalNivea Pure & Natural Verzachtende dagcrème

Sinds kort is het grote cosmetica merk Nivea een nieuwe huidverzorgingslijn rijker: de Nivea Pure&Natural lijn, deze bestaat onder andere uit een aantal gezichtsverzorgingsproducten, bodylotions en deodorants. De deodorants zijn verkrijgbaar in verschillende geurvariaties. Beautyjournaal heeft aan deze nieuwe productlijn van Nivea al aandacht besteed, je kunt het lezen in dit artikel: over groene Nivea en een rozenbottelolie Rio Rosa Mosqueta.

De Nivea Pure&Natural gezichtcrème is verkrijgbaar in drie verschillende variaties: een antirimpel dagcrème met (biologische) arganolie en burdock fruitextract, een hydraterende dagcrème met (biologische) arganolie en aloë vera, en tenslotte een verzachtende dagcrème met (biologische) arganolie en kamille extract. De verzachtende dagcrème heb ik de afgelopen twee weken getest.

Wat belooft de nieuwe Nivea Pure&Natural verzachtende dagcrème?De kracht van de natuur zichtbaar op uw huid. De milde Pure&Natural verzachtende dagcrème voor de droge of gevoelige huid met Bio Argan Olie en Bio Kamille:

De bovenstaande claim die Nivea beoogt, heeft me als enthousiast consument van natuurcosmetica nieuwsgierig gemaakt. De lijst van ingrediënten die op de verpakking staan beschreven heb ik onderzocht en ik kom tot de conclusie dat deze gezichtcrème niet zo natuurlijk is als dat zij op het eerste gezicht lijkt. Er zijn in deze crème synthetische conserveermiddelen verwerkt, evenals synthetisch parfum, alcohol en bindmiddelen. Nu weet ik dat dit niet per definitie slecht voor de gezondheid hoeft te zijn maar mijn enthousiasme ten aanzien van dit product wordt daardoor wel aanzienlijk minder. Maar eigenlijk had ik dit ook wel verwacht, tenslotte wil Nivea op een voorzichtige “groene” wijze haar (nieuwe) doelgroep benaderen. Niet voor niets heeft Nivea op de verpakking een soort van logo afgedrukt waarop staat vermeld dat van deze crème 95% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong heeft. Het gebruik van het nu zo immens populaire arganolie is een positief aspect aan dit product en zal veel consumenten doen besluiten dit product te kopen.

Hoe is de Nivea Pure&Natural verzachtende dagcrème in het gebruik? Redelijk prettig. De crème is wel fijn om aan te brengen op het gezicht, smeert goed uit en trekt redelijk snel in maar blijft een beetje plakkerig aanvoelen. Vooral aan het einde van de dag vind ik mijn huid er niet meer fris en gevoed uitzien. Mijn huid heeft wat last van couperose. Kamille zou hiervoor een verzachtend ingrediënt kunnen zijn, maar ook dit kan ik niet waarnemen. Mijn huid ziet er niet rustiger uit na het gebruik. Misschien zou ik deze crème langer moeten testen? Ik weet het niet, ik ben niet echt enthousiast,waardoor het doorgaan met testen ook niet makkelijker wordt.

Debbie concludeert:

Allereerst de claim die Nivea ons voorlegt dat deze crème zo natuurlijk is: dat valt in de praktijk tegen, zowel in het gebruik zelf als ook door de synthetische ingrediënten die er aan deze crème zijn toegevoegd. Ook de geur is niet bijzonder en voegt wat mij betreft niets extra’s toe aan de beleving een ‘groene’ crème te gebruiken. Mijn ervaring is dat bij gecertificeerde natuurlijke merken het gebruik van etherische oliën en parfums een ware toevoeging zijn aan de beleving van het product. Het is een zeer basic crème en geeft me daardoor geen extra verzorgd gevoel en dat is toch wat ik verwacht van het gebruik van een gezichtcrème. Deze crème is wellicht fijn voor mensen die een redelijk goedkope basiscrème zoeken en eens wat anders willen gebruiken dan de ‘normale’ producten van Nivea, of voorzichtig willen proeven van een beetje meer groene cosmetica. De prijs is wel erg gunstig wat dat betreft.

Lees ook