Beste Anne, ik ben 18 jaar en ik heb een gevoelige, gecombineerde huid met neiging tot puistjes. Ik heb ook het gevoel dat ik gevoelig ben voor bepaalde soorten voedsel. Ik gebruik de natuurlijke huidverzorging van dr. Hauschka. Mijn huid kan dat goed verdragen. Ik vraag me af of er nog nog goede supplementen zijn om mijn huid […]

01:53 - 01:07
luistertijd 01:53 - leestijd 01:07

Beste Anne, ik ben 18 jaar en ik heb een gevoelige, gecombineerde huid met neiging tot puistjes. Ik heb ook het gevoel dat ik gevoelig ben voor bepaalde soorten voedsel. Ik gebruik de natuurlijke huidverzorging van dr. Hauschka. Mijn huid kan dat goed verdragen. Ik vraag me af of er nog nog goede supplementen zijn om mijn huid te ondersteunen. Het liefst puur natuurlijk. Wellicht teunisbloemolie?

Groetjes annelien

 

 

Suppletiedeskundige, apotheker Anne Andela antwoordt:

Beste Annelien,

Indien je het gevoel hebt dat de puistjes worden veroorzaakt door hormonale schommelingen kan teunisbloemolie een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld Lamberts Teunisbloemolie 1000mg 1-3 capsules per dag.

Het kan ook te maken hebben met voeding. Het is vaak lastig om voor jezelf na te gaan welke voedingsmiddelen onzuiverheden/puistjes teweeg brengen. Wellicht heb je een advies aan het volgende:

Belangrijk is een voeding bestaande uit gezonde vetten uit vis (omega-3 vetzuren) en olijfolie bijvoorbeeld. Het eten van minder melk, suikers, frisdrank en granen zou ook kunnen helpen. (De mindere graanproducten betreffen met name de niet-volkoren brood, pasta en witte rijst).

Deze voedingsmiddelen bevatten koolhydraten met een hoge glycemische index. Dat wil zeggen, voeding en (fris)dranken waarvan je bloedsuikerspiegel snel omhoog gaat. Beter is om water of thee te drinken. En meer groente en fruit, volkoren producten, zilvervliesrijst ipv witte rijst en aardappelen.    

Wat je ook kunt overwegen is een supplement met visolie, bijv. Plantina Trimare of een supplement met natuurlijke ingrediënten van Rejuvenal om de huid van binnenuit aan te pakken. Rejuvenal Ne-Ac is samengesteld uit Guggul- en diverse kruidenextracten. Deze ingrediënten staan bekend om hun gunstige invloed op de talgproductie en het tegen gaan van verstopping van de huidporiën.

Met vriendelijke groet,

Anne Andela, apotheker

Lees ook