Beste Piet-Jan, ik heb een vraag over geschikte haarproducten.

02:22 - 01:25
luistertijd 02:22 - leestijd 01:25

Beste Piet-Jan,

ik heb een vraag over geschikte haarproducten. Ik heb lang haar met een flinke slag en een neiging tot krullend haar. Mijn haar wordt iets vet sneller dan gemiddeld, en heeft ook de neiging om te gaan pluizen. Ik heb het gevoel dat ik op dit moment de verkeerde shampoo gebruik. Mijn haar ziet er dof uit, er zit minder volume in en ik heb het gevoel dat mijn hoofdhuid ook niet erg schoon is.

Kan het aan de producten liggen? Ik gebruik nu producten van Keune. Ik wil het liefst silicoonvrije producten, omdat ik hoor dat deze stof slecht is voor je haar. Ik zou graag meer plantaardige producten willen gebruiken. Sinds ik dat namelijk ook doe, voelt mijn hoofdhuid een stuk beter aan.

Kapper Piet-Jan Duivenvoorden antwoordt:

Poeh, beste lezeres, je stelt veel verschillende vragen waar ik ook niet zo snel een verband tussen zie. Bovendien kan ik je haar niet beoordelen omdat ik er geen foto van heb en jou ook niet ken. Ik kan je daarom geen advies geven over wat je moet doen, want dan zou je dus echt bij ons langs moeten komen in de kapperszaak.

Je geeft zowel aan dat je haar snel vet wordt, maar ook pluist en droog is aan de punten. Bovendien lees ik tussen de regels door dat je weinig naar de kapper gaat. Mijn eerste advies is dus echt: naar de kapper! De specialist kan het beste beoordelen wat je met je haar moet doen.

De verhalen over siliconen ken ik ook, maar de meningen zijn daar niet eenduidig over. Tegenstanders van gebruik van siliconen in haarproducten zeggen vooral dat het opbouwt in je haar, dat je haar er slap en dof van wordt. Persoonlijk heb ik die ervaringen als kapper niet, maar het gaat er natuurlijk om wat voor jou het prettigst is. Wil je toch graag natuurlijke, en silicoonvrije producten? Kijk dan eens bij een kappersmerk als Matrix Biolage. Ook Shu Uemura heeft silicoonvrije producten, waaronder de Muroto Volume lijn. 

Groet, Piet-Jan

Tips van BeautyJournaal:

Lees ook