De groep consumenten die van heel natuurlijke producten houdt, neemt gestaag toe.

02:20 - 01:24
luistertijd 02:20 - leestijd 01:24

De groep consumenten die van heel natuurlijke producten houdt, neemt gestaag toe. Daarom komen ook steeds meer cosmeticamerken met halve of hele natuurlijke productgroepen. Niet alleen in het cremesegment, ook voor haarproducten.

Het niche-haarmerk Alterna zet nu haar eerste schreden op het natuurpad met de Alterna Bamboo lijn. Dit hippe merk uit Los Angeles heeft drie producten uitgebracht voor weerbarstig, snel pluizig haar op basis van het natuurproduct wat Kendi olie wordt genoemd. Volgens de persinformatie wordt het snel in de kern van de haren opgenomen, geeft het veel glans, beschermt het de kleur en gaat het pluizigheidjes tegen. Alterna is er op trots op dat de producten gecertificeerd zijn met de keurmerken Fair Trade alsmede een eco- en een organic stempel. De producten zijn ook vrij van het conserveringsmiddel parabeen. De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en niet vette olie. Het is niet zo handig dat het persbericht geen prijzen bevat, maar die zijn wellicht te vinden op de website van Alterna. Te koop bij kappers.

Alterna deed er ook nog een leuk filmpje bij, dat we hier voor de gezelligheid en de nodige branding van de brand even plaatsen:-)

[media id=108 width=620 height=350]

 

Matrix Biolage

Heel sympatiek met een natural boodschap zijn ook de producten van het kappersmerk (onderdeel L’Oreal) Matrix Biolage. De nieuwe lijn Hydratherapie is gericht op superdroog haar. Er wordt een flinke vochtboost aan het haar gegeven, wat er ook voor moet zorgen dat het vocht ingesloten wordt waardoor de haren zachter en weerbaarder worden. Droog haar heeft een groot gebrek aan vocht, aldus Matrix. Centraal in deze lijn staat de Aloe Vera plant, bekend om de vochtbindende en verzachtende eigenschappen. Verder claimt Matrix vrij te zijn van parabenen en siliconen. De nieuwe uitgebreide lijn bestaat ui vijf producten. Een milde shampoo die ook kleurstofvrij is, maar prima is voor gekleurd haar (13,80), een conditioning balm voor een zijdezachte feel en stralende glans (17,40) een detangling lotion die ontwart (14,80), een masker voor wekelijks gebruik (20,10) en een leave-in droge olie die voorkomt dat het vocht verloren gaat en pluis onder controle houdt zonder het haar te verzwaren (19,20).

Lees ook