Volgens een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Food Science zou chocola gezonder zijn dan fruitsap.

00:47 - 00:28
luistertijd 00:47 - leestijd 00:28

Volgens een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Food Science zou chocola gezonder zijn dan fruitsap. Cacaopoeder en pure chocolade bevatten zelfs na verhitting meer flavanolen en antioxidanten dan fruitsap, zo wordt gesteld. Hierdoor zou chocola bescherming bieden tegen kanker en hartziekten, aldus Het Parool zaterdag 12 februari 2011.

Overigens bestrijdt Neerlands bekendste professor in de voedingskunde, Katan, dat het onafhankelijk nieuws is. Het onderzoek zou gefinancierd zijn door de Amerikaanse chocoladefabrikant Hershey’s die het ook heeft laten publiceren. Knap staaltje pr dus? Lees hier het artikel van prof. Katan.

Meer lezen over gezonde stoffen in voeding doe je ook in het BeautyJournaal Vitaminen Lexicon.

Heb je vragen over voedingsstoffen? Stel ze aan onze suppletiedeskundige Anne Andela via het contactformulier.

Lees ook