Christian Dior heeft eind vorig jaar La Collection Christian Dior geïntroduceerd. Een set van 10 “zeldzame, authentieke en elegante geuren voor mannen en vrouwen, waarbij alleen gebruik gemaakt is van zorgvuldig geselecteerde, bijzondere grondstoffen”. Drie van de aroma’s – Ambre Nuit, Bois d’Argent en de Eau Noire – zijn eerder uitgebracht onder de Dior Homme […]

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Christian Dior heeft eind vorig jaar La Collection Christian Dior geïntroduceerd. Een set van 10 “zeldzame, authentieke en elegante geuren voor mannen en vrouwen, waarbij alleen gebruik gemaakt is van zorgvuldig geselecteerde, bijzondere grondstoffen”. Drie van de aroma’s – Ambre Nuit, Bois d’Argent en de Eau Noire – zijn eerder uitgebracht onder de Dior Homme eau de cologne collectie. De 7 nieuwe geuren zijn:

Keulen Royale, omschreven als Keulen Royale, geïnspireerd op de Royal Courts van de 18e eeuw, waar Christian Dior zelf zo was zo dol op was. Het is een citrusachtige geur opgebouwd rond bergamot, citroen, neroli, munt en sandelhout.

Leder Oud wordt getypeerd als zeer krachtig, levendig en diep, Oud is een zeldzame houtsoort en vooral herkenbaar aan de geur van leer, wanneer je het verbrandt. Het is dan ook een leergeur geworden die mannelijk, karaktervol en intens is, met gaiac hout, ceder en sandelhout, kardemom en kruidnagel.

Granville is het huis waarin meneer Dior zijn jeugd door bracht, IN Normandië. Gebouwd met uitzicht op de kliffen, omringd door pijnbomen en MET uitzicht op zee. Geïnspireerd hierdoor koos parfumeur François Demachy voor een frisse, verkwikkende en aromatische geur. Denk aromatisch met tijm, rozemarijn, citroen, zwarte peper en sandelhout.

New Look 1947. Het was 12 februari 1947, toen er op de Avenue Montaigne 30 in Parijs een belangrijke gebeurtenis plaatsvond: Dior gaf zijn eerste modeshow, met zijn muzes als modellen en alles in heldere kleuren. De New Look werd geïntroduceerd. Het parfum dat hier naar genoemd is heeft een gulle, vrouwelijke bloemige noot. Denk aan tuberoos, benzoë, ylang ylang, roos, jasmijn, vanille en iris.

Mitzah, de naam van zijn muze. Hij noemde haar een extreem goddelijke vrouw met een chique uitstraling en innemend in haar aanwezigheid. Het parfum is net zo mysterieus geworden, met Oosterse noten van combinaties als roos en patchouli, koriander, kaneel en wierook.

Milly-la-Forêt, de naam van het huis waarnaar hij terugkeerde na dagen van shows en glamour om bij te komen. François Demachy zag de bosrijke omgeving voor zich en creëerde een frisse, bijna donzige geur met een muskusachtige ondertoon. Denk aan oranjebloesem, jasmijn, iris, mandarijn, neroli, witte muskus en sandelhout.

Vetiver, de geur die krachtig, rauw en tijdloos is geworden, passend bij de tijdloze chique stijl van Christian, ooit. De geurstof vetiver wordt gecombineerd met koffie voor een ronde, licht bittere, gebrande noot, en met grapefruit.

De La Collection Christian Dior parfums werden ontwikkeld door parfumeur François Demachy. Ze zijn verkrijgbaar in 125 of 250 ml spray of 450 splash. De geuren zijn (nog) niet in Nederland te koop.

Bekijk ook deze video:

Lees ook