Mannen Parfum Vrouwen

Christian Dior parfum brengt La Collection uit…..

Christian Dior heeft eind vorig jaar La Collection Christian Dior geïntroduceerd. Een set van 10 “zeldzame, authentieke en elegante geuren voor mannen en vrouwen, waarbij alleen gebruik gemaakt is van zorgvuldig geselecteerde, bijzondere grondstoffen”. Drie van de aroma’s – Ambre Nuit, Bois d’Argent en de Eau Noire – zijn eerder uitgebracht onder de Dior Homme eau de cologne collectie. De 7 nieuwe geuren zijn:

Keulen Royale, omschreven als Keulen Royale, geïnspireerd op de Royal Courts van de 18e eeuw, waar Christian Dior zelf zo was zo dol op was. Het is een citrusachtige geur opgebouwd rond bergamot, citroen, neroli, munt en sandelhout.

Leder Oud wordt getypeerd als zeer krachtig, levendig en diep, Oud is een zeldzame houtsoort en vooral herkenbaar aan de geur van leer, wanneer je het verbrandt. Het is dan ook een leergeur geworden die mannelijk, karaktervol en intens is, met gaiac hout, ceder en sandelhout, kardemom en kruidnagel.

Granville is het huis waarin meneer Dior zijn jeugd door bracht, IN Normandië. Gebouwd met uitzicht op de kliffen, omringd door pijnbomen en MET uitzicht op zee. Geïnspireerd hierdoor koos parfumeur François Demachy voor een frisse, verkwikkende en aromatische geur. Denk aromatisch met tijm, rozemarijn, citroen, zwarte peper en sandelhout.

New Look 1947. Het was 12 februari 1947, toen er op de Avenue Montaigne 30 in Parijs een belangrijke gebeurtenis plaatsvond: Dior gaf zijn eerste modeshow, met zijn muzes als modellen en alles in heldere kleuren. De New Look werd geïntroduceerd. Het parfum dat hier naar genoemd is heeft een gulle, vrouwelijke bloemige noot. Denk aan tuberoos, benzoë, ylang ylang, roos, jasmijn, vanille en iris.

Mitzah, de naam van zijn muze. Hij noemde haar een extreem goddelijke vrouw met een chique uitstraling en innemend in haar aanwezigheid. Het parfum is net zo mysterieus geworden, met Oosterse noten van combinaties als roos en patchouli, koriander, kaneel en wierook.

Milly-la-Forêt, de naam van het huis waarnaar hij terugkeerde na dagen van shows en glamour om bij te komen. François Demachy zag de bosrijke omgeving voor zich en creëerde een frisse, bijna donzige geur met een muskusachtige ondertoon. Denk aan oranjebloesem, jasmijn, iris, mandarijn, neroli, witte muskus en sandelhout.

Vetiver, de geur die krachtig, rauw en tijdloos is geworden, passend bij de tijdloze chique stijl van Christian, ooit. De geurstof vetiver wordt gecombineerd met koffie voor een ronde, licht bittere, gebrande noot, en met grapefruit.

De La Collection Christian Dior parfums werden ontwikkeld door parfumeur François Demachy. Ze zijn verkrijgbaar in 125 of 250 ml spray of 450 splash. De geuren zijn (nog) niet in Nederland te koop.

Bekijk ook deze video:

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

3 reacties

  • Leuke geuren, veel goede recensies erover gehoord. Maar de laatste zin… Hoewel, NOG niet verkrijgbaar… Is er nog hoop, dat ze ook naar Nederland komen? Dat zou heel leuk zijn! Laatst in Keulen (Apropo) en een Dior boutique van Burssel (of was het nou Dusseldorf, weet ik niet meer) de eerste drie geuren kunnen ruiken. Dus, nu weer naar Duitsland om kennis te maken met de nieuwkomers van de collectie… of toch wachten tot ze naar Nederland komen? Monique, weer je misschien meer hierover?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.