shop Collistar Supertanning Water Moisturizing Anti-Salt spray Deze hydraterende spray met bruinversneller, aloë vera en fijne gouddeeltjes houdt je huid soepel in de zon, en geeft glow. Onder of over je anti-zonnebrandproduct heen. Bevat géén UV-filters. Bekijken Het in Duitsland gestationeerde onderzoeksbureau Metabolomic Discoveries (MD) heeft een programma opgezet om ingrediënten die in cosmetische producten […]

00:58 - 00:35
luistertijd 00:58 - leestijd 00:35

Het in Duitsland gestationeerde onderzoeksbureau Metabolomic Discoveries (MD) heeft een programma opgezet om ingrediënten die in cosmetische producten gebruikt worden te testen op hun effectiviteit, stabiliteit en de interactie met de huid.

Dit zogeheten ‘1000 Metabolomes Program’ zal dankzij het analyseren van de biochemische samenstelling van 1000 verschillende ingrediënten van cosmetica , voedsel en dranken, moeten kunnen bijdragen aan een beter begrip van de producten en aan kwaliteitsverbetering ervan.

Detecteren en analyseren van bijwerkingen

Het bedrijf hoopt eveneens op deze manier de bijwerkingen van producten nog beter te kunnen herkennen en analyseren, wat weer zal bijdragen aan nieuwe producten zonder deze ongewenste neveneffecten.

MD is het project in samenwerking met verschillende partners gestart. Welke partners dat zijn, wordt niet vrijgegeven vooralsnog. Voor de cosmetica industrie hoopt men ook dat de onderzoeksgegevens ertoe bijdragen dat er nog efficiënter geproduceerd kan gaan worden, met minder stoffen en met minder kosten.

 

Lees ook